Aktorės Valdos Bičkutės šeimoje – dviguba šventė ypatingoje vietoje

Valda Bičkutė (39 m.) su vyru poetu Mindaugu Valiuku (44 m.) Telšiuose pakrikštijo septynių mėnesių dukrą Mariją. Šventė buvo dviguba, nes tuo pat metu pakrikštyta ir aktorės sesers Vaidos Bičkutės (31 m.) mėnesiu jaunesnė dukrelė Ugnė.

V.Bičkutė su vyru Mindaugu atšventė dukrelės Marijos krikštynas.<br>S.Gailiuvienės nuotr.
V.Bičkutė su vyru Mindaugu atšventė dukrelės Marijos krikštynas.<br>S.Gailiuvienės nuotr.
Aktorė Valda Bičkutė į gimdymą važiavo, kaip į gražiausią gyvenimo šventę.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aktorė Valda Bičkutė į gimdymą važiavo, kaip į gražiausią gyvenimo šventę.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 29, 2020, 4:49 PM, atnaujinta Aug 29, 2020, 5:40 PM

Į gimdymą – pasipuošus

Žinomos teatro ir kino aktorės V.Bičkutės kasdienybėje nėra nuobodulio. Atrodo, kad moteris šiais metais vien švenčia.

Kai V.Bičkutė ruošėsi gimdyti, pasakojo, kad į Vilniaus gimdymo namus vyks pasipuošusi kaip į šventę. Juk laukė gražiausias gyvenimo įvykis – susitikimas su kūdikiu.

Aktorės ir jos sutuoktinio dukrelė Marija pasaulį išvydo šių metų sausio 26-ąją.

„Sąrėmius praleidau nuolat įsikibusi į jo ranką, jis visą tą laiką – aštuonias valandas – buvo šalia. Kai vaikščiojau, vaikščiojo su manimi, kai klūpėjau ant grindų, klūpėjo kartu. Girdėjau, kaip jis tyliai meldžiasi. Nė akimirkai nepaleidau jo rankos“, – vyro palaikymas išliko aktorės prisiminimuose.

Krikštijo gimtinėje

Kad šeima pakrikštys dukrą šią vasarą, buvo tarsi savaime suprantama. Pora norėjo, kad mažylė būtų pakrikštyta iki pirmojo gimtadienio. O šventei tinkamiausias laikas – vasara.

Juolab ir aktorės sesuo viešųjų ryšių specialistė Vaida su vyru Roku norėjo tuo pat metu krikštyti pirmagimę.

Rugpjūčio 22-osios popietę mažųjų pusseserių krikštynos vyko Telšių Švč.Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje. Sutuoktiniai tapo vieni kitų atžalų krikštatėviais, taip tik patvirtindami, kad šeimos puoselės gražias tradicijas.

Seserims gimtinė visada buvo svarbi ir pati gražiausia vieta, todėl jos nematė prasmės dukrelių krikštyti kur nors kitur.

Šeimos šventė

„Telšiškiai Švč.Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčią vadina Mažąja bažnytėle, jos klebonas prelatas Juozas Šiurys man pažįstamas nuo vaikystės. Pas jį mokiausi, kai ėjau Pirmosios komunijos, jis prieš dvejus metus amžino poilsio išlydėjo močiutę.

Nuostabu, kai tokius prasmingus dalykus gali patirti ten, kur tavo šaknys, kur gimė, krikštijosi, tuokėsi ir į amžiną kelionę iškeliaudavo tavo protėviai.

Mudviejų su seserimi mergytės gimė Vilniuje, o iki tol daugybė mūsų giminės kartų gyveno Žemaitijos sostinėje ir šalia jos.

Krikštynos man nėra balius, puota. Tai subtili, jauki, tyli ir sakrali šventė. Šeimos šventė“, – apie krikštynų prasmę kalbėjo aktorė. Ši bažnyčia stovi ant vienos iš 7 Telšių kalvų, o jos papėdėje – Masčio ežeras. „Gražiau ir patogiau nesugalvotum!“ – svarstė Valda.

Pačiame miesto centre, kur atsiveria nuostabi panorama, po krikšto ceremonijos tereikėjo „nusiridenti“ pakalnėn į pakrantėje esančią kavinukę šventinių pietų. Niekur toli su mažylėmis nereikėjo vykti, o joms užmigus pokaičio miego mamoms buvo malonu vežimėlius pavežioti ežero krantine.

Seserys palaiko viena kitą

Kad šeimos kartu krikštys mažyles, taip pat buvo savaime aišku. Pusseserės abi nutarė beveik kartu ateiti į šį pasaulį – negi dabar atskirsi. „Juk vis tiek visa šeima susirenka švęsti, negi du kartus kartosi tą patį. O dviese ir dvigubai smagiau!“ – apie šventę pasakojo V.Bičkutė.

Aktorė su jaunesne seserimi visada buvo artimos. Ir dabar jos nuolat bendrauja.

„Pasiimame savo mažylę ir važiuojame viena pas kitą. O dar kai kartu būna ir mūsų mama, atrodo, kad kasdien šventė. Ir kur kas lengviau, nes kuri nors viena iš trijų moterų visada turi laisvas rankas ir gali, tarkim, pagaminti valgyti“, – apie šeimos moterų draugystę pasakojo aktorė.

Aktorė ir jos sesuo panašiu metu laukėsi kūdikių, dalijosi patyrimais. Nėštumai buvo šiek tiek skirtingi, bet motinystė labai panaši – Vaida ir Valda viena kitai pasiguodžia nuovargiu, kartu pasidžiaugia, kaip šauniai auga dukrytės. „Kiek galime, palaikome viena kitą ir padedame“, – sakė Valda.

Aktorė su šeima jau kiek laiko leidžia gimtinėje, čia palydės ir vasarą. V.Bičkutė su vyru ir dukrele rugsėjį, kai bus mažiau žmonių, nuvyks prie jūros.

„Pasitiksime rudenį Palangoje ir pirmąkart Marijai parodysime jūrą“, – pasakojo šventes pirmagimei kurianti aktorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.