A. Dulkys: ministerija skųs teismo sprendimą grąžinti pusę milijono eurų dėl netinkamo ES lėšų panaudojimo

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) skųs Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą, įpareigojantį grąžinti daugiau kaip pusę milijono eurų Europos Sąjungos lėšų, netinkamai panaudotų e. sveikatos projekto įgyvendinimui.

Arūnas Dulkys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Irtautė Gutauskaitė

May 18, 2023, 10:10 AM

„Skųsime šitą sprendimą“, – „Žinių radijui“ teigė ministras Arūnas Dulkys.

Ministro teigimu, pradėjus vykdyti e. sveikatos projektą, kilo nesutarimų tarp institucijų. Pasak jo, ši ministerija „paveldėjo situaciją“, kurios istoriją bandys užbaigti.

„Istorija yra iš tikrųjų dešimtmečio metų senumo, nes tai liečia 2007–2013 metų Europos Sąjungos paramos finansavimo periodo projektus. Noriu atkreipti dėmesį, čia eina kalba apie išlaidų tinkamumą, ar tam tikros išlaidos galėjo būti dengtos projekto kaina ar biudžeto kaina. Tuo metu tarp institucijų buvo nesutarimas, tarp agentūros, kuri vertina, tarp ministerijų, kurios vertina, na, ir paveldėjome tą situaciją, kuri buvo neužbaigta“, – aiškino A. Dulkys.

„Manau, kad dabar visai geras variantas. Teismai demokratinėje valstybėje yra priemonė sukoordinuoti, išspręsti, duoti teisingą praktiką. Tai padarysime visus teismo etapus iki galo, bus galutiniai atsakymai, ir uždarysime šitą istoriją“, – pridūrė politikas.

ELTA primena, kad Vilniaus apygardos administracinis teismas gegužės pradžioje atmetė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) skundą Finansų ministerijai ir Centrinei projektų valdymo agentūrai (CPVA) dėl sprendimų panaikinimo ir įpareigojo ministeriją grąžinti per 563 tūkst. eurų dėl netinkamai panaudotų ES lėšų, netinkamai įgyvendinus e. sveikatos paslaugų projektą.

Skelbiama, kad CPVA 2019 m. įpareigojo SAM grąžinti 563 956,27 eurų netinkamų finansuoti išlaidų sumą, nes ministerija, įgyvendindama projektą „E. sveikatos paslaugų ir bendradarbiavimo infrastruktūros plėtra“, padarė daugybę pažeidimų.

SAM tokį Centrinės projektų valdymo agentūros sprendimą apskundė Finansų ministerijai, ši 2022 m. SAM skundą atmetė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.