Koronavirusu susirgęs moksleivis lengvai neprasisuko: simptomai paguldė į lovą

Naujausi kovido atvejai Panevėžio krašte verčia nerimauti dėl to, kad virusą itin platina nepasiskiepiję jauni gyventojai. Jie nejaučia atsakomybės, apie tai, nuo ko galėjo užsikrėsti, išvis nešneka.

koronavirusas Vilniaus universiteto ligoninė Santaros klinikos FOTO VIDMANTAS BALKŪNAS<br>kiti
koronavirusas Vilniaus universiteto ligoninė Santaros klinikos FOTO VIDMANTAS BALKŪNAS<br>kiti
Daugiau nuotraukų (1)

Zina Paškevičienė, „Panevėžio kraštas“

Jul 18, 2021, 12:09 PM

Vakarykščiais duomenimis, šią savaitę Panevėžyje ir rajone nustatyta 12 kovido ligos atvejų. Vienas jų įvežtinis, kiti išplitę vietoje. Kituose krašto rajonuose naujų atvejų nenustatyta.

Visi atvejai tarpusavyje nesusiję. Pasak Visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų skyriaus vedėjos Dovilės Brajinskienės, juos jungia tik viena – visi susirgusieji nebuvo paskiepyti.

18 metų dirbančiam panevėžiečiui koronavirusas nustatytas prieš 3 dienas. Su kuo kontaktavo ir nuo ko galėjo užsikrėsti jaunuolis nepasakė.

Dar vienas 29 metų panevėžietis liepos pradžioje atvyko iš Airijos. Tuo metu jo testas buvo neigiamas. Grįžus iš Airijos izoliuotis nereikia, todėl vaikinas lankė giminaičius ir draugus. Prieš 4 dienas jis turėjo grįžti į Airiją, todėl pasidarė tyrimą. Testas rodė ligą. Kelionė atkrito, panevėžietis izoliuojasi namuose, o kur užsikrėtė teigia nežinantis.

Praėjusį šeštadienį prastai pasijuto 17 metų panevėžietis moksleivis. Jam pakilo temperatūra, kamavo galvos skausmai, o prieš 3 dienas nustatytas kovidas.

Tuo pačiu metu koronavirusas diagnozuotas ir 22 metų merginai. Panevėžietė dirba nuotoliniu būdu, kur užsikrėtė, taip pat esą nežino.

51 metų Panevėžio rajono gyventojas prieš 9 dienas grįžo iš Norvegijos, kur dirba vairuotoju. Jau grįždamas vyriškis pajuto galvos skausmą, prarado uoslę ir skonį. Vietoj kelionės atgal į Norvegiją vyras izoliuojasi namuose. Žmona paskiepyta, todėl kol kas jokių simptomų nejaučia.

Apie vakar nustatytus 7 kovido atvejus D.Brajinskienė daug žinių neturėjo. Žinoma tik tiek, kad susirgo 3 vienos panevėžiečių šeimos nariai ir 4 Panevėžio rajono gyventojai.

„Atvejų daugėja, kol kas – ne delta atmainos“, – bent jau tuo pasidžiaugė medikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.