„Versli ir mama“ Vaida dėl savo idėjos paaukojo teisininkės karjerą

Sportuojanti šeima Vaida ir Giedrius Junevičiai daugybę metu aktyvia veikla užsiima ne tik patys, bet ir ugdo mažuosius kviesdami į „Vaikų sportas“ sporto būrelius, renginius ar stovyklas. Nors prasidėjus karantinui veiklos beveik sustojo - šeima nesiskundžia ir tiki, kad su naujomis jėgomis grįžę klientus nesunkiai susigrąžins.

„Vaikų sportą“ Vaida su vyru Giedriumi sukūrė prieš 6 metus su didele meile judėjimui ir šeimai.<br> lrytas.lt koliažas
„Vaikų sportą“ Vaida su vyru Giedriumi sukūrė prieš 6 metus su didele meile judėjimui ir šeimai.<br> lrytas.lt koliažas
Treneris Giedrius sporto užsiėmimus veda ir visai mažiems vaikams, ir paaugliams. Svarbiausia užduotis – juos sudominti.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Treneris Giedrius sporto užsiėmimus veda ir visai mažiems vaikams, ir paaugliams. Svarbiausia užduotis – juos sudominti.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Viena iš „Vaikų sportas“ krypčių – žygių vaikams ir šeimoms su vaikais organizavimas.<br>  Asmeninio albumo nuotr.
Viena iš „Vaikų sportas“ krypčių – žygių vaikams ir šeimoms su vaikais organizavimas.<br>  Asmeninio albumo nuotr.
 Sportinė programa gali būti ir įvairių švenčių dalimi.<br>  Asmeninio albumo nuotr.
 Sportinė programa gali būti ir įvairių švenčių dalimi.<br>  Asmeninio albumo nuotr.
 Į aktyvų vaikų laisvalaikį įsitraukia ir tėvai.<br>  Asmeninio albumo nuotr.
 Į aktyvų vaikų laisvalaikį įsitraukia ir tėvai.<br>  Asmeninio albumo nuotr.
Karantino sunkumais šeima nesiskundžia. Tikina, gavę atokvėpį grįšta su naujomis jėgomis.<br>  Asmeninio albumo nuotr.
Karantino sunkumais šeima nesiskundžia. Tikina, gavę atokvėpį grįšta su naujomis jėgomis.<br>  Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

May 27, 2020, 11:30 AM

–  Kaip atsirado „Vaikų sportas“? Kada gimė idėja ir kaip ją vystėte iki atsiradimo?

– „Vaikų sportą“ aš ir mano vyras Giedrius sukūrėme prieš 6 metus su didele meile judėjimui ir šeimai. Ieškojome būrelio savo aktyviam sūnui ir neradę tinkamo būrelio pradėjome nuo sporto užsiėmimų vedimo vyresniojo sūnaus darželyje.

Ši veikla mums teikė didelį džiaugsmą, ją auginome palengva – išsigryninome vertybes, tikslinę auditoriją, komunikavome apie savo veiklą, taip pat plėtėme paslaugų sritis nuo užsiėmimų vedimo ikimokyklinukams darželiuose ir kitur iki sporto stovyklų, gimtadienių, renginių klasėms ir kitoms didelėms bendruomenėms.

Darėme tai labai natūraliai derindami prie pagrindinių darbų ir šeimos reikalų. Ilgainiui tikėdami šios veiklos nauda, jusdami stiprų klientų palaikymą išdrįsome patikėti, kad ši veikla gali ir turi būti pagrindinė veikla, kuria galime verstis.

Kiekvienas naujas projektas, susitikimas su mažiausiais, o ir didesniais sportininkais, nuostabiomis aktyviomis šeimomis mums yra didelė laimė, mūsų akys dega, o širdis džiaugiasi, kai sportuojančių su mumis gretos didėja.

– Kokios dabar nusistovėjo pagrindinės veiklos kryptys?

– Treniruotės vaikams ir paaugliams, stovyklos ir žygiai vaikams ir šeimoms, aktyvūs gimtadieniai, išleistuvės, kitos šventės.

– Kaip vertinate šiuolaikinių vaikų fizinį pasiruošimą?

– Bendrąją prasme šiuolaikiniai vaikai per daug laiko praleidžia prie išmaniųjų įrenginių ir žaidimų. Norime prisidėti prie šio fakto mažinimo ir tikime, kad tai, ką darome – motyvuojame vaikus sportuoti nuo mažens ir sukurti sveiką įprotį visam gyvenimui, o tai turės įtakos jų laisvalaikio apsisprendimui ir dovanos jiems laimę turėti sveikesnį gyvenimą.

– Ar sunku vaikus įkalbėti sportuoti?

– Mažus vaikus sudominti sportu lengviau. Pasitelki žaidimą, kūrybiškumą, užmezgi su vaiku ryšį, motyvuoji ir jie įsitraukia – nori sportuoti, laukia treniruotės, kaip šventės.

Su paaugliais, ypač, jeigu niekada nesportavo nuosekliai, norint sudominti sportu reikia įdėti daugiau pastangų, bet tikrai įmanoma, jeigu tėvai palaiko šią iniciatyvą ir treneris profesionaliai dirba su vaiku, jį motyvuoja ir sudomina.

– Pirmuosius metus derinote pagrindinį teisininkės darbą su „Vaikų sporto“ veiklos organizavimu. Kaip priėmėte sprendimą dėmesį skirti tik pastarajai veiklai? Ar nesigailite?

– Kai pajutau, kad trūksta laiko, jėgų ir energijos suderinti abi veiklas nusprendžiau dirbti tik ties tuo, kuo labiau tikiu, ką pati kūriau, kas įkvepia kasdien, motyvuoja nesustoti. Šio sprendimo nesigailiu, vis dažniau pagalvoju, kad esu labai laiminga dirbdama kas patinka, jausdama pasitenkinimą, būdama reikalinga, vykdydama visuomenei naudingą veiklą.

– Papasakokite kaip dalinatės darbus, kas už ką atsakingas?

– Veikloje aš dirbu organizacinį ir administracinį darbą, planuoju naujus projektus, rūpinuosi veiklos komunikacija, bendrauju su klientais, tvarkau dokumentaciją. Vyras treneris Giedrius yra pagrindinis vaikų sporto treneris, stovyklų ir žygių vadovas, renginių vedėjas ir visos veiklos programų kūrėjas.

– Auginate tris vaikus – kokio jie amžiaus, ar lanko „Vaikų sporto“ užsiėmimus?

– Vyriausiajam Dominykui 10 m., Laurynui 7 m., Judrei 1,6 m. Broliai sportavo su tėčiu darželyje su mūsų būreliu, dabar jau 4 metus lanko futbolo treniruotes, bet, esant poreikiui, padeda tėčiui renginiuose, treniruotėse.

Judrė vis dažniau sportuoja su tėčiu namie ir po truputį pradeda lankyti tėčio treniruotes, dažnai jau kartoja įvairius pratimus, kieme treniruojasi su broliais (šypsosi)

– Šie metai pramogų ir laisvalaikio organizatoriams nelengvi. Ar planuojate vasaros veiklas? Kaip sekasi? Ar sulaukiate paramos?

– Kas benutiktų mes optimistai ir labai tikime savo veikla. Ištikus pandemijai ir paskelbus karantiną buvome sunerimę, bet visgi pasidžiaugėme karantinu, tėčio buvimu namie. Visa šeima susitelkėme ir ruošėme video treniruotes mažiesiems mūsų sportininkams nuotoliniam sportui, organizavome treniruotes online ir planavome vasaros sezono stovyklas ir renginius.

Nemėgstame skųstis, šia pauze veikloje pasinaudojome reflekcijai ir buvimui namuose su šeima, dažnesniam laikui gamtoje, pailsėjome ir naujomis jėgomis grįžtame į darbus.

Šiuo metu pas mus darbymetis, nes registracijos į stovyklos vyksta pilnu tempu. Planuoja klientai ne tik vaikus leisti į stovyklas, bet ir aktyviai planuoja šeimos šventes, gal mažiau gausias, bet įdomios aktyvios veiklos visuomet norisi.

Niekada nesitikėjome, kad kažkas kažką padės, padarys už mus, bet esame valstybei dėkingi, kad suteikė nedidelę, bet svarbią paramą mikroįmonėms, tokioms kaip mes. Tai yra daugiau nei nieko.

– Kokių turite ateities planų – tęsite veiklą, plėtosite ją?

– Žinoma tęsime ir plėtosime. Viską darome su meile, tikėjimu ir pajautimu, kad esame ten, kur turime būti, o rytojus tikime atneš įdomių projektų, patirčių ir dovanos daug smagių akimirkų su mūsų gausia vaikų sporto bendruomene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.