PSO atšaukė tarptautinę ekstremaliąją situaciją dėl beždžionių raupų

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ketvirtadienį atšaukė tarptautinę ekstremaliąją situaciją dėl virusinės beždžionių raupų ligos.

Beždžionių raupai.<br>123rf nuotr.
Beždžionių raupai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-11 21:35

Dėl gerokai sumažėjusio šios ligos atvejų skaičiaus visame pasaulyje PSO panaikino aukščiausią pavojaus lygį, kuris gali būti įvestas kilus grėsmei ir kuris buvo paskelbtas 2022 metų liepos mėnesį.

Šis pranešimas neturi konkretaus poveikio, nes kiekviena šalis pati sprendžia, kokias apsaugos priemones taikys.

Pranešimas paskelbtas praėjus beveik savaitei po to, kai PSO atšaukė daugiau nei trejus metus galiojusią nepaprastąją padėtį dėl pasaulinės koronaviruso pandemijos.

Beždžionių raupų atvejų iki 2022 metų pradžios buvo nustatyta tik keliose atskirose Afrikos šalyse. Tačiau pavasarį daugybė atvejų ėmė rastis visame pasaulyje.

Šie atvejai sukėlė visuotinį nerimą, nes jie sutapo su koronaviruso pandemijos pabaiga, tačiau nuogąstavimai nepasitvirtino, nes nuo vasaros atvejų pastebimai sumažėjo.

Iš viso nuo 2022 metų pradžios iki 2023-ųjų gegužės 9 dienos PSO buvo pranešta apie maždaug 87 tūkst. beždžionių raupų atvejų ir 140 mirties atvejų 111-oje valstybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.