Lietuva ir Lenkija ketina kartu derėtis dėl vaistų kainų

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ir Lenkijos sveikatos apsaugos ministras Łukasz Szumowskis pasirašė bendradarbiavimo susitarimą, kuriuo šalys įsipareigoja glaudžiai bendradarbiauti gerinant sveikatos priežiūrą abiejose šalyse ir taip užtikrinti, kad žmonėms paslaugos taptų labiau prieinamos.

Abi šalys gali kartu derėtis dėl vaistų kainų ir pasiekti, kad žmonėms už vaistus primokėti reikėtų dar mažiau.<br>J.Butkutės nuotr.
Abi šalys gali kartu derėtis dėl vaistų kainų ir pasiekti, kad žmonėms už vaistus primokėti reikėtų dar mažiau.<br>J.Butkutės nuotr.
 Sutarties pasirašymo akimirka.<br> SAM nuotr.
 Sutarties pasirašymo akimirka.<br> SAM nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 23, 2018, 4:25 PM, atnaujinta Nov 23, 2018, 4:32 PM

Pasak sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, ši sutartis labai reikalinga ir laukta, nes dirbant kartu su kaimyninėmis šalimis galima pasiekti geresnių rezultatų. Pavyzdžiui, šalys gali kartu derėtis dėl vaistų kainų ir pasiekti, kad žmonėms už vaistus primokėti reikėtų dar mažiau.

„Pagaliau galėsime kartu su artimiausiais kaimynais pradėti kurti geresnę sveikatos priežiūros ateitį. Toks santykių atšilimas pirmiausia prisidės prie kiekvieno žmogaus, tiek Lietuvos, tiek Lenkijos, gerovės kūrimo“, – sako ministras A. Veryga.

Šalys susitarė bendradarbiauti sveikatos priežiūros sektoriaus reformų, vaistų ir medicinos prietaisų, užkrečiamų ligų prevencijos ir kontrolės, lėtinių neužkrečiamųjų ligų prevencijos, ankstyvosios diagnostikos ir gydymo srityse. Taip pat padėti viena kitai planuoti ir valdyti žmogiškuosius išteklius sveikatos priežiūros sektoriuje, dalintis patirtimi e. sveikatos bei inovacijų sveikatos priežiūros sistemos srityse.

Bus plėtojama tarptautinė sveikatos priežiūra, greitosios medicinos pagalbos paslaugos pasienio teritorijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.