Žindymo specialistė dalijasi patarimu mamoms: pieno nusitrauksite dvigubai daugiau

Daugybė žindančių mamų bent kartą pasinaudoja galimybe nusitraukti pieno pientraukiu ir pati ar artimieji kūdikį pamaitina iš buteliuko. Kitoms pientraukis yra vienintelė galimybė duoti vaikams motinos pieno vietoje mišinuko. Ir kiekviena tai dariusi žino, kaip lėtai kapsi tie pieno lašeliai į pientraukį.

Pientraukiu pasinaudoja daugybė žindančių mamų.<br> Pixabay.com nuotr.
Pientraukiu pasinaudoja daugybė žindančių mamų.<br> Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-07-13 15:00

Vienos stengiasi nukreipti dėmesį į knygą ar televizorių, nes pieno nusitraukimas užima laiko ir tam reikia kantrybės. Žinoma, o kur dar patiriamas stresas, ar to pieno užteks!

Laktacijos specialistė iš Šveicarijos Johanna Sargeant tinklaraštyje „Milk and Motherhood“ pasidalijo patarimu, kuris gali pakeisti daugelio tokių mamų gyvenimą ir palengvinti pieno nusitraukimą nesvarbu, ar jos tai daro kasdien, ar kartą per mėnesį.

„Dvidešimt minučių sėdėjau su pieno nutraukėjais ant abiejų krūtų ir demoralizavau save, kad trūksta pieno. Tada suvokiau, kad dėl savo psichinės sveikatos turiu nustoti į tai žiūrėti. Aišku, lengviau pasakyti nei padaryti, todėl siūlau pasinaudoti kūdikio kojinaite“, – savo socialiniuose tinkluose rašo ji. Užmovę mažą, neparmatomą kojinę ant buteliuko, kuris pritvirtintas prie pientraukio, nematysite kiek lašų kapsi ir mažiau jaudinsitės.

Motherly“ dalijasi žindymo specialistės atsiliepimu, jog laukia stulbinantys rezultatai – kai kurios moterys nusitraukia du ar net tris kartus daugiau pieno.

„Stresas slopina oksitocino išsiskyrimą, o jis būtinas norint nusitraukti pieno, tad jei pastebite, jog tai darydamos patiriate įtampą, išbandykite šį būdą“, – teigia Johanna, laktacijos specialiste dirbanti jau ketverius metus.

Parengta pagal „Motherly“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.