Jurbarkiečiai piktinasi: neįmanoma patekti pas gydytojus

Jurbarko gyventojai piktinasi, kad nuo vakar ryto neįmanoma patekti pas gydytojus Jurbarko ligoninėje. Visoje Tauragės apskrityje neveikia sergu.lt puslapis, gydytojai nemato prisiregistravusiųjų sistemoje. 

Gydytoja R. Lukšienė stebisi, kad esama daug besiskundžiančių žmonių, nes nei vienas neatėjo į administraciją ieškoti teisybės. <br> 123rf nuotr.
Gydytoja R. Lukšienė stebisi, kad esama daug besiskundžiančių žmonių, nes nei vienas neatėjo į administraciją ieškoti teisybės. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-19 16:14, atnaujinta 2020-02-25 07:35

Jurbarko ligoninės vyriausia gydytoja Rūta Lukšienė lrytas.lt portalui patvirtino, kad registravimo sistemos sutrikusios, pacientai registruojami paprastu neelektroniniu būdu, ir dėl to praiilgėjo pas gydytojus laukiančiųjų pacientų eilės. Problema laikina ir ji sprendžiama. 

Gydytoja R. Lukšienė stebisi, kad esama daug besiskundžiančių žmonių, nes nei vienas neatėjo į administraciją ieškoti teisybės. 

Taip pat ligoninės vadovei keista, kad redakciją pasiekė informacija, jog pacientai dėl šio gedimo nepriimami pas medikus, nes taip tikrai nėra – žmonės pas specialistus buvo priimti arba jiems buvo pasiūlytas vėlesnis vizitas.

Tokio atvejo, kad pacientas laukė du mėnesius ir nepriėjo pas gydytoją dėl sistemos gedimo – negalėjo būti. Vasaros metu visose įstaigose dalis darbuotojų atostogauja, dėl to natūraliai keičiasi pacientų eilės, darbo pobūdis, bet sveikatos priežiūros paslaugų teikimas nenutrūksta.    

R. Lukšienė teigė, kad problema susijusi ne su sergu.lt, o su Tauragės regiono asmens sveikatos priežiūros įstaigų elektroninės informacinės sistemos gedimu ir sutrikusiu ryšiu su išorinėmis informacinėmis sistemomis.

„Apgailestaujame dėl atsiradusių nepatogumų – problema sprendžiama. Šiuo metu vis dar sutrikęs ryšys su sergu.lt sistema, kuris greitu metu bus pašalintas. Prašytume pacientus dėl iškylančių problemų kreiptis į administraciją“, – paaiškino R. Lukšienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.