Keisčiausios istorijos – ką moterys išgirdo ginekologo kabinete

Apsilankymas ginekologijos kabinete – įprasta procedūra kiekvienos moters gyvenime. Atrodytų, jos žino, kas laukia vizito metu. Vis dėlto, kuriozų neišvengiame ir šiose situacijose, aprašytose užsienio žiniasklaidoje.

Apsilankymas ginekologo kabinete.<br>123rf nuotr.
Apsilankymas ginekologo kabinete.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2016, 8:40 PM, atnaujinta May 30, 2017, 11:10 PM

„Į polikliniką vykau kasmetiniam sveikatos patikrinimui, tad žinojau, ko tikėtis. Deja, mano gydytojos nebuvo ir teko keliauti pas kitą. Pamaniau, tiek to, procedūra ta pati ir nesvarbu, kas ją atlieka. Vis dėlto, aš tikrai nesitikėjau tiesiosios žarnos patikrinimo be įspėjimo. Jaučiausi tokia sukrėsta ir išnaudota, kad vos išėjusi iš poliklinikos įsigijau brangių batų porą“, – sakė Moon C.

„Tai buvo pirmas vizitas pas naują gydytoją. Man įsitaisius apžiūros kėdėje, jis pasilenkė į priekį, pažvelgė man tarp kojų ir tarė: „Labas, mažoji vagina!“ – pasakojo Janene P.

„Buvęs mano ginekologas man pasakė, kad turėčiau jaustis laiminga sirgdama endometrioze. Taip nebūtų reikėję jaudintis, kad pastosiu, jei kartais būčiau nusprendusi pasimylėti su savo tuometiniu vaikinu“, – nuostabos neslėpė Jessi N.

„Prieš keletą metų patikros metu mano gydytojai suskambo telefonas. Ji, žinoma, atsiliepė net nenusiėmusi pirštinių! Be to, tęsė pokalbį visą mano vizitą – tarėsi dėl restorano staliuko rezervacijos ir klausė, kaip tiksliai prie jo privažiuoti. Kai, apžiūrai pasibaigus, uždariau kabineto duris, ji vis dar nebuvo padėjusi ragelio. Manau, net nereikia sakyti, kad daugiau pas ją nebegrįžau“, – piktinosi Jane R.

„Nuvykau pas gydytoją dėl nesibaigiančio rytinio pykinimo. Prieš kelis mėnesius man buvo įvestas embrionas tad įtariau, kad jaučiuosi prastai dėl pokyčių organizme. Deja, gydytojas vis juokavo apie klonavimą ir, galiausiai, padarė išvadą, kad kūdikiui aš nepatinku, kadangi nesame susieti giminystės ryšiais“, – pasakojo Brandy B.

„Tai įvyko per vieną iš mano pirmųjų vizitų pas ginekologą. Buvau nusirengusi iki pusės, nes gydytojas norėjo patikrinti krūtis. Pasakęs „daryti taip“ susidėjo rankas už galvos. Nemąstydama pasilenkiau, ištiesiau rankas ir suėmiau jose jo galvą. Gydytojas greitai mane pataisė, o aš norėjau prasmegti skradžiai žemės iš gėdos“, – prisipažino Karen V.

„Su savo partneriu buvau jau trejus metus, tačiau prieš metus pradėjau jausti intensyvų skausmą besimylint. Pastebėjau ir kraujavimą. Apsilankiusi pas gydytoją paaiškinau, kokius nepatogumus patiriu, tačiau vietoj apžiūros gydytoja man pasiūlė „pasišnekėti su specialistu“ ir ištiesė psichologo vizitinę kortelę“, – prisiminė Susan B.

„Kasmetinio vizito dieną jaučiau, kad man kaip niekada pučia pilvą, tačiau vis tiek nusprendžiau keliauti atlikti patikrą. Įsitaisius kėdėje gydytojas į mane pažvelgė ir tarė, kad nenori per daug spausti pilvo apačios, nes bijo išgąsdinti kūdikį“, – sakė Ember O.

„Paskutinį sykį lankantis ginekologo kabinete, gydytojui suskambo telefonas. Norėdamas atmesti įeinantį skambutį, jis paspaudė ne tą mygtuką, ir aparatas ėmė nesustodamas fotografuoti. Teisindamasis paaiškino, kad telefonas naujas, ir jis kol kas nesuprato, kaip reikia juo naudotis. Pajuokaudama atsakiau, kad nieko tokio ir, kad reikia džiaugtis, jog, bandydamas išsiaiškinti, kas ne taip, turės ir vaizdinės medžiagos. Iškart po šių žodžių stojo nemaloni tyla“, – teigė Sara C.

„Pirmą sykį pas ginekologą mane nuvedė mama. Galbūt smulkmena, bet ji pamiršo paminėti, kad mano naujoji gydytoja yra mano skaučių būrelio vadovė“, – baisėjosi Clara Y.

„Buvau labai atsakinga paauglė. Sulaukusi 18 metų apsilankiau pas ginekologą ir jo pasiteiravau, kaip savo pirmą kartą su vaikinu padaryti mažiau skausmingu. Užuot atsakęs, gydytojas paėmė popieriaus lapelį, užrašė skaičių „18“, atkišo jį man ir tarė: „Štai kiek tau yra metų. Jei būtum mano duktė...“ Toliau jis man dėstė moralą apie tai, kokia esu jauna, neatsakinga ir galiausiai padarė išvadą, kad seksas – apskritai yra blogis“, – patirtimi pasidalino Andrea L.

„Per vieną apžiūrą mano gydytoją pakeičiantis medikas tarė, kad dabar išties gerai matosi, jog esu tikra raudonplaukė“, – piktinosi Vicky R.

„Nežinau, kur ji laiko visus metalinius instrumentus, tačiau mano gydytojos kabinete jie neįtikėtinai šalti. Tai suprasdama, prieš vieną iš jų įvesdama į vidų, ginekologė man liepė pasiruošti ir įspėjo, kad jausmas bus panašus į mylėjimąsi su varvekliu“, – pasakojo Jennifer L.

„Kai savo šeimos gydytojui pasiskundžiau aštriu skausmu pilvo apačioje, jis pakvietė vieną iš itin patrauklių praktikantų, kad mane apžiūrėtų. Pamačius, kas man atliks apžiūrą, net negalvodama leptelėjau: „Visa laimė, kad apačioje – ne miškas!“ Abu siaubingai išraudome, jis dar pabandė nusijuokti, tačiau visa procedūra nuėjo šuniui ant uodegos“, – nemalonią situaciją prisiminė Diane S.

„Abi su mama lankomės pas tą patį gydytoją. Per mano pirmąją apžiūrą jis tarė, kad esu tikra savo motinos dukra. Aš išlemenau „ačiū“, nors vis dar nesu įsitikinusi, kad šis atsakymas – teisingas“, – raudo Leanne D.

„Pirmąkart apsilankius pas dabartinę ginekologę, užuot žiūrėjusi man į veidą, „malonu susipažinti“ ji ištarė mano tarpukojui“, –  pasakojo Cassandra K.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.