Seimas priėmė gydomojo masažo specialisto kvalifikacijos įgijimo pakeitimus

Seimas ketvirtadienį priėmė Asmens sveikatos priežiūros praktikos įstatymo pakeitimus, kuriais nustatoma, kad gydomojo masažo specialisto kvalifikaciją būtų galima įgyti tik baigus gydomojo masažo profesinio mokymo programą.

Masažas<br>Pexels nuotr.
Masažas<br>Pexels nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Irtautė Gutauskaitė

Jun 8, 2023, 11:31 AM

Iki šiol galiojantis įstatymas leido gydomojo masažo specialistais tapti tiems, kurie yra baigę masažuotojo profesinį mokymą ir papildomą gydomojo masažo modulį.

Kaip teigiama aiškinamajame rašte dėl įstatymo projektų, 2021 metų lapkritį buvo įtvirtinta tvarka, pagal kurią gydomojo masažo specialisto kvalifikacija įgyjam baigus masažuotojo profesinę programą ir papildomą gydomojo masažo mokymo modulį.

Toks sprendimas nebuvo suderintas su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM).

„Šios ministerijos atstovai pastebėjo, kad toks profesinės kvalifikacijos būdas, kai baigiama kitą profesinę kvalifikaciją suteikianti programa (šiuo atveju masažuotojo) ir papildomai baigiamas tik tam tikras profesinio mokymo modulis (šiuo atveju gydomojo masažo modulis) negalima“, – rašoma aiškinamajame rašte dėl įstatymo projektų.

Todėl ketvirtadienį pritarta įstatymo pakeitimams, kuriais žmogus galės tapti gydomojo masažo specialistu tik pabaigęs tik būtent gydomojo masažo profesinį mokymą.

Taip pat pritarta pereinamajam laikotarpiui, per kurį asmenys, įgiję masažuotojo profesinę kvalifikaciją, yra prilyginami asmenims, įgijusiems gydomojo masažo profesinę kvalifikaciją.

„Siekiant neužkirsti kelio tapti gydomojo masažo specialistais ir išvengti tokių specialistų trūkumo, Lietuvos asmens sveikatos priežiūros praktikos įstatyme taip pat tikslinga numatyti pereinamąsias nuostatas iki kol bus parengta ir įteisinta nauja gydomojo masažo specialisto profesinės kvalifikacijos įgijimo programa ir asmenys turės galimybę įgyti gydomojo masažo specialisto profesinę kvalifikaciją“, – rašoma rašte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.