Savo dieną mini gausiausia sveikatos priežiūros specialistų grupė: tai pagarbos verta profesija

Gegužės 12-ąją visame pasaulyje minima Tarptautinė slaugytojo diena. Slaugytojai ir jų padėjėjai visame pasaulyje sudaro gausiausią sveikatos priežiūros specialistų grupę. Kasdien visuose Santaros klinikų skyriuose šimtai slaugytojų eina į darbą tam, kad atiduotų dalelę savęs ir užtikrintų visapusę priežiūrą dideliam ir mažam, sunkiai sergančiam, kenčiančiam. Slaugytojo darbe tarsi susilieja medicina ir rūpinimasis žmogumi. Jis – profesionalus tarpininkas tarp gydytojo ir paciento, pasitelkiantis medicinos žinias ir moralines jėgas, kad padėtų pacientui sveikti ir grįžti į kasdienį gyvenimą, rašoma Santaros klinikų pranešime.

Gegužės 12 d. slaugytojai mini savo profesinę šventę.<br>V. Balkūno asociatyvinė nuotr.
Gegužės 12 d. slaugytojai mini savo profesinę šventę.<br>V. Balkūno asociatyvinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2021, 12:20 PM

Gydymo įstaigos atstovai pastebi, kad pastarieji pandemijos metai pakeitė visų mūsų gyvenimus, ir ypač tų, kuriuos šis niokojantis virusas paguldė į sunkios ligos patalą, ar tų, kurie dėl jo prarado savo artimuosius.

Santaros klinikų operacinės slaugytojas Renatas Ramonas pasakoja, kad šia profesija užsiėmė ir jo mama. Todėl jis anksti susidomėjo darbu operacinėje.

„Vaikystėje dažnai lankiausi mamos darbe. Teko susipažinti su slaugytojomis. Taip ir susidomėjau. Ir vaikystėje, ir dabar mano požiūris į profesiją yra, manau, nepasikeitęs.

Ir tuomet matyti slaugytojas su chalatais, medicinine apranga buvo kažkas nuostabaus, ir dabar šventai tikiu, kad tai yra pagarbos verta profesija, reikalaujanti teorinių ir fizinių pajėgumų“, – Santaros klinikų vaizdo siužete kalbėjo R. Ramonas. Visą siužetą galite pamatyti čia.

„Pandemija labai paveikė ir slaugytojų darbą ir visų šalių sveikatos priežiūros sistemas. Nors kasdienis mūsų visų gyvenimas ir pasikeitė, tačiau slaugytojų darbo pobūdis – tikrai ne: dar labiau nei bet kada sveikatos priežiūrai, visuomenės sveikatai ir ekonomikai didelę įtaką daro slaugytojai, kurie priešakinėse linijose kovoja su COVID-19 liga, stengdamiesi atiduoti visas savo jėgas, suspėti pasirūpinti visais ligoniais – ir tais, kurie kenčia dėl koronaviruso sukeltos ligos, ir tais, kurie serga kitomis ligomis, kurios per pandemiją tikrai nepasitraukė į šalį.

Slaugytojas, būdamas sveikatos priežiūros komandos narys, yra atsakingas už visapusišką paciento priežiūrą ir yra sveikatos priežiūros komandos lyderis. Šio atsakingo darbo atstovai sako, kad slaugytojo specialybė yra išskirtinė – padėti pacientui sveikti, apgaubti profesionalia priežiūra ir dėmesiu.

Nuoširdžiausi sveikinimai Tarptautinės slaugytojo dienos proga! Ačiū Jums už ištikimybę profesijai, kasdienį triūsą, už kantrybę, neišsenkančias gerumo ir rūpesčio atsargas“, – su profesine švente slaugytojus sveikina Santaros klinikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.