SAM skelbia konkursą LSMUL Kauno klinikų direktoriaus pareigoms užimti Siūlo daugiau nei 8,5 tūkst. eurų atlyginimą

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) skelbia konkursą Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės (LSMUL) Kauno klinikų generalinio direktoriaus pareigoms užimti. Kandidatai, kurie yra pasiryžę savo žiniomis, kompetencijomis ir patirtimi prisidėti prie teigiamų pokyčių sveikatos apsaugos sistemoje, kviečiami teikti paraiškas iki birželio 19 d.

Kauno klinikos<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno klinikos<br>G.Bitvinsko nuotr.
Konkurso skelbimas<br>SAM infografikas
Konkurso skelbimas<br>SAM infografikas
Renaldas Jurkevičius<br>T.Bauro nuotr.
Renaldas Jurkevičius<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Kauno klinikos<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno klinikos<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 5, 2023, 2:34 PM, atnaujinta Jun 5, 2023, 2:48 PM

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, kad Kauno klinikos yra vienas didžiausių medicinos ir mokslo centrų Lietuvoje, pelnęs tarptautinį žinomumą ir pripažinimą, tad potencialiems vadovams tai būtų profesinės karjeros viršūnė.

„Kauno klinikos yra ta organizacija, į kurią krypsta pacientų ir medikų bendruomenės akys, kai kalbama apie lyderystę medicinoje, diegiamas inovacijas. Kviečiu kandidatus išbandyti savo profesines ir vadybines ambicijas vadovaujant vienam didžiausių Lietuvos darbdavių, kur teks derinti įstaigos darbo, gydymo ir mokslinės veiklos organizavimo procesus, vadovaujant daugiatūkstantiniam kolektyvui. Iššūkis didelis, tačiau drąsiai galiu teigti, kad šios pareigos yra profesinės karjeros viršūnė – kviečiu pasinaudoti šia retai pasitaikančia proga“, – SAM pranešime spaudai cituojamas A. Dulkys.

Valstybės tarnybos portale nurodoma, kad Kauno klinikų generalinio direktoriaus darbo užmokestis prasideda nuo 8613 eurų.

Lrytas.lt primena, kad prieš kelias savaites A.Dulkys Seimo salėje skundėsi, jog 2018 m., kai pastarąjį kartą vyko konkursas Kauno klinikų vadovo pareigoms užimti, atsirado tik vienas tinkamas kandidatas.

Prieš 5-erius metus konkursą laimėjo dabartinis Kauno klinikų direktorius prof. Renaldas Jurkevičius.

Siekdama, kad kandidtatų būtų daugiau, pavasarį SAM inicijavo pokyčius. Esminis pakeitimas – universiteto ligoninė vadovo pareigybėms atsisakyta reikalavimo vadovaujančio darbo stažą turėti sveikatos apsaugos ar socialinių paslaugų sektoriuose bei universitetinių studijų ir mokslo srityje – kandidatais tapti gali ir kitose srityse vadovais dirbę asmenys. SAM anksčiau skelbė, kad šie pokyčiai sudaro pagrindą konkursuose dalyvauti didesniam vadovų skaičiui.

Šįkart konkurse dalyvauti kviečiami kandidatai, turintys medicinos ir sveikatos mokslų arba socialinių mokslų srities mokslo daktaro laipsnį, taip pat penkerių metų vadovavimo ir penkerių akademinių metų pedagoginio darbo universitete (-uose) patirties.

SAM nurodo, kad naujajam ligoninės vadovui keliami uždaviniai tęsti mokslo, studijų ir inovacijų plėtrą, tobulinti ligoninės valdymą, pasitelkiant šiuolaikinius vadybos modelius, tobulinti klinikinės veiklos ir slaugos procesus, kurti saugią antikorupcinę aplinką, skatinti gausios komandos bendradarbiavimą, paremtą pagarba, tolerancija ir atvirumu. Kartu su profesionalų komanda, rodydamas asmeninį pavyzdį ir skleisdamas lyderystę, naujasis vadovas turės galimybę kurti ir puoselėti bendras LSMUL Kauno klinikų tradicijas, vertybes ir bendravimo kultūrą.

LSMUL Kauno klinikos yra didžiausia šalies daugiaprofilinė gydymo įstaiga, kurioje klinikinė praktika derinama su mokslu ir studijomis, diegiamos pažangiausios medicinos technologijos. Įstaigoje dirba daugiau nei 1200 gydytojų, beveik 2,4 tūkst. slaugos specialistų ir beveik tūkstantis gydytojų rezidentų. Kasmet Kauno klinikų ambulatoriniuose padaliniuose apsilanko daugiau nei 1,3 mln. pacientų, daugiau nei 91 tūkst. gydomi stacionare.

Daugiau informacijos apie konkurso sąlygas ir dokumentų pateikimą rasite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.