Puikų regėjimą atgavęs Darius džiaugiasi atsikratęs ilgai kęsto diskomforto

Darius vis dar gerai pamena laikotarpį, kai akiniai trukdė gyventi visavertį gyvenimą. „Akinius nešioti turėjau visada. Jie trukdydavo sportuojant, dažnai sulūždavo žaidžiant krepšinį, o baseine dėl to būdavo labai nepatogu“, – atvirauja jis. Vyras nuo vaikystės yra trumparegis ir dėl blogo matymo į tolį privalėjo nuolat dėvėti akinius, tačiau visada norėjo tapti nepriklausomas nuo konservatyvių optinės korekcijos priemonių. Ilgą laiką kentęs akinių keliamą diskomfortą, jis ryžosi lazerinei refrakcijos ydos korekcijos operacijai.

Ilgą laiką kentęs akinių keliamą diskomfortą, vyras ryžosi lazerinei refrakcijos ydos korekcijos operacijai.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Ilgą laiką kentęs akinių keliamą diskomfortą, vyras ryžosi lazerinei refrakcijos ydos korekcijos operacijai.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Ilgą laiką kentęs akinių keliamą diskomfortą, vyras ryžosi lazerinei refrakcijos ydos korekcijos operacijai.
Ilgą laiką kentęs akinių keliamą diskomfortą, vyras ryžosi lazerinei refrakcijos ydos korekcijos operacijai.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-02-01 13:43

„Vos tik išgirdau, kad Lietuvoje atliekamos tokio tipo operacijos, pradėjau domėtis, bet gąsdino kaina. Taip pat trūko informacijos, kaip pacientai jaučiasi po ilgesnio laikotarpio, – pasakoja vyras. – Tačiau sužinojęs, kad Kauno klinikose yra galimybė atlikti regos korekciją lazeriu, nusprendžiau ja pasinaudoti.“

Pasak Kauno klinikų Akių ligų klinikos Akių ligų dienos chirurgijos skyriaus ir Kataraktos, glaukomos ir lazerinės chirurgijos sektoriaus vadovės, gydytojos oftalmologės prof. dr. Dalios Žaliūnienės, dažniausiai taikomi du lazerinės refrakcijos ydos korekcijos būdai – LASIK ir PRK.

„Pasirinkus LASIK operacijos metodą, suformuojamas ragenos lopelis, kuris atkeliamas ir eksimeriniu lazeriu nugarinama dalis ragenos stromos, vėliau lopelis grąžinamas į savo vietą.

PRK metodu korekcija atliekama paviršiniuose ragenos sluoksniuose, kitaip tariant eksimeriniu lazeriu pašalinamas viršutinis ragenos sluoksnis – epitelis ir keičiamas ragenos stromos gaubtumas“, – sako prof. dr. D. Žaliūnienė.

Anot profesorės, operacijos metodas parenkamas gydytojui oftalmologui ir pacientui aptarus jo gyvenimo būdo, profesinius veiksnius, įmanomas rizikas, lūkesčius ir skausmo toleravimą.

„Atlikus detalius ragenos tyrimus, kurie kartoti du kartus, Dariui atlikta lazerinė regos korekcijos operacija PRK būdu. Jau kitą dieną po operacijos paciento regos aštrumas ženkliai pagerėjo ir visiškai atsistatė per 3 dienas“, – sako prof. dr. D. Žaliūnienė.

Atgavęs normalų regėjimą, Darius jaučiasi puikiai. „Neslėpsiu, gijimo laikotarpis buvo sudėtingas, akys bijojo šviesos, tačiau dabar nebejaučiu diskomforto ir kaip tik mėgstu, kai būna šviesiau. Nuoširdžiai dėkoju Kauno klinikų Akių ligų klinikos personalui ir visiems, kurie sugrąžino man ne tik puikų regėjimą, bet ir visavertį gyvenimą“, – šypsosi pacientas.

Kauno klinikos yra pirmoji universiteto ligoninė Baltijos šalyse, kurioje atliekamos lazerinės refrakcijos ydos korekcijos operacijos. Atnaujintose operacinėse įdiegtos naujausios technologijos leidžia taikyti inovatyviausius kataraktos chirurgijos, ragenos gydomųjų procedūrų ir refrakcinės chirurgijos gydymo metodus.

„Eksimerinis lazeris Lietuvoje nėra naujovė, tačiau regos korekcijos juo buvo atliekamos tik privačiose įstaigose. Galima tik pasidžiaugti, kad lazerinės refrakcijos ydos korekcijos operacijos, taikant naujas metodikas, yra atliekamos ir Kauno klinikose“, – pastebi prof. dr. Dalia Žaliūnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.