Pirmasis žmogaus mirties nuo beždžionių raupų atvejis užfiksuotas ir Peru

Peru ligoninėje mirė vienas iš žmonių, užsikrėtusių beždžionių raupais. Tai pirmadienį pranešė radijo stotis RPP, remdamasi medicinos tarnybos atstovais.

Beždžionių raupai.<br>123rf nuotr.
Beždžionių raupai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 2, 2022, 8:10 AM

Sunkios būklės 45 metų amžiaus vyras buvo hospitalizuotas liepos 27 d. Jam taip pat buvo nustatyta ŽIV infekcija, nuo kurios jis ilgai nesigydė, nepaisydamas medikų rekomendacijų. Be to, pacientas turėjo ir plaučių veiklos problemų.

Peru iki šiol užfiksuota daugiau kaip 300 užsikrėtimo beždžionių raupais atvejų. Pasaulio sveikatos organizacijos generalinis direktorius Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas liepos 23 d. paskelbė beždžionių raupų protrūkį nepaprastąja situacija sveikatos apsaugos srityje.

Beždžionių raupų virusas paprastai sukelia lengvus simptomus, tokius kaip karščiavimas, galvos, raumenų skausmas ir odos bėrimas. Tačiau beždžionių raupai gali pasireikšti ir sunkia forma, retais atvejais – net baigtis mirtimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.