Nemokamos psichologinės pagalbos ukrainiečiams projektui – tarptautinė parama

Kovo pradžioje startavęs nemokamos nuotolinės psichologinės pagalbos projektas ukrainiečiams sulaukė tarptautinės paramos.

Kovo pradžioje startavęs nemokamos nuotolinės psichologinės pagalbos projektas ukrainiečiams sulaukė tarptautinės paramos.<br>123rf nuotr.
Kovo pradžioje startavęs nemokamos nuotolinės psichologinės pagalbos projektas ukrainiečiams sulaukė tarptautinės paramos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2022, 2:53 PM

Tarptautinių partnerių patvirtinta parama atveria galimybę išplėsti psichologinę pagalbą ukrainiečių šeimoms bei Lietuvoje apsistojusiems ukrainiečiams psichologams įsilieti į Lietuvos darbo rinką. Ukrainiečiai, apsistoję Lietuvoje ir turintys psichologo kvalifikaciją, kviečiami kreiptis į Lietuvos Psichologų sąjungą lps@psichologusajunga.lt.

Patvirtinus kvalifikaciją, ukrainiečiai specialistai bus kviečiami jungtis prie manodaktaras.lt platformos ir teikti psichologinę pagalbą tautiečiams, o už tai jiems, kaip ir kitiems pagalbą teikiantiems specialistams, bus mokamas atlygis.

Psichologo konsultacija nuo karo nukentėjusiems ir Lietuvoje prieglobstį radusiems ukrainiečiams, kaip ir iki šiol, bus nemokama.

Tarptautinis dėmesys

Finansinę paramą projektui inicijavo „Rotary International Apygarda 1462“, vienijanti 58 Lietuvoje veikiančius Rotary klubus. Iniciatyvą parėmė Rotary Apygardos iš JAV, Suomijos, Islandijos, Norvegijos, Švedijos – Latvijos, taip pat – Kauno, Rygos, Sopoto, Bolonijos, Čikagos lietuvių ir kiti JAV klubai, finansinę paramą skyrė ir tarptautinis Rotary fondas.

Lietuvos Rotary atstovas Vygintas Grinis pažymi, kad Lietuvos Rotary Apygarda nuo pirmų Rusijos karo prieš Ukrainą dienų pradėjo teikti humanitarinę pagalbą tiek tiesiogiai Ukrainos ligoninėms, tiek ir per savo partnerius – Ukrainos Rotary Apygardą ir jos Rotary klubus.

„Turėdami ilgą psichologinės pagalbos projektų patirtį inicijavome Globalios Dotacijos projektą „Psichologinė pagalba ukrainiečių pabėgėlių šeimoms“, kurio viena iš veiklų – bendradarbiavimas su manodaktaras.lt teikiant nuotolines, o esant galimybei, – ir tiesiogines konsultacijas Ukrainos žmonėms“, – sakė Rotary atstovas.

Paskatins aktyviau kreiptis pagalbos

Kovo pradžioje Sveikatos apsaugos ministerijos, Lietuvos psichologų sąjungos, sveikatos paslaugų platformos manodaktaras.lt ir kitų partnerių inicijuotas projektas pritraukė didelį psichologų būrį iš visos Lietuvos. Iš viso norą teikti konsultacijas išreiškė daugiau kaip pusšimtis savanorių, dirbančių su įvairių amžiaus grupių žmonėmis. Nuo projekto pradžios jau suteikta daugiau kaip 50 vaizdo konsultacijų.

„Labai džiaugiamės tokiu savanorių specialistų įsitraukimu į projektą. Dar smagiau, kad pats projektas, leidžiantis saugiu ir patikimu vaizdo būdu gauti reikalingą pagalbą, auga. Kartu su Rotary International pagalba galėsime ne tik atlyginti savanoriams specialistams, bet ir užtikrinti tolesnį projekto tęstinumą“, – pažymi manodaktaras.lt vadovas Gediminas Mackelis.

Pasak Lietuvos psichologų sąjungos prezidentės Ainos Adomaitytės, šis projektas – puiki galimybė psichologams savo profesionalumu padėti nuo karo įvykių nukentėjusiems asmenims.

„Prasidėjus karui daugeliui kilo klausimas, kaip galiu padėti, prisidėti. Lietuvos psichologų sąjungai yra labai svarbu ir prasminga sukurti sąlygas specialistams teikti efektyvią emocinę paramą karo tragediją išgyvenantiems žmonėms, padėti jiems emociškai stiprėti. Taip pat labai džiaugiamės, kad projektas leidžia ir kolegas psichologus iš Ukrainos įtraukti į emocinės paramos teikimą savo tautiečiams ir tęsti savo profesinę veiklą“, – teigia A. Adomaitytė.

Platformoje specialistai nuolat skelbia galimus konsultacijų laikus, svetainėje pateikiama išsami informacija apie specialistus, informuojama, kaip gauti vaizdo konsultaciją.

Užsiregistruoti nemokamai psichologinei pagalba galima čia: manodaktaras.lt/slava-ukraini.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.