Vyrui krūtys užaugo dar paauglystėje – dėl visko kaltas vienas vaistas

Vyras tvirtina, kad jo krūtys padidėjo išgėrus antipsichozinių vaistų „Risperdal“. Jis sako, kad mokykloje jo krūtys buvo didesnės nei mergaičių ir jam netgi teko įsigyti treniruočių liemenėlę.

 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
 Asociatyvi nuotr.<br> 123rf nuotr.
 Asociatyvi nuotr.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 10, 2019, 11:22 AM, atnaujinta Nov 10, 2019, 12:18 PM

Eddie'as Bible'as iš Oklahomos (JAV) kreipėsi į teismą po to, kai jam buvo paskirtas vaistas ir dėl jo pasireiškė šalutinis poveikis, kurio vaistų gamintojai neskelbė informaciniame vaisto lapelyje.

E.Bible'as, kuriam dabar 26 metai, sakė, kad jam buvo paskirtas „Risperdal“ nerimo ir bipolinio sutrikimo gydymui, kai jam buvo 13 metų.

Jis tvirtino, kad galbūt būtų pagalvojęs apie vaisto vartojimą du kartus, jei būtų žinojęs, kad dėl jo gali padidėti krūtys.

Šių vaistų kompanija „Johnson & Johnson“ neįvardijo retos būklės, vadinamos ginekomastija, kaip vieno iš galimų „Risperdal“ šalutinių poveikių vaisto informaciniame lapelyje. 

E.Bible'as buvo vienas iš daugybės tūkstančių vyrų, pateikusių ieškinius dėl vaisto „Risperdal“. Nicholui Murray buvo priteisti 7,2 milijardai eurų.

„Po pusantrų metų nuo vaistų vartojimo turėjau didesnes krūtis nei mergaitės vidurinėje mokykloje. Svarsčiau: „Gal man reikia įsigyti treniruočių liemenėlę?“, – E.Bible'as pasakojo CNN 2016 m.

Teismo nuosprendis buvo paskelbtas N.Murray naudai, kai Pensilvanijos prisiekusieji galėjo apsvarstyti galimybę skirti baudą dėl žalos atlyginimo.

N.Murray, kaip ir kiti ieškovai, tvirtino, kad jam užaugo krūtys po to, kai jam buvo paskirtas vaistas paaugystėje.

JAV maisto ir vaistų administracija 1993 m. pabaigoje patvirtino šį vaistą suaugusiųjų šizofrenijai ir bipolinės manijos epizodams gydyti.

Ieškovai tvirtina, kad „J&J“ neįspėjo apie ginekomastijos riziką – galimą krūtinės padidėjimą, susijusį su „Risperdal“, kurį, jų teigimu, įmonė pardavinėjo neleistinam vaikų vartojimui.

Teismo procese N.Murray, kuriam dabar 26 metai, tvirtino, kad jam išsivystė krūtys po to, kai 2003 m. gydytojai pradėjo skirti „Risperdal“, psichologui jam diagnozavus autizmo spektro sutrikimą.

2015 m. vertinimo komisija priteisė N.Murray 1,6 mln. eur po to, kai nustatė, kad J&J buvo aplaidūs ir neįspėjo apie ginekomastijos riziką.

Valstybinis apeliacinis teismas patvirtino nuosprendį 2018 m. vasario mėn., tačiau jį sumažino iki 617,807 eur.

Parengta pagal dailymail.co.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.