Į Kauno ligoninę iš Alytaus atvežtas Kinijoje lankęsis vyras, kuriam pakilo temperatūra

Į Kauno klinikinę ligoninę pirmadienį iš Alytaus dėl pakilusios temperatūros atvežtas vyras, neseniai lankęsis Kinijoje, rašo naujienų agentūra BNS.

Į Kauno klinikinę ligoninę pirmadienį iš Alytaus dėl pakilusios temperatūros atvežtas vyras, neseniai lankęsis Kinijoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Į Kauno klinikinę ligoninę pirmadienį iš Alytaus dėl pakilusios temperatūros atvežtas vyras, neseniai lankęsis Kinijoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno klinikinė ligoninė<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno klinikinė ligoninė<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Austėja Masiokaitė-Liubinienė, BNS

2020-02-17 16:37, atnaujinta 2020-02-17 17:33

„Iš Alytaus į Kauno klinikinę ligoninę yra atvežtas asmuo, kuris pasijuto blogai. Jam yra aukšta temperatūra, tačiau jokių kitų klinikinių simptomų, panašių į sukeliamus koronaviruso, nėra, tačiau medikai padarys visus reikiamus tyrimus“, – BNS sakė Sveikatos apsaugos ministerijos Spaudos tarnybos patarėja Gabrielė Banaitytė.

Portalas alytusplius.lt skelbia, kad šis vyras vasario 4 dieną grįžo iš Kinijos, kurioje nuo sausio pabaigos fiksuojamas naujojo koronaviruso COVID-19 protrūkis.

„Nėra nei kosulio, nei slogos, nei kvėpavimo apsunkinto, kokie galėtų būti kiti galimos infekcijos simptomai. Šiuo metu nesprendžiame, ar tai tas atvejis, ar ne, tiesiog šiuo metu žmogus yra medikų rankose, bus padaryti visi reikiami tyrimai ir bus aišku, dėl ko jis sunegalavo“, – sakė ministerijos atstovė.

Daugiau informacijos apie šį atvejį ministerija planuoja paskelbti antradienį.

Nuo to laiko, kai koronaviruso protrūkis buvo užregistruotas gruodžio mėnesį, visame pasaulyje juo užsikrėtė daugiau nei 71 tūkst. žmonių, visgi naujų atvejų skaičius pradėjo mažėti. Virusas jau pražudė daugiau kaip 1,7 tūkst. žmonių, daugiausia Kinijoje.

Dėl šio viruso rizikos Kinijoje lankęsi žmonės, pajutę gripo simptomus, prašomi nedelsiant skambinti į Bendrąjį pagalbos centrą telefonu 112, pateikti susirgimo aplinkybes ir vykdyti medikų rekomendacijas.

Pirmadienio popietės duomenimis, Lietuvoje užsikrėtusiųjų šiuo virusu nėra.

Atsižvelgiant į naujausią informaciją, gautą iš Kinijos institucijų dėl koronaviruso (COVID-19) protrūkio, Užsienio reikalų ministerija atnaujino kelionių rekomendaciją į šią šalį.

Dėl sparčiai plintančio naujojo koronaviruso rekomenduojama laikinai nevykti į Kiniją. Atkreipiamas dėmesys, kad siekiant užkardyti COVID-19 plitimą, nuo vasario 14 dienos Pekine ir daugelyje šalies provincijų, atvykusiems iš kitų Kinijos vietovių ar užsienio gali būti taikomas 14 dienų karantinas.

Remiantis Kinijos institucijų informacija, prieš grįždami į Pekiną asmenys privalo iš anksto informuoti apie savo kelionės planus darbovietes ir valdžios institucijas, esančias Pekine ir jo priemiesčiuose. Pekine taip pat ribojamas asmenų laisvas judėjimas mieste, viešose įstaigose sustiprinta kūno temperatūros patikra. Daugelyje miestų stabdomas viešasis transportas, įstaigų darbas, sutrikęs tarpmiestinis susisiekimas.

Esantiems šalyje rekomenduojama stebėti situaciją ir, padėčiai blogėjant, nelikti šalyje. Dėl griežtų Kinijos valdžios priemonių apriboti viruso plitimą gali kilti sunkumų išvykstant iš šalies.

Turintys ligos požymių ar aukštesnę kūno temperatūrą gali būti sulaikomi Kinijos oro uostuose karantinui. Kai kurios valstybės paskelbė, kad neleis įvažiuoti į savo šalies teritoriją iš Kinijos atvykstantiems asmenims, todėl, prieš keliaujant iš Kinijos į kitas valstybes, rekomenduojama įvertinti galimas rizikas.

Užsienio reikalų ministerija ragina visus šalyje esančius Lietuvos piliečius atidžiai sekti Kinijos institucijų skelbiamas rekomendacijas bei nurodymus ir jų laikytis.

Daugiau informacijos https://keliauk.urm.lt/lt/location/kinija. Rekomenduojame užsiregistruoti URM kelionių registracijos sistemoje https://keliauk.urm.lt/lt/keliones-registracijos-forma.

Lietuvos Respublikos ambasados Kinijoje telefonas (darbo valandomis) +86 10 845 185 20, el. paštas: amb.cn@urm.lt, consul.cn@urm.lt.

Užsienio reikalų ministerijos visą parą budintis telefonas +370 5 236 2444 (WhatsApp: +370 699 83537), el. paštas pilieciai@urm.lt.

Keliauk saugiai programėlė: https://onelink.to/epmjp5.

Pasinaudokite Facebook Safety Check funkcija ir padėkite artimiesiems sužinoti, jog esate saugūs.

Naujausią informaciją taip pat galima rasti čia: https://www.ecdc.europa.eu/en/novel-coronavirus-china.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.