Sveikai gyvenusį Lietuvos karį netikėtai užklupo klastinga liga

Beveik kas trečias suaugęs žmogus Lietuvoje serga kraujotakos ligomis – tokius nerimą keliančius duomenis atskleidžia Statistikos departamentas.

Vos 26-erių sulaukusį Renaldą užklupo netikėta žinia – jis sužinojo, kad serga skydliaukės vėžiu.
Vos 26-erių sulaukusį Renaldą užklupo netikėta žinia – jis sužinojo, kad serga skydliaukės vėžiu.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2018, 10:28 AM, atnaujinta Dec 15, 2018, 10:35 AM

Kitos dažniausios šalies gyventojus atakuojančios ligos – kvėpavimo sistemos ir su aukštu kraujospūdžiu susijusios ligos. Pastaraisiais metais auga sergamumas kvėpavimo takų ir hipertenzinėmis ligomis – jomis serga praktiškai kas ketvirtas suaugęs žmogus Lietuvoje.

Ligos renkasi ir jaunus

Įprasta manyti, kad sunkiomis, sveikatą alinančiomis ligomis labiau linkę sirgti vyresnio amžiaus žmonės. Tačiau, kaip atskleidžia gyvybės draudimo ir pensijų bendrovės „Aviva Lietuva“ duomenys, kritinėmis ligomis suserga net ir jauni asmenys – draudimo išmoką susirgus kritine liga gavo vos 20 metų sulaukusi mergina.

Sunkia liga paženklintas ir kauniečio Renaldo gyvenimas. Vos 26-erių sulaukusį vyrą užklupo netikėta žinia – jis sužinojo, kad serga skydliaukės vėžiu. Nors aktyvų ir sveiką gyvenimo būdą propaguojantis karys jau buvo susidūręs su sveikatos nesklandumais – lūžo raktikaulis ir pakilo akmenys inkstuose, jis nesitikėjo susidursiąs su tokia rimta liga.

„Tarnauju Lietuvos kariuomenėje, dirbu inžinieriumi ir nutariau apsidrausti gyvybės draudimu – įvertinau visas galimas rizikas, kylančias šiame darbe. Dėl viso pikto, pasirinkau ir draudimą nuo kritinių ligų ir, kaip vėliau supratau, neprašoviau. Pernai, prieš pat Kalėdas, man buvo diagnozuotas skydliaukės vėžys“, – pasakoja Renaldas.

Pasak kariškio, net jeigu ir susergama tikrai sunkia liga, apie pasaulio pabaigą neverta kalbėti. 

„Draudimas yra tarsi priešnuodis – liga gali aplankyti kiekvieną, tačiau turint pinigų su ja kovoti yra lengviau. Todėl nesijaudinu dėl savo ateities – turiu išmoką, todėl galiu ramiai rūpintis tolimesne savo karjera, net jeigu dėl sveikatos būklės ir netekčiau darbo kariuomenėje. Gyvenime vadovaujuosi šūkiu, kuris yra tarsi neatsiejama kasdienybės kariuomenėje dalis – nugalėsim arba žūsim. Todėl tikiuosi, kad tikrai nugalėsiu, ir ligą, ir kitas negandas“, – viliasi Renaldas.

Kritinių ligų draudimas – kas antro kišenėje

Kritinių ligų draudimo išmokos padeda atsitiesti po sunkios ligos, išlaikyti asmeninių finansų stabilumą, pasirūpinti savo ateitimi, jeigu susirgęs žmogus arba jį slaugantis asmuo kurį laiką turėtų nedirbti. 

„Natūralu, kad, ilgėjant gyvenimo trukmei ir plečiantis ligų įvairovei, auga ir susidomėjimas kritinių ligų draudimu. Palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, kritinių ligų draudimą šiemet rinkosi maždaug 3 proc. daugiau klientų. Sunki liga gali pasibelsti į kiekvieno duris. Tačiau finansiškai apsaugojus save, savo šeimą sunkią nelaimę išgyventi yra gerokai lengviau – tą jau suprato kas antras mūsų gyvybės draudimo klientas“, – pastebi „Aviva Lietuva“ generalinė direktorė Asta Grabinskė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.