Pasaulį apskriejusi istorija apie 10 vaikų pagimdžiusią moterį – netikra

Birželio pradžioje pasaulį apskriejo žinia apie dešimt kūdikių pagimdžiusią Pietų afrikietę Gosiame Sithole. Praėjus beveik mėnesiui, oficialiu tyrimu nustatyta, kad istorija neturi nieko bendro su tiesa, praneša BBC.

 Apie dešimtuko gimimą pranešė laikraštis „Pretonia News“, priklausantis IOL žiniasklaidos grupei.<br>Naujienų portalo www.iol.co.za kopija
 Apie dešimtuko gimimą pranešė laikraštis „Pretonia News“, priklausantis IOL žiniasklaidos grupei.<br>Naujienų portalo www.iol.co.za kopija
Apie dešimtuko gimimą pranešė laikraštis „Pretonia News“, priklausantis IOL žiniasklaidos grupei.<br> Naujienų portalo www.iol.co.za kopija
Apie dešimtuko gimimą pranešė laikraštis „Pretonia News“, priklausantis IOL žiniasklaidos grupei.<br> Naujienų portalo www.iol.co.za kopija
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-06-25 13:04, atnaujinta 2021-06-25 13:52

Apie Gautengo apskrityje įvykusį gimdymą  nežino nė viena šio rajono gydymo įstaiga, praneša regiono valdžia. Taip pat atlikti medicininiai tyrimai parodė, jog M.Sithole pstaruoju metu net nebuvo nėščia.

Šiuo metu 37 metų moteris priežiūrima psichikos specialistų, kurie pasiryžę jai padėti.

Apie įspūdingą gimdymą pirmasis pranešė laikraštis „Pretoria News“, priklausantis IOL žiniasklaidos grupei – buvo teigiama, kad birželio 7 dieną pagimdė G.Sithole dešimtuką o personalas buvo nepasiruošęs priimti tiek kūdikių. Vėliau apkaltino Steve Biko ligoninę ir regiono sveikatos tarnybas bandymu nuslėpti medicininį aplaidumą.

„Šie teiginiai yra melagingi, nepagrįsti ir tik gadina gerą Steve Biko akademinės ligoninės ir Gautengo regono vyriausybės reputaciją“, – sakoma naujausiame pranešime.

Valdžios atstovai teigia, kad imsis teisinių veiksmų prieš „Pretoria News“ vyriausiąjį redaktorių Pietą Rampedi ir visą šios žiniasklaidos grupę.

Spėjama, kad šešerių metų dynukus auginanti G.Sithole ir jos partneris bažnyčioje susipažino su laikraščio redaktoriumi P.Rampedi ir gegužę jam pasakė, kad laukiasi aštuonių kūdikių. Birželio pradžioje buvo išspausdintas pranešimas apie gimusį dešimtuką – apie tai kūdikių tėvas laikraščio atstovams pranešė telefono žinutėmis telefonu, nes apsilankyti ligoninėje nebuvo galima dėl koronaviruso apribojimų.

Iškart po to porai pradėjo plūsti aukos, o dosnūs rėmėjai nepagailėjo ir dešimčių tūkstančių kūdikių gerovei.

Ši istorija sukėlė įtarimų nuo pat pradžių, kai dienraštis neatskleidė ligoninės, kur įvyko gimdymas, o keletas pagrindinių šio regiono ligoninių tik išplatino pranešimus, jog jie su tuo nesusiję.

Vėliau kūdikių tėvas viešai paprašė nebeaukoti, nes jo žmona dingo, o kūdikių motina apkaltino vyrą bandymu pasipelnyti. 

 „Pretoria News“ redaktorius išplatino pranešimą, kuriame kaltina valdžios atstovus bandymu susidoroti su nepriklausoma žiniasklaida, sveikatos sistemą dėl jos neveiksnumo ir neatsižada pranešimo apie gimusį dešimtuką.

Parengta pagal BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.