Iki mokslo metų lieka savaitė: paaugliai ir jų tėveliai kviečiami nedelsti skiepytis

Jau kitą savaitę į mokyklos suolus grįš moksleiviai – Vilniuje ir toliau išlieka skiepijimosi suaktyvėjimas, prie kurio prisideda ir populiarumo sulaukę skiepobusai. Pastarąsias savaites sostinėje stebimi aukštesni skiepijimosi rodikliai nei liepos mėnesį, tačiau siekiant saugaus vaikų grįžimo į mokyklas, tėvai raginami savo atžalų skiepijimo neatidėlioti.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-23 14:50, atnaujinta 2021-08-24 10:29

Vilniuje šiuo metu jau pasiskiepiję kiek daugiau nei trečdalis (39,7 proc.) 12-15 metų vaikų ir daugiau nei du trečdaliai – 70,9 proc. – 16-24 metų jaunuolių.

Kada ir kur sustos skiepobusas, kuriame galės pasiskiepyti ir paaugliai, ir jų tėvai, pamatysite čia – https://vakcina.vilnius.lt/

Šią savaitę kelionę po rajonus tęs ir skiepobusai, ir vakcinų mikroautobusas, skiepijama bus Naujininkų, Antakalnio, Žirmūnų, Lazdynų, Panerių, Senamiesčio, Šeškinės, Justiniškių, Vilkpėdės, Naujamiesčio, Verkių, Grigiškių seniūnijose. Visi norintieji pasiskiepyti tai padaryti galės be registracijos, užtenka turėti asmens dokumentą.

Primenama, kad mobilios komandos vyksta vakcinuoti ir į įmones, kuriose susirenka bent 50 norinčių pasiskiepyti darbuotojų. Jeigu pageidaujate, kad mobili vakcinacijos komanda atvyktų ir į jūsų įmonę, prašom kreiptis el. paštu vakcinaimonems@vilnius.lt arba tel. 85 211 2761.

Skiepijimas Lukiškių a. ir „Litexpo“ vakcinacijos punktuose

Lukiškių aikštėje esančiame punkte šią savaitę, nuo pirmadienio iki šeštadienio, skiepijama nuo 10 val. iki 20 val., o sekmadienį – nuo 10 val. iki 15 val. Rinktis galima iš kelių rūšių vakcinų: „Vaxzevria“ (buvusi „AstraZeneca“) ir „Spikevax“ (buvusi „Moderna“).

„Litexpo“ vakcinacijos centre šią savaitę skiepijama „Vaxzevria“ (buvusi „AstraZeneca“), „Spikevax“ (buvusi „Moderna“) ir „Comirnaty“ (gamintojo „Pfizer-BioNTech“) vakcinomis. Norintys pasirinkti konkretų laiką pirmam skiepui kviečiami registruotis čia – https://vakcina.vilnius.lt/

Gyventojai be registracijos į „Litexpo“ šią savaitę gali atvykti nuo pirmadienio iki penktadienio 10–18 val. Rugpjūčio 23–27 d. be registracijos bus galima pasiskiepyti „Comirnaty“, „Vaxzevria“ ir „Spikevax“ vakcinomis.

Savaitgalį (rugpjūčio 28–29 d.) „Litexpo“ vakcinavimo centras nedirbs.

Skiepijimas V. Gerulaičio g. 1

Vilniuje siūlomas dar vienas patogus būdas pasiskiepyti nuo COVID-19: V. Gerulaičio g. 1, kur daugiau nei metus buvo testuojama, jau galima ir pasiskiepyti nė neišlipus iš automobilio. Gyventojai čia laukiami darbo dienomis nuo 15 iki 20 val. ir savaitgaliais nuo 9 iki 14 val.

Neišlipus iš automobilių ypač patogu skiepytis senjorams ir turintiems judėjimo problemų. V. Gerulaičio g. 1 vakcinacijos punkte šią savaitę skiepijama „Vaxzevria“ (buvusi „AstraZeneca“) ir „Spikevax“ (buvusi „Moderna“) vakcinomis.

Kaip ir kituose Vilniuje veikiančiuose skiepijimo punktuose bei skiepobusuose, V. Gerulaičio g. 1 punkte tai galima padaryti be registracijos, tereikia su savimi turėti asmens dokumentą. Gyventojai čia gali ateiti ir pėsčiomis – skiepą gaus visi norintieji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.