Gripo sezonui artėjant į pabaigą sergamumas mažėja

Praėjusią savaitę sergamumas gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis ir COVID-19 dar pamažėjo, antradienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Gripo sezonas artėja į pabaigą. <br>I.Budzeikaitės nuotr.
Gripo sezonas artėja į pabaigą. <br>I.Budzeikaitės nuotr.
Gripo sezonas artėja į pabaigą. <br>Pexels nuotr.
Gripo sezonas artėja į pabaigą. <br>Pexels nuotr.
Gripo sezonas artėja į pabaigą. <br>T.Bauro nuotr.
Gripo sezonas artėja į pabaigą. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras

May 2, 2023, 4:13 PM

Bendras sergamumo rodiklis buvo 522,9 atvejo 100 tūkst. gyventojų, ankstesnę savaitę jis siekė 592,9 atvejo 100 tūkst. gyventojų. Mažiausias sergamumas užfiksuotas – Utenos apskrityje (309,6 atvejo 100 tūkst. gyventojų), didžiausias – Kauno apskrityje (578,3 atvejo 100 tūkst. gyventojų).

Į ligonines paguldytų asmenų skaičius praėjusią savaitę taip pat buvo mažesnis lyginant su ankstesne savaite – iš viso 19 asmenų, iš kurių 15 priklauso 0–17 m. amžiaus grupei. Intensyviosios terapijos skyriuose nebuvo gydomas nė vienas asmuo. Ankstesnę savaitę į ligonines dėl gripo buvo paguldytas 21 asmuo.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, šių metų 16 sav. ŪVKTI simptomus turintiems pacientams iš viso buvo paimti 35 ėminiai, iš kurių 6-uose ėminiuose buvo aptiktas B tipo gripo virusas.

NVSC specialistai rekomenduoja ir toliau kruopščiai laikytis rankų higienos taisyklių: nuolat vėdinti ir drėgnu būdu valyti patalpas, laikytis kosėjimo, čiaudėjimo etiketo – prisidengti burną ir nosį vienkartine servetėle, o pajutus į gripą panašius simptomus (karščiavimą, kosulį, gerklės, galvos, sąnarių skausmus ir kt.), patariama kreiptis į savo šeimos gydytoją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.