Mitybos specialistė pakraupo išgirdusi gydytojų rekomendacijas mamoms: tai gali būti kenksminga

Jungtinėse Karalystėse gyvenanti ir pacientus daugybę metų konsultuojanti natūropatinės mitybos specialistė Tautvilė Šliažaitė-Miller nebeištvėrė, dar kartą išgirdusi klaidinančias medikų rekomendacijas maitinančioms mamoms.

Mitybos specialistė Tautvilė Šliažaitė šiuo metu augina dukrą ir domisi maitinančios moters mityba.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Mitybos specialistė Tautvilė Šliažaitė šiuo metu augina dukrą ir domisi maitinančios moters mityba.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2021, 8:05 AM

„Tokių video nedarau dažnai, bet kai išgirstu kažką tokio, tai paliečia labai iš vidaus“, – savo socialinių tinklų paskyroje sekėjams kalbėjo Tautvilė, taip pat auginanti beveik aštuonių mėnesių amžiaus dukrą Noya.

Istorija prasidėjo tuomet, kai su ja draugė pasidalijo patirtimi, ką išgirdo po eilinio apsilankymo pas gydytoją.

„Draugės mažylė dažniau tuštinasi ir mama, norėdama sužinoti, kas blogai su vaikeliu, apsilankė pas gygydoją ir gavo patarimą – išbraukti visas daržoves, vaisius, sumažinti mėsą, žuvį ir pieno produktus savo racione“, – pasipiktinimo įraše neslėpė Tautvilė.

Gydytoja maitinančiai mamai prisakė valgyti tik virtą maistą, vengti keptų patiekalų, šviežių produktų.

„Ir tokią rekomendaciją girdžiu ne pirmą kartą! Labai daug pacientų atkleliauja su medikų prisakymais išbraukti daugybę produktų iš raciono ir daugybė jų laikėsi. O mamoms, kurios ir taip patiria daug streso, nemiega, jaučiasi pavargusios, tokia mityba tikrai nėra pati vertingiausia, – įraše kalba T.Šliažaitė-Miller. – Nėra daug mokslinės informacijos, kuri paremtų tokią rekomendaciją ir ją girdžiu tik Lietuvoje. Jungtinėje Karalystėje nė vienas pediatras nesakytų taip daryti ir net bartų, išgirdęs, kad mama taip elgiasi.“

Vienintelis mitybos specialistės patarimas, kad jei mama jaučia, jog į tam tikrus produktus vaikas reaguoja – juos trumpam išimti, bet ne visus, o tik dalį.

„Valgyti vien grikių ir avižų košę ne tik kad nenaudinga, bet ir net kenksminga. Mano patarimas – mamos, įsiklausykite į save, nesijauskite kaltos ir atsargiai priimkite tokias rekomendacijas“, – patarė Tautvilė.

Ji yra išleidusi mitybos patarimų rinkinį būsimoms mamoms ir svajoja išleisti dar vieną maitinančioms moterims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.