A. Veryga sako, kad vėl siūlyti ligoninių pertvarką gali būti per vėlu

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad dar kartą siūlyti Seimui patvirtinti gydymo įstaigų tinklo pertvarką gali būti per vėlu, tačiau teiktų šią reformą, jeigu pavyktų užsitikrinti palaikymą.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.<br>D.Umbraso nuotr.
Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Jakučionis

Aug 20, 2019, 2:25 PM

„Laikas dabar jau yra tikrai labai blogas, iki naujų Seimo rinkimų yra santykinai neilgas laikas likęs“, – žurnalistams Seime antradienį sakė A. Veryga.

Pasak jo, reformos įgyvendinimas užtruktų, o šią užduotį „užkrauti kažkam kitam ant galvos“ būtų neatsakinga.

Ankstesni A. Verygos bandymai inicijuoti gydymo įstaigų tinklo pertvarką baigėsi nesėkmingai.

Pernai Seime buvo pavykę priimti reformą įteisinančius įstatymus, tačiau juos grąžinus prezidentei Daliai Grybauskaitei, parlamentarai pritarė šalies vadovės veto.

Šių metų pradžioje nauji sveikatos apsaugos ministro Seimui pristatyti projektai neįveikė net pateikimo stadijos. Tada A. Veryga pareiškė, kad nebeteiks šio klausimo Seimui, nes nemato tame prasmės.

Ministras antradienį tvirtino, kad vis dėlto teiktų pertvarką Seimui, jeigu sulauktų palaikymo.

„Jeigu aš matysiu, kad yra palaikymas, jeigu yra kolegų palaikymas Seime, jeigu yra Prezidentūros palaikymas, jeigu yra medikų bendruomenės, pacientų palaikymas, aš tikrai šitą darbą darysiu. Aš jo niekaip nesišalinu, nebijau kažkokios atsakomybės prisiimti“, – kalbėjo A. Veryga.

Politikas teigė, kad jam keista, jog dalis medikų bendruomenės tik dabar pradėjo reikšti paramą reformai.

„Buvo laikas, kai to palaikymo iš tikrųjų labai reikėjo tai pačiai ministerijai, ir politikams reikėjo aiškaus ženklo, ko reikia ir nereikia“, – tvirtino ministras.

Europos Komisija šiemet konstatavo, kad Lietuvai būtų naudinga konsoliduoti ligoninių tinklą.

Briuselio pareigūnų vertinimu, sveikatos apsauga Lietuvoje yra nepakankamai efektyvi, daug dėmesio skiriama brangiam gydymui ligoninėse, ir per mažai – pirminei sveikatos apsaugai ir ligų prevencijai, sektoriuje trūksta kokybės kontrolės, o besigydantys apdraustieji turi palyginti daug prisidėti savo lėšomis.

Prezidentas Gitanas Nausėda prieš kelias savaites tvirtino, kad A. Veryga turi galimybių pertvarkyti gydymo įstaigų tinklą, tačiau reforma turi vykti negąsdinant žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.