Klaipėdoje medikės po cezario pjūvio gimdyvės pilve paliko tai, ko neturėjo: klaidą slėpė, klastojo dokumentus

Uostamiestyje vykęs gimdymas pridarė nemažai problemų. Naujai gyvybei į pasaulį pasibelsti prireikė pagalbos – gydytojos atliko cezario pjūvį. Tačiau medikės po to suprato padariusios nedovanotiną klaidą: operacijos metu buvo paliktas svetimkūnis. Medikės melavo, kad moteriai reikia kitos operacijos tam, kad paliktą daiktą išimtų. Tam suklastojo dokumentus, pranešė Klaipėdos apylinkės teismas.

Uostamiestyje vykęs gimdymas pridarė nemažai problemų.<br>Kauno klinikų asociatyvinė nuotr.
Uostamiestyje vykęs gimdymas pridarė nemažai problemų.<br>Kauno klinikų asociatyvinė nuotr.
Uostamiestyje vykęs gimdymas pridarė nemažai problemų.<br>Unsplash nuotr.
Uostamiestyje vykęs gimdymas pridarė nemažai problemų.<br>Unsplash nuotr.
Uostamiestyje vykęs gimdymas pridarė nemažai problemų.<br>123rf nuotr.
Uostamiestyje vykęs gimdymas pridarė nemažai problemų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 10, 2021, 4:47 PM, atnaujinta May 10, 2021, 4:48 PM

Pirmadienį už uždarų durų neįprastą bylą išnagrinėjęs teismas nusprendė kaltinamąsias nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti joms susitaikius su nukentėjusiąja gimdyve.

Trims medikėms buvo pareikšti kaltinimai dėl to, kad jos, sužinojusios apie cezario pjūvio operacijos metu paliktą svetimkūnį, siekdamos tai nuslėpti ir veikdamos kaip bendrininkų grupė, nukentėjusiajai ir jos sutuoktiniui nurodė, kad nukentėjusiajai būtina atlikti operaciją (laparoskopiją) dėl priežasties, nesusijusios su medikų klaida.

Klaipėdos apylinkės teismo atstovė spaudai Jūratė Volčkova lrytas.lt sakė saugodama nukentėjusiųjų privatumą negalinti nurodyti, koks tiksliai svetimkūnis buvo paliktas operacijos metu. „Smulkiau detalizuoti negalime. Tai susiję su nukentėjusios pusės teisėmis į privatumą“, – paaiškino J.Volčkova.

Taigi, klaidą nuslėpti siekusios gydytojos suklastojo dokumentus: gydytojų konsiliumo protokole nurodė tikrovės neatitinkančią naujos operacijos priežastį, kuri buvo perkelta ir į dokumentus detalizavusius pacientei atliktą laporoskopiją. Šios operacijos metu moters pilve buvo rastas ir išimtas svetimkūnis. Tuomet buvo suklastotas ir atliktos operacijos protokolas, tam kad neišaiškėtų jos priežastis.

Kaip rašoma pranešime, spręsdamas kaltinamųjų atleidimo nuo baudžiamosios atsakomybės klausimą, teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamosios savo kaltę pripažino, dėl savo elgesio gailisi, nusikalstamais veiksmais padarytą žalą nukentėjusiajai kaltinamosios solidariai savo noru atlygino. Jos taip pat atsiprašė nukentėjusiosios ir su ja susitaikė, dėl savo elgesio labai gailisi ir sielojasi, suprato savo nusikalstamų veiksmų neigiamas pasekmes.

Nukentėjusioji tokį atsiprašymą priėmė, neprieštaravo ir sutiko, kad kaltinamosios būtų atleistos nuo baudžiamosios atsakomybės joms susitaikius. Be to, kaltinamosios anksčiau neteistos, administracine tvarka nebaustos, turi aukštąjį išsilavinimą, ilgametę darbo patirtį medicinos srityje, dirba, neigiamai charakterizuojančios medžiagos apie kaltinamąsias byloje nėra. Visuma aptartų aplinkybių teismui leido daryti išvadą, kad kaltinamosios ateityje nebedarys naujų nusikalstamų veikų.

Teismas paskyrė kaltinamosioms baudžiamojo poveikio priemonę – prievolę sumokėti įmoką į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą, nustatant 10 MGL dydį, t. y 500 Eur. Nuosprendis per dvidešimt dienų nuo nuosprendžio paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Klaipėdos apygardos teismui per Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.