Pateikęs suklastotą diplomą vyras metus dirbo chirurgu ir ligoninės vadovu

Vienas rusas sugebėjo metus laiko pradirbti Rusijos Volgogrado srities Medvedevskajos rajono ligoninės vyriausiuoju gydytoju ir chirurgu, pateikęs suklastotą diplomą. Apie tai pranešė regiono prokuratūra.

 Pateikęs suklastotą diplomą vyras sugebėjo tapti ligoninės chirurgu ir vadovu.<br> 123rf nuotr.
 Pateikęs suklastotą diplomą vyras sugebėjo tapti ligoninės chirurgu ir vadovu.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2018, 11:57 AM

Informuojama, kad vyras pagal išsilavinimą buvo pediatras, bet vėliau Rusijos tautų draugystės universitete nusipirko chirurgo diplomą, nors, kaip parodė tyrimas, jis ten niekada nesimokė, pranešė rusų portalas ura.ru.

Tiesa, skelbiama, kad per metus, kol dirbo ligoninės vyriausiuoju gydytoju ir chirurgu, dabar jau atleistas medikas nepadarė jokios operacijos.

Už suklastoto dokumento naudojimą vyrui pareikšti kaltinimai. Be to, Chabarovsko krašto teismas jam uždraudė prieigą prie penkių interneto svetainių, kuriose buvo pardavinėjami aukštojo ir vidurinio profesinio išsilavinimo diplomai.

Kiek anksčiau Rusijos žiniasklaida rašė apie dar vieną atvejį Kurgano srityje, kur Serovo rajoninės ligoninės felčeris Vladislavas Fedinas pasiskolino iš pacientų pinigų, pabėgo ir, pateikęs padirbtą diplomą, tapo kitos rajoninės ligoninės vyriausiuoju gydytoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.