Štai kokie klausimai 2017 m. labiausiai rūpėjo skaitytojams

Kalbant apie sveikatos problemas, tikriausiai daugelis prieš kreipiantis į šeimos gydytoją naudojasi „Google“ naršykle, kad pasitikrintų, kokias ligas gali pranašauti tam tikri simptomai ir panašiai. Tad „Google Trends“ ir „CNN“ pagalba buvo atskleista, kokie klausimai kėlė nerimą žmonėms 2017 metais, rašė iflscience.com.

 Klausimas apie knarkimą šiais metais atsidūrė populiariausiųjų sąraše.<br> 123rf.com nuotr.
 Klausimas apie knarkimą šiais metais atsidūrė populiariausiųjų sąraše.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 31, 2017, 3:26 PM

Atstovė spaudai Evan Barbour Grippi pateikė populiariausių sveikatos klausimų sąrašą, kuris buvo pagrįstas JAV piliečių paieškomis internete nuo sausio iki gruodžio mėnesio vidurio.

„Kas sukelia žagsėjimą?“ Tai pačiame sąrašo viršuje atsidūręs klausimas, o priežastys varijavo nuo gaiviųjų gėrimų iki staigių temperatūros pokyčių.

Kitas itin dažnas klausimas – „kaip nustoti knarkti?“ Dažniausias patarimas buvo paprasčiausiai pakeisti gyvenimo būdą.

Dar vienas klausimas, kuris papuolė į populiariausiųjų sąrašą, buvo „kas sukelia inkstų akmenų susidarymą?“ Atsakymas: kai šlapimas tampa per daug koncentruotas, mineralai gali pradėti kristalizuotis inkstuose.

„Kas yra vilkligė?“ – tai kitas labai populiarus su sveikatos sutrikimais susijęs klausimas, kuris patenka į dešimtuką. Tikėtina, kad tai parūpo daugeliui po to, kai dainininkė bei aktorė Selena Gomez paskelbė, kad turėjo inksto transplantaciją po 2 metų kovos su vilklige.

Vilkligė – tai būklė, kai imuninė sistema pradeda atakuoti organizme esančius organus ir audinius.

Pasak Ligos kontrolės ir prevencijos centro, maždaug 322 tūkst. žmonių, gyvenančių Amerikoje, serga vilklige. Taip pat šia reta liga serga ir apie 400 Lietuvos gyventojų. 

Taip pat žurnalistai išanalizavo, kokia medžiaga, susijusi su sveikata, buvo dažniausiai ieškoma visame pasaulyje.

Taigi, 2017 metais labiausiai buvo norima sužinoti apie opioidus, keto mitybą ir „Netflix“ serialą  „13 Reasons Why“ (liet. „13 Priežasčių kodėl“).

Opioidai – tai yra labiausiai vartojami narkotikai, dar kitaip vadinami heroinu. Vis blogėjantis šių narkotinių medžiagų paplitimas šiais metais susilaukė nemažai ne tik žiniasklaidos dėmesio, bet ir žmonių, kurie ieškojo apie juos informacijos internete.

Buvo atskleista, kad 2016 metų vasarą daugiausiai mirčių įvyko dėl narkotikų perdozavimo, o spalio mėnesį Donaldas Trumpas, dabartinis JAV prezidentas, pareiškė, kad opioidų epidemija kelia pavojų nacionalinei visuomenės sveikatai.

Keto arba ketogeninės mitybos planas vėl tapo populiarus šiais metais. Pasak specialistų, per paskutiniuosius dvylika mėnesių „Google“ išaugo paieškų skaičius apie sveikųjų riebalų ir mažo angliavandenių kiekio dietas.

Na, o pastarasis serialas yra apie paauglę, kuri prieš įvykdant savižudybę palieka 13 balso įrašų, kuriuose paaiškina priežastis, dėl ko ji nusižudė.

Todėl su sveikatos problemomis jis susijęs dėl savižudybės temos, nes rezultatai parodė, kad paieškoje klausimas „kaip nusižudyti“ šiais metais buvo 26 proc. dažnesnis, o apie savižudybių prevenciją informacijos taip pat 23 proc. buvo ieškoma daugiau, lyginant su praeitų metų statistika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.