Konfiskavo tūkstančius suklastotų prezervatyvų

Kinijos policija konfiskavo 500 000 pakelių su suklastotais prezervatyvais. Sulaikyta 17 klastotojų gauja. Jie kaltinami padirbinėję, be kita ko, tokių tarptautinių ženklų, kaip „Durex“ ir „Okamoto“ prezervatyvus, pranešė Rytų Kinijos Vendžou miesto saugumo tarnybos.

Kontraceptinės priemonės buvo pardavinėjamos prekybos centruose, pardavimų automatuose ir viešbučiuose.<br> 123rf nuotr. 
Kontraceptinės priemonės buvo pardavinėjamos prekybos centruose, pardavimų automatuose ir viešbučiuose.<br> 123rf nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2018, 3:21 PM

Kontraceptinės priemonės buvo pardavinėjamos prekybos centruose, pardavimų automatuose ir viešbučiuose. Konfiskuotų „sargių“ vertė yra 50 mln. juanių (6,3 mln. eurų).

Policijos teigimu, prezervatyvai buvo padirbti „labai paprastai ir grubiai“. Jie buvo gaminami daugiausiai Henano ir Hubėjaus provincijose. Be to, krata atlikta vienoje pakuočių įmonėje Džedziango provincijoje.

„Higienos sąlygos šiuose kaimuose buvo labai prastos, – sakė vienas policijos pareigūnas. – Jos toli gražu neatitiko oficialių gamybos standartų“. Klastotės buvo pardavinėjamos ir kaip kiniškų prekės ženklų „Jissbon“ ir „SixSex“.

Prezervatyvai yra viena dažniausiai klastojamų prekių Kinijoje. Vasarį 2 mln. klastočių konfiskuota Šansi provincijoje. Nuo 2014 metų teismai Henane nagrinėjo daugiau kaip dešimt panašių bylų. Kaltininkai buvo nubausti iki ketverių metų kalėjimo bausmėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.