Plaukų šalinimas lazeriu – efektyviausias būdas ilgam atsikratyti nepageidaujamų plaukų

Šaltuoju metų laiku svajojame apie atostogas arba šiltąjį metų sezoną, kurių metu galėtume pasimėgauti saulės voniomis bei kitais vasaros teikiamais malonumais, o artėjant jų pradžiai stengiamės atrodyti ir jaustis nepriekaištingai – kruopščiai šaliname visus nepageidaujamus plaukelius, odą ruošiame įdegio sezonui.

 Dermatovenerologė Toma Dimšienė.
 Dermatovenerologė Toma Dimšienė.
 Dermatovenerologė Ilona Sakalauskienė.
 Dermatovenerologė Ilona Sakalauskienė.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 31, 2018, 2:14 PM

„Daugumos daroma klaida – suskubti šalinti nepageidaujamus plaukelius likus kelioms dienoms iki atostogų ar jau įsibėgėjus vasarai“, – apie daugeliui aktualią problemą atvirauja klinikos „Grožio chirurgija“ gydytoja dermatovenerologė Toma Dimšienė.

„Norint saugiai ir ilgam atsikratyti nepageidaujamų plaukelių bei veiksmingai apsaugoti odą nuo įprastais būdais atliekamos depiliacijos sukeliamo streso, o vasarą džiaugtis glotnia ir švelnia oda, rekomenduojame plaukų šalinimą atlikti lazeriu ir procedūras pradėti šaltuoju metų periodu“, – pataria kolegė, gydytoja dermatovenerologė Ilona Sakalauskienė.

Problema, kamuojanti tiek moteris, tiek vyrus

Nepageidaujami plaukeliai vargina visas moteris be išimties. Vienos su jais kovoja įprastose zonose, o kitoms plaukelius šalinti tenka ir nuo veido, krūtinės ar pilvo. Tiesa, dėl itin didelio plaukuotumo neretai kenčia ir vyrai, ypatingai – nugaros, pečių srityse. Nuolatinė plaukų depiliacija įprastais metodais ilgainiui turi neigiamos įtakos odos būklei – oda yra nuolat dirginama, neretai diskomfortą sukelia įaugę plaukeliai, neestetiškai atrodantys paraudę mazgeliai ar net kilusi infekcija.

Moterims, norinčioms išvengti šių depiliacijos keliamų nepatogumų, į pagalbą skuba profesionalios dermatologės, pasitelkiančios specializuotą plaukų šalinimo lazerį, saugiai pašalinantį tiek šviesius, tiek tamsius plaukus. Atliekant lazerinę plaukų šalinimo procedūrą oda nėra pažeidžiama, o plaukeliai vėliau neįauga.

Šaltasis metų laikas – palankiausias metas šalinti plaukus

„Nors dažniausiai nepageidaujami plaukeliai tikru galvos skausmu tampa vasarą, tačiau atsikratyti jų ilgam galima tik tada, kai jau nesimėgaujame saulės voniomis ir apie šiltojo meto malonumus mažai galvojame“, – teigia dermatovenerologė Ilona Sakalauskienė.

Ilgalaikį nepageidaujamų plaukelių šalinimo lazeriu efektą lemia tai, kad procedūrų metu lazeris išskiria šviesą, kurią absorbuoja plaukuose ir plaukų svogūnėliuose esantis pigmentas melaninas. Lazerio šviesa plauko šaknyje sunaikina pigmentą ir suardo plauką supančių ląstelių struktūrą – tokiu būdu sunaikinami plaukų folikulai ir aplinkinės ląstelės, iš kurių formuojasi plaukai.

Žiemą mūsų oda natūraliai pašviesėja, taigi ir tamsios spalvos pigmento melanino joje sumažėja. Tuo tarpu plaukeliuose esantis melaninas niekur nedingsta. Tokiu būdu sukuriamas tobulas kontrastas tarp odos ir plaukelių, leidžiantis lazeriui veikti kur kas efektyviau.

Dar vienas žiemos privalumas – mažesnis tiesioginės saulės šviesos ir UV spindulių kiekis. Vasaros metu šie spinduliai gali turėti įtakos šalutinių lazerinės epiliacijos efektų atsiradimui – pigmentinėms dėmėms, tad prieš kiekvieną procedūrą lazeriu mažiausiai tris savaites reikia vengti tiesioginių saulės spindulių ir nesikaitinti soliariume.

„Reikalingų procedūrų skaičių nustatome atsižvelgdamos į individualią paciento situaciją bei lūkesčius, taip pat, atsižvelgiant į plaukuotumą ir šalinamų plaukų plotą, tačiau vidutiniškai rekomenduojame taikyti 6-8 procedūrų kursą, tarp procedūrų darant 4-6 savaičių pertrauką, o vėliau pakanka atlikti palaikomąsias procedūras 1-2 kartus per metus“, – nepageidaujamų plaukelių šalinimo lazeriniu būdu specifiką atskleidė specialistė.

Švelni ir glotni oda ilgam

„Plaukų šalinimas lazeriu – idealus variantas yra tiems žmonėms, kurie negali skusti ar depiliuoti plaukų įprastais metodais dėl įaugti linkusių plaukelių ar depiliacijos procedūrų vietose susidarančių paraudusių mazgelių ir pūlinukų. Ši procedūra, kitaip nei įprasti plaukų šalinimo metodai, nedirgina odos, užkerta kelią plaukų įaugimui, pūlinukų susidarymui bei použdegiminių pigmentacijų atsiradimui. Pacientai džiaugiasi, kad oda po procedūros tampa tik dar lygesnė bei skaistesnė“, – patirtimi dalijasi klinikos „Grožio chirurgija“ gydytojos dermatovenerologės Toma Dimšienė ir Ilona Sakalauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.