Žinomų mamų širdis tirpdantis feisbuko iššūkis: neištversite nepabandę

Karantino metu jaučiamas žymus pagyvėjimas socialiniuose tinkluose. Nenuostabu, neturint galimybės susitikti gyvai, bendravimas persikelia į virtualų pasaulį. Vienas po kito atsiranda nauji iššūkiai, angliškai vadinami „challenge“, kuriuos socialinių tinklų dalyviai meta vienas kitam: itin populiarus buvo ledinio kibiro iššūkis, kuomet reikėjo nusifilmuoti, kaip apsipilate šaltu vandeniu, neseniai visi dalinosi ir prašė kitų paskelbti savo vaikystės nuotrauką. Iššūkio pabaigoje žmonės pažymi draugus bei pažįstamus, kuriems „perduoda“ estafetę atlikti tą patį iššūkį.

 Žinomos mamos paklausė savo vaikų klausimų apie jas pačias.<br> lrytas.lt koliažas
 Žinomos mamos paklausė savo vaikų klausimų apie jas pačias.<br> lrytas.lt koliažas
Indrė Trusovė su dukra Amanda<br>Asmeninio albumo nuotr.
Indrė Trusovė su dukra Amanda<br>Asmeninio albumo nuotr.
Renginių organizatorė Erika Purauskytė<br>T.Bauro nuotr.
Renginių organizatorė Erika Purauskytė<br>T.Bauro nuotr.
Jurga Klimaitė-Riebling įsikinusi, kad dukrų norai virto mamos norais.<br>T.Bauro nuotr.
Jurga Klimaitė-Riebling įsikinusi, kad dukrų norai virto mamos norais.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 8, 2020, 10:40 AM, atnaujinta Apr 8, 2020, 10:54 AM

Pastarąsias savaites populiariu iššūkiu feisbuke tapo klausimų sąrašas vaikams, kuriuos užduoda pačios mamos ir vėliau pasidalina atsakymais. Visos dalyvavusios vienbalsiai sutaria – vaikų „perliukai“ juokina iki ašarų.

Renginio organizatorės Erikos Purauskytės dukros Vasara Erika ir Aurora atviravo, kad mamos dažniausiai kasdien kartojamas sakinys yra padėka už rastą distancinį pultelį, o geriausia kelionių kryptis – Afrika arba ten, kur šilta. „Net kūdikiai žino, kad Purauskytei reikia saulės ir šilumos“, – į dukrų šmaikštumą atsakė pati Erika.

Tinklaraščio „Tailandiečiai.lt“ kūrėja ir meditacijų mokytoja Simona Kupetienė pasidalino savo dešimtmečių dvynukų Vakario ir Vasarės išminties perliukais, kurie, labai susiję su šiandieninėmis aktualijomis.

Vakaris į klausimą, ką mama sako visą dieną, atsakė – „Nusiplauk rankas“. Vasarė jam pritarė ir didžiausią mamos baimę įvardijo tai, jog vaikai nenusiplaus rankų.

„Influencerė“ Indrė Trusovė pasidalino keturmetės Amandos atsakymais, kuriuose dukra nevyniojo žodžių į vatą. Mama jai dabar atrodo didelė ir stora. Tiesa, tam dabar yra rimta priežastis – netrukus I.Trusovė susilauks antrojo vaikelio.

Renginių prodiuserė Jurgita Klimaitė-Riebling juokiasi, kad vaikų atsakymai labiausiai atspindi vaikų norus. Aštuonerių Nikita ir šešerių Aurelie įsitikinusios, kad mama dabar svajoja apie špicų veislės šuniuką, nešiojamą kompiuterį ar naują telefoną.

„Aš neturiu tokių norų!, – juokiasi Jurgita. – Špico nori jos pačios, „laptopas“ yra turbūt tiesiog mano neatsiejama dalis, kaip ir telefonas. Joms dabar norisi turėti savo telefonus ir kompiuterius, nes tada galėtų žaisti. Taip vaikų svajonės virsta mamų svajonėmis.“

Norite išbandyti ir jūs? Tiesiai šviesiai vaikų paklauskite ir surašykite jų atsakymus savo socialinių tinklų įraše bei nepamirškite pasidalinti vaikų nuotrauka.

1. Koks mamos vardas?

2. Liekna ar stora?

3. Didelė ar maža?

4. Mamos mėgstamiausias patiekalas?

5. Ką mama mėgsta rengtis?

6. Kiek mamai metų?

7. Kokios staigmenos/dovanos mama norėtų? 

8. Ką mama mėgsta žiūrėti per TV?

9. Ką mamai patinka veikti?

10. Ką mama sako visą dieną? 

11. Kur mama nori nukeliauti? 

12. Kuo norėtum būti užaugęs?

13. Ko mama labiausiai bijo?

14. Kas mamai patinka?

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.