Vyras atsidūrė ligoninėje, nes uostė savo kojines

Geriau pagalvoję turbūt kiekvienas galėtume įvardinti kokį nors keistą savo įprotį, tačiau vieno vyriškio iš Kinijos itin keistas kasdieninis įprotis ar net priklausomybė sukėlė didžiulį pavojų jo sveikatai.

 Vieno vyriškio iš Kinijos itin keistas kasdieninis įprotis ar net priklausomybė sukėlė didžiulį pavojų jo sveikatai.<br> 123rf nuotr.
 Vieno vyriškio iš Kinijos itin keistas kasdieninis įprotis ar net priklausomybė sukėlė didžiulį pavojų jo sveikatai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2018, 11:15 PM

Vieną dieną 37-erių metų tėvas, vietiniuose pranešimuose minimas Pengo vardu, gyvenantis pietryčių Kinijoje, staiga pajuto skausmą krūtinėje. Ligoninėje jo atvejis buvo priskirtas ekstremaliai situacijai, tad nedelsiant buvo atliktas rentgeno tyrimas, kad būtų nustatoma, kas sukėlė skausmą ir kosulį.

Jam buvo diagnozuota grybelinė plaučių infekcija. Pengas buvo gydomas ligoninėje, kol gydytojai atrado neįprastą šios būklės priežastį.

Medikai išklausę Pengo istorijos, suprato, kad infekciją tikriausiai sukėlė jo įprotis uostyti savo dėvėtas kojines. Grybelinė infekcija, kuri buvo išsivysčiusi ant jo kojų, persikėlė į plaučius. 

Turbūt daugelis esate trumpai pauostę ir savo kojines, kad įvertintumėte, ar jos švarios, bet panikuoti nederėtų, nes tai visiškai skiriasi nuo šio keisto vyro įpročio.

Anot vietinio laikraščio „Fujian Daily“, vyras papasakojo gydytojams, kad jis tapo priklausomas nuo kojinių, kurias jis visą dieną dėvėjo, uostymo. Deja, tokia veikla sukėlė infekcijos išsivystymą plaučiuose, nes grybelio sporos per nosį pateko į juos.

„Be to, tokia infekcija galėjo išsivystyti ir dėl to, kad pacientui namie trūko poilsio, nes turi prižiūrėti ir rūpintis vaiku. Tikriausiai dėl šios priežasties nusilpo jo imuninė sistema“, – paaiškino gydytoja Mai Zhuanying.

Tikimasi, kad Pengas visiškai pasveiks. Nėra aišku, kodėl jis turi tokią keistą priklausomybę, bet specialistai rekomenduoja vengti uostyti panašius daiktus, o taip pat ir kvepiančias žvakes.

Parengta pagal „IFLScience“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.