Nauji dantys ant implantų taikant unikalias gydymo metodikas

„Jei likimas lėmė, kad dantis praradote, juos reikia kuo greičiau ir tinkamai atkurti, – įsitikinęs burnos chirurgas Donatas Jurgaitis. – Juk ir vieno danties trūkumas gali tapti rimta sveikatos problema.“ Šiuolaikinės gydymo implantais metodikos leidžia turėti naujus patikimus ir gražius dantis.

 Visi vieno žandikaulio dantys atkuriami ant keturių implantų.
 Visi vieno žandikaulio dantys atkuriami ant keturių implantų.
 Gydytojas burnos chirurgas Donatas Jurgaitis.
 Gydytojas burnos chirurgas Donatas Jurgaitis.
Daugiau nuotraukų (3)

Diana Jaura

Mar 4, 2019, 8:00 AM, atnaujinta Mar 6, 2019, 11:30 AM

Modernumu Lietuvoje garsėjančios Donato Jurgaičio odontologijos klinikos vadovas D.Jurgaitis ne kartą yra susidūręs su atvejais, kai dėl nežinojimo arba nepagrįstų baimių žmonės laiku nesikreipia į specialistą, todėl vėliau, atsiradus pakitimų ir komplikacijų, juos gydyti kur kas sudėtingiau.

„Ir naujausios kompiuterinės technologijos, ir mūsų klinikoje taikomos unikalios implantavimo metodikos leidžia dantis atkurti visiems, net ir labai sunkiais atvejais. Kuo anksčiau žmonės kreipiasi ir pradeda gydytis, tuo greitesnis ir lengvesnis yra šis procesas“, – tvirtina daugiau nei 12 metų implantavimo patirtį turintis klinikos vadovas.

Apie burnos sveikatos svarbą bei dantų atkūrimo būdus galima rasti daug informacijos. „Ir tai puiku, – sakė D.Jurgaitis. – Kuo daugiau tos informacijos, kuo dažniau apie tai kalbame, tuo daugiau žmonės sužino ir gali laiku pasirinkti labiausiai jiems tinkantį ir jų poreikius atitinkantį sprendimą.“

Pakvietėme gydytoją burnos chirurgą D.Jurgaitį plačiau pakalbėti, ką naujo ir pažangaus šiuolaikinė odontologija siūlo dantis praradusiems žmonėms.

– Ar kelių dantų praradimas svarbus organizmui?

– Netekus vieno ar kelių dantų žandikaulis toje vietoje laikui bėgant ima nykti ir trauktis. Aplinkiniai sveiki dantys lieka be atramos ir ima krypti ir slinktis į trūkstamų dantų vietą. Žandikaulio deformacija vėliau labai apsunkina dantų atkūrimą.

Jei pacientas neturi šoninių dantų, visas kramtymo procesas tenka priekiniams dantims. Šie dantys tarsi perima trūkstamų dantų funkciją, jiems tenka daug didesnis krūvis, todėl jie kur kas greičiau susidėvi. Tai reiškia, kad netrukus ir juos teks gydyti. Vyksta ne tik vidiniai, bet ir išoriniai pokyčiai: praradus dantis ir sunykus kaului burnoje nelieka tinkamos atramos lūpoms. Netekę būtinos atramos skruostai ir lūpos įdumba, formuojasi veido raukšlės, todėl žmogus atrodo senesnis, nei yra iš tikrųjų.

– Kokie prarastų pavienių dantų atkūrimo būdai?

– Atkurdamas vieną ar kelis prarastus dantis gydytojas gali naudoti dantų vainikėlį ar tiltą, kurie tvirtinami prie gretimai esančių sveikų dantų. Bėda, kad, norėdamas pritvirtinti tiltą, jis turi juos nušlifuoti. Tai reiškia, kad praėjus kuriam laikui ir šiuos dantis teks gydyti, gal net šalinti. Svarbu pažymėti, kad naudojant šį dantų atkūrimo būdą žandikaulio nykimas nesustabdomas, o gydymo procesas gana ilgas.

Šiandien vienas pažangiausių būdų atkurti dantis – implantai, nes jie leidžia atkurti ne tik danties vainikėlį, bet ir jo šaknį, todėl sustabdomas žandikaulio nykimas. Be to, pasitelkus šį dantų atkūrimo būdą lieka nepažeisti šalia esantys sveiki dantys.

Mūsų klinikoje dantims atkurti naudojami unikalaus dizaino švediški dantų implantai, ant kurių nauji dantys saugiai ir patikimai gali būti tvirtinami iš karto po implantavimo. Jiems gamintojas suteikia viso gyvenimo garantiją, o tai labai svarbus jų patikimumo įrodymas. Implantavimo priemonės ir unikalios gydymo metodikos, kurias taikome savo klinikoje, leidžia greitai ir kokybiškai atkurti dantis. Gydymo procesas pacientams yra fiziškai bei psichologiškai patogus.

Pavieniams dantims atkurti gali būti taikoma momentinio implantavimo metodika, kuri ypač aktuali tiems, kurie netikėtai smarkiai pažeidė ar prarado dantis matomoje burnos vietoje. Ji unikali tuo, kad implantas gali būti sriegiamas iš karto po danties pašalinimo. Pacientui nebereikia laukti, kol užgis pašalinto danties vieta.

Viskas atliekama per vieną vizitą – į ką tik pašalinto danties šaknies vietą sukamas implantas ir ant jo iš karto tvirtinamas natūraliai atrodantis laikinasis dantis. Po kelių mėnesių, implantui prigijus, jis pakeičiamas nuolatiniu.

 

– O jeigu žmogus yra netekęs daugumos ar visų dantų? Apie išimamųjų protezų nepatogumus žino visi, tad kuo galima juos pakeisti?

– Paprastai tokiais atvejais taikome bedančiams gydyti skirtą metodiką, kuri vadinasi „visi ant keturių“. Ji leidžia išvengti žandikaulio kaulo priauginimo. Visiems vieno žandikaulio dantims atkurti užtenka 4 implantų.

Jei reikia, pašalinami nepatikimi ar sugedę dantys, įsriegiami 4 implantai ir ant jų tvirtinami nenuimami, patogūs, natūraliai atrodantys laikinieji dantys. Su jais žmogus gali gyventi įprastu ritmu: valgyti, dirbti, keliauti, nevaržomai bendrauti. Po kurio laiko laikinieji dantys pakeičiami nuolatiniais. Taikant šią metodiką gali būti atkurti tiek vieno, tiek abiejų žandikaulių dantys.

Pasitaiko atvejų, kai ilgai nešiojančių išimamuosius protezus žmonių viršutinis žandikaulis yra toks sunykęs, kad į jį nebegalima įsriegti įprastų implantų. Tuomet „visi ant keturių“ metodiką galima derinti su specialiais ilgaisiais skruostikauliniais implantais. Jie kur kas ilgesni, todėl visada galima rasti tinkamo kaulo jiems įtvirtinti.

Pacientams procedūra su šiais implantais niekuo nesiskiria nuo įprasto implantavimo, o naujus laikinuosius dantis jie gali turėti jau po dienos.

Visame pasaulyje nėra daug gydytojų, naudojančių ilguosius skruostikaulinius dantų implantus. Priežastis ta, kad jų taikymas reikalauja ypatingos specialisto kvalifikacijos, patirties ir žinių. Aš savo praktikoje šiuos implantus naudoju jau 7 metus.

– Ar yra patikimi ant keturių implantų pritvirtinti visi žandikaulio dantys? Kaip ilgai galima jais džiaugtis?

– Metodika „visi ant keturių“ buvo sukurta daugiau kaip prieš 20 metų. Ji moksliškai pagrįsta ir laiko patvirtinta. Nauji dantys ant implantų ne tik atrodo, bet ir tarnauja tarsi natūralūs dantys. Jie yra stabilūs, nejuda kramtant, kalbant, aktyviai judant ar juokiantis. Į savo valgiaraštį žmonės gali vėl sugrąžinti mėgstamą sunkiau sukramtomą maistą.

Nauji dantys ant implantų grąžina ne tik burnos sveikatą, bet ir jaunatvišką išvaizdą. Atsiranda pasitikėjimas savimi, galimybės mėgautis visaverčiu gyvenimu, laisvai bendrauti. Tinkamai prižiūrimi nauji dantys ant implantų tarnauja visą gyvenimą.

– Kaip yra, jei pacientas serga parodontoze ar yra senyvo amžiaus?

– Klinikoje atliekame įvairias dantų atkūrimo procedūras – tiek minimaliai invazines, tiek reikalaujančias sudėtingesnio gydymo. Mūsų taikomos unikalios implantavimo metodikos leidžia dantis atkurti visiems jų netekusiems pacientams ir garbus amžius nėra kliūtis atkurti dantis implantais. Klinikos vyriausias pacientas buvo 93 metų. Nauji nenuimami vieno žandikaulio dantys jam buvo atkurti ant 4 implantų.

Parodontozė neužkerta kelio implantavimui, bet prieš gydymą implantais pacientas turėtų pasikonsultuoti su periodontologu dėl ligos eigos sureguliavimo.

– Ar dažnai pasitaiko bijančių gydytis dantis?

– Kai atliekamos sudėtingos, ilgiau trunkančios dantų atkūrimo procedūros, savo pacientams rekomenduojame sedaciją, mes ją vadiname gydymu snaudžiant. Atkuriant vieną ar kelis prarastus dantis įprastai užtenka vietinio nuskausminimo.

Vienas būdų sumažinti baimę gydytis dantis yra galimybė kuo daugiau ir išsamiau sužinoti apie dantų atkūrimo implantais procedūrą, jos eigą. Tam puikiai padeda mūsų organizuojamos nemokamos konsultacijos bei pacientams skirti seminarai.

Už lango jau pavasaris, o pavasaris ir šypsenos – tokie neatskiriami dalykai. Tuos, kurie negali plačiai nusišypsoti dėl dantų problemų, labai kviečiu užsukti į mūsų kliniką – visą kovo mėnesį teiksime nemokamas konsultacijas visais dantų atkūrimo klausimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.