Antrojo vaikelio besilaukianti Ieva Narkutė atskleidė, kada planuoja grįžti į sceną

Po širdimi antrą kūdikį nešiojanti Ieva Narkutė (33 m.) jaučia gyvenimo pusiausvyrą ir ja mėgaujasi. Iš Šiaulių kilusi atlikėja niekada nemėgo pulti į kraštutinumus, tad sugebėjo derinti sceną ir motinystę. Kokį receptą, kaip pasiekti pilnatvę, turi Ieva?

 Antrosios atžalos Ieva Narkutė turėtų susilaukti kitų metų gegužę.<br> lrytas.lt koliažas
 Antrosios atžalos Ieva Narkutė turėtų susilaukti kitų metų gegužę.<br> lrytas.lt koliažas
Nors reta atlikėja sugeba suderinti gyvenimą scenoje ir šeimoje, I.Narkutė – išimtis, nes surado pusiausvyrą.<br>M.Vytėno nuotr.
Nors reta atlikėja sugeba suderinti gyvenimą scenoje ir šeimoje, I.Narkutė – išimtis, nes surado pusiausvyrą.<br>M.Vytėno nuotr.
Per devynerius metus I.Narkutė išleido tris albumus.<br>T.Bauro nuotr.
Per devynerius metus I.Narkutė išleido tris albumus.<br>T.Bauro nuotr.
Koncerto akimirka su I.Narkute.<br>M.Vitėno nuotr.
Koncerto akimirka su I.Narkute.<br>M.Vitėno nuotr.
Mindaugui Šeduikiui meilę Ieva Narkutė prisiekė 2015 metų rugsėjį.<br>LR archyvo nuotr.
Mindaugui Šeduikiui meilę Ieva Narkutė prisiekė 2015 metų rugsėjį.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 19, 2020, 10:19 PM

Planuoja derinti veiklas

Kitų metų gegužės mėnesį I.Narkutė nekoncertuos – susilauks antros atžalos. Su sutuoktiniu Mindaugu Šeduikiu (32 m.) atlikėja augina dukrą Oną (4 m.), kuri jau žino, kad taps vyresniąja naujo šeimos nario seserimi.

Šįmetis karantinas apribojo nemažai veiklų, tad buvo palankus poroms planuoti vaikų gimimą. Ne išimtis ir pramogų pasaulis, kurį stipriai kausto koronaviruso pandemija.

Bet tokiu metu vis dažniau šeimose pasigirsta kūdikio krykštavimas.

„Ypač šįmet, ypač dabar, negalima nieko planuoti, nes pasaulyje tiek kintamųjų atsirado.

Aš irgi paleidžiu visus planus, bet gegužę laukia gražūs įvykiai. Jeigu pasaulis ir situacija leis, neketinu su vaikučiu sėdėti namuose metų metus, to nedariau ir kai susilaukiau pirmo vaiko.

Ruošiuosi derinti visas veiklas, labai tikiuosi, kad jau kitą vasarą pavyks man grįžti į sceną“, – tikino I.Narkutė.

Nors koronavirusas pasėjo chaosą, dainininkės tai neišmušė iš vėžių, nes ji mėgsta planuoti įvykius. Šiuo metu nėra koncertų, todėl galima daugiau dėmesio skirti šeimai.

Kartu su vyru – komanda

Ieva pastebėjo, kad pandemijos gniaužtuose yra truputį logikos. Jos aplinkoje keletas šeimų taip pat sūpuos naujagimius.

„Pasaulio sustojimas mus grąžina prie tikrų vertybių. Man atrodo, vaikai – vienas tų šviesos spindulių net ir didžiausioje tamsoje ar kokioje nors nežinomybėje. Vaikai suteikia prasmės ir pagrindą po kojomis.

Nėra taip, kad šeimos pagausėjimas planuotas tiktai tam, kad mums būtų linksmiau. Ne. Ypač scenos žmonėms šeimos vertybės dar stipriau susidėliojo – juk apsidairai, kam būtų galima panaudoti atsivėrusį tuščią laiką“, – patikino pašnekovė.

Antro kūdikio besilaukianti atlikėja pasinaudos ankstesne patirtimi ir, be abejo, paprašys pagalbos.

Vienam vaikui auginti reikėjo papildomų rankų ir akių, to reikės ir gimus antram.

„Ieškosiu tos pagalbos iš šalies, jos tuo labiau reikės turint jau du vaikus“, – tvirtino I.Narkutė.

Ievos tėvai gyvena Šiauliuose, jie – dirbantys, tad prižiūrėti anūkų ilgesnį laiką negalės.

„Aš nemėgstu, kai kalbama apie vyrus kaip apie pagalbinį personalą. Vyras augina savo vaikus kartu su manimi. Jis nepadeda – jis augina.

Jis augino pirmą, augins ir antrą. Mes esame komanda, visada ja buvome ir tikiuosi, kad mums pavyks būti komanda“, – sakė Ieva.

Ypač scenos moteriai gimdyti vaikus šalia turint tiktai kartkartėmis laisvu laiku padedantį vyrą būtų savižudybė. Tai tokia reikli, be tvarkaraščio, su savais pliusais ir minusiais veikla, o dar vaikai!

Ieva svarstė, kad tokioje situacijoje šalia moters negali būti tokio vyro, kuris tik prilekia, kada turi ūpo ir nuotaikos padėti. I.Narkutės atveju taip nėra.

Savaime suprantama, jog Ieva ir Mindaugas kartu augina, todėl to negalima vadinti pagalba. Tik kai tėvai dirba, jiems pagelbėja auklė.

Nors nemažai moterų pirmiau siekia karjeros, po to atsideda motinystei, žinomai atlikėjai pavyksta išlaikyti pusiausvyrą tarp vieno ir kito.

Kadangi Ieva turi patirties augindama pirmagimę, sėkmingai suderins sceną ir motinystę gimus antram vaikui.

„Labai vertinga gyventi visavertį gyvenimą pernelyg nenuslystant į kraštutinumus ir nesusitelkiant vien į karjerą, vien į sceninę veiklą, vien į meną.

Ir jei sutinki žmogų, kuris pasiryžta su tavimi kurti šeimą, gimsta laukiami vaikai, daugiausia malonumai ateina iš gyvenimo pusiausvyros. Žvelgiu į savo situaciją ramiai, nes žmogui labai svarbu pusiausvyra, nes kai nuklystame į vieną ar kitą kraštutinumą, prasideda ligos, problemos, tuštumos jausmas tose srityse, kurios yra apleistos“, – patikino I.Narkutė, planuojanti kasdienybę taip, kad joje būtų kuo daugiau pusiausvyros.

Motinystė įnešė jausmams gylio

Psichologijos studijas baigusi atlikėja sugeba padalyti laiką, energiją, jėgas visoms veikloms. Kuo Ievai labiau pavyksta suderinti visus dalykus neiškeliant vieno kurio nors kito sąskaita, tuo ji laimingesnė jaučiasi. Motinystei visa tai lygiai taip pat galioja.

„Nemėgstu savęs, kai užsisėdžiu tik namie tarp vaikiškų reikalų. Bet nemėgstu savęs ir kai diena dienon turiu koncertuoti, lėkti ir dukrytę pamatau tik vakare prieš miegą.

Man nei ta, nei ta Ieva labai nepatinka. Bet man patinka ta Ieva, kuri ir vaiką dažnai mato, kartu su juo gyvena, bet ir scenos nepamiršta, neužleidžia, joje irgi gyvena“, – savo portretą žodžiais piešė dainų tekstų autorė, kompozitorė ir atlikėja.

Rasti pusiausvyrą Ievai padėjo ne tik universitete įgytos žinios. Į psichologijos studijas žmones atveda didesnis polinkis save analizuoti, stebėti pasaulį, domėjimasis.

„Tie, kurie susirenka studijuoti psichologijos, jau yra linkstantys į vidinius dalykus, juos domina labiau ne fizinis pasaulis, o psichologinė realybė. Kai ateini į šį mokslą ir jį studijuoji šešerius metus, natūralu, kad tie bruožai tik sustiprėja.

Įgyji ir savęs pažinimo, ir žmonių pažinimo. Tiktai man sunku pasakyti, kiek tai davė studijos, kiek tai yra mano prigimtyje“, – svarstė I.Narkutė.

Atlikėjai motinystė parodė tikrąsias ir giliausias jausmų spalvas, nes visi jausmai, kurie buvo iki dukters gimimo, Ievai dabar atrodo kaip žodžiai iš „Hiperbolės“ dainos – „Kaip aidas tolimo griaustinio“. Ankstesni potyriai – blankesni, ne tokie vertingi, stiprūs.

„Vaikui gimus man atsivėrė kitas jausmų – ir gerų, ir blogų – intensyvumas“, – prisipažino vilnietė atlikėja, kuriai motinystė suteikė džiaugsmo, liūdesio, išgyvenimų, streso, baimės, kaltės, susižavėjimo, įsimylėjimo.

Šie jausmai turtina bet kurį žmogų, juos vertinga jausti intensyviau ir priimti, išgyventi, pažinti. Atlikėja pastebėjo, kad tie jausmai teigiamai veikia ir kūrybą.

Ar gimus antram vaikui tie potyriai dar labiau sustiprės?

„Pažiūrėsime“, – nusijuokė kūdikio laukimu gyvenanti I.Narkutė.

Atlikėjos sutuoktinio, buvusio kariškio, šiuo metu užsiimančio individualia veikla, gyvenimas iki vaiko gimimo buvo kitoks – jis lygiai taip pat pasikeitė kaip ir žmona. Kitokiu ritmu ir kitokiais jausmais gyvenanti pora kitąmet dar tik papildys tėvystės patirčių bagažą.

Per 9 metus išleido tris albumus

2011 metais I.Narkutė sukūrė dainą „Raudoni vakarai“, kuri tapo tituliniu režisieriaus Donato Ulvydo filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ kūriniu.

2012 metais kompozitorė drauge su akordeonininku Martynu Levickiu parašė muziką režisieriaus Vytauto V.Landsbergio dokumentiniam filmui apie Lietuvos partizanus „Trispalvis“.

2013-aisiais išleido debiutinį albumą „Vienas“, 2014-aisiais antrą – „Švelnesnis žvėris“.

2015 metais I.Narkutė surengė autorinių koncertų su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru Vilniuje ir Kaune, po metų išleistas koncertinis albumas „Ieva Narkutė sutinka Lietuvos valstybinį simfoninį orkestrą“.

2018-aisiais pasirodė trečiasis albumas „Kai muzika baigias“, surengtas koncertinis jo pristatymo turas po Lietuvą. 2019 metais išleista geriausių dainų vinilinė plokštelė „Dešimt“.

Tais pačiais metais parengiama ir pristatoma koncertinė programa „Visos meilės taisyklės“, sulaukusi didelio publikos susidomėjimo ir pareikalavusi papildomų koncertų. 2019–2020 metais buvo surengti autoriniai koncertai festivalyje „Untold City“ Vilniaus universiteto didžiajame kieme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.