Garsus sportininkas įsitikinęs: geriamas vanduo jam suteikė super galių

Tomas Brady, vienas garsiausių Amerikos sportininkų, amerikietiško futbolo komandos „New England Patriots“ žaidėjas, ir vėl sulaukė spaudos dėmesio. Kaip dažnai šiam sportininkui nutinka, dėmesys, kurį pritraukė, nėra itin teigiamas, rašė iflscience.com.

 Tomas Brady savo teiginiais nustebino ir medicinos pasaulio atstovus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Tomas Brady savo teiginiais nustebino ir medicinos pasaulio atstovus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2017, 11:33 AM

Žinoma, būti ypač sėkmingu didelės konkurencijos sporto šakoje tikrai yra nelengva, todėl Tomo Brady dažnai yra klausiama, kokia tikroji jo sėkmės paslaptis, kokie mitybos ypatumai ar bendri įpročiai.

Taigi, jis nusprendė apie tai išleisti knygą, kurioje išdėsto visas sėkmingo atleto gyvenimo paslaptis.

Visgi, viskas ne taip paprasta. Kritikai iš karto suskubo pasmerkti šį veikalą – esą jame sportininkas visiškai nusišneka. Sužinojus, kas sukėlė tokią kritikų reakciją, tapo visai nekeista, kodėl atletas buvo pasmerktas.

Pasirodo, tarp visų kitų keistų teiginių, jis nurodė, kad kiekvieną dieną išgeria 11,5 litrų vandens. Atrodytų, vien kiekis yra absurdiškas, tačiau ne litrų skaičius sukėlė nuostabą.

Pasak Tomo Brady, toks kiekis vandens padarė jį atspariu saulės spinduliams.

Šis teiginys visiškai prasilenkia su realybe, tačiau knygoje The TB12 Method: How to Achieve a Lifetime of Sustained Peak Performance (liet. „TB12 metodas: kaip pasiekti visą gyvenimą lydinčios sėkmės) jis nurodo:

„Kai buvau vaikas ir žaisdavau lauke saulės atokaitoje, labai dažnai nudegdavau. Buvau šviesiaodis airis berniukas. Tačiau dabar, nepaisant to, kaip ilgai būnu saulėje, nebenudegu. Esu tikras, kad tai vandens kiekio, kurį išgeriu per dieną, nuopelnas.“

Jis taip pat juokavo, kad išgeriamas didelis vandens kiekis gali pakeisti odą drėkinančius kremus bei kitas gražią ir sveiką odą palaikančias priemones.

Labai svarbu pabrėžti, kad nėra jokių mokslinių įrodymų, jog didelis kiekis išgerto vandens apsaugos nuo kenksmingų saulės spindulių.

Taip pat nėra įrodymų, kad toks didžiulis išgertas vandens kiekis yra naudingas ne intensyviai sportuojančiam žmogui.

Nepamirškite, Tomas Brady yra profesionalus atletas, kuris aikštėje ir sporto salėje kiekvieną dieną išlieja ne vieną litrą prakaito.

Specialistai teigia, kad vidutinio sudėjimo moteris kiekvieną dieną turėtų išgerti apie 2,7 litro vandens, o vyrai – 3,7 l. Gerti itin didelį kiekį ne intensyviai sportuojančiam asmeniui gali būti pavojinga ir sukelti sveikatos problemas, o ne suteikti atsparumo saulei super galių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.