I. Mackevičienė, I. Žuolytė ir kitos žinomos mamos pasidalijo mėgstamiausiais šeimos receptais

Ką pagaminti šeimos vakarienei, kad būtų laimingi ir dideli, ir maži, nemenkas iššūkis kiekvienam tėčiui ir mamai, todėl šįkart žinomų nuomonės formuotojų paklausėme – ką jų vaikai mėgsta labiausiai ir kaip stebina juos ypatingomis progomis.

Ieva Mackevičienė (nuotr. kairėje) džiaugiasi, kad vaikai mėgsta juos ruošiamus patiekalus, o Liucina Rimgailė dar laukia, kol vaikas paaugs bendroms vakarienėms.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Ieva Mackevičienė (nuotr. kairėje) džiaugiasi, kad vaikai mėgsta juos ruošiamus patiekalus, o Liucina Rimgailė dar laukia, kol vaikas paaugs bendroms vakarienėms.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Erika Valiukaitė sūnui Manueliui gimtadieniui gamina tradicinį tortą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Erika Valiukaitė sūnui Manueliui gimtadieniui gamina tradicinį tortą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ieva Mackevičienė (nuotr. viduryje) džiaugiasi, kad vaikai mėgsta juos ruoštas sriubas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ieva Mackevičienė (nuotr. viduryje) džiaugiasi, kad vaikai mėgsta juos ruoštas sriubas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 10, 2021, 6:57 PM

Svarbiausia – įvairovė

Receptais visai šeimai naujoje knygoje „Kakė Makė. Receptai“ pasidalijo ir žinomos tinklaraštininkės Indrė Trusovė ir Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Jos prisipažino, kad net ir joms tai nemenkas iššūkis, o vaikams pasiūlyti sveikatai palankius patiekalus ne visada pasiseka.

„Pagaminu kažką, įsitikinusi savo sėkme, o pasirodo jam nepatinka. Tuomet verdi tą dešrelę, kuri dėl visa ko, šaldytuve padėta. Būna ir taip“, – lrytas.tv studijoje atviravo beveik dvimečio Beno mama Kristina.

„Apskritai, tobulybės virtuvėje nėra, nei treneriai, nei dietologai nevalgo tik salotos lapo“, – atvira ir dietistė I.Trusovė.

Jos siūlo prioritetą teikti įvairovei, nebijoti šiek tiek nesveiko produkto tam, kad visi kiti naudingi būtų vaikų mielai suvalgyti.

Vietoje dovanos – mėsainis

Savo šeimų mėgstamiausiais patiekalais su naujienų portalu lrytas.lt sutiko pasidalinti ir knygos pristatyme dalyvavusios žinomos mamos.

„Mano vaikai viską valgo, bet labiausiai – įvairias sriubas ir kotletus. Visada žinau, kad jei tai bus pasiūlyta – jie suvalgys“, – juokiasi Ieva Mackevičienė.

Motiejus ir Meilė mėgsta įvairias sriubas, brokolių, moliūgų ar pupelių, tiek trintas, tiek ir ne.

„O patys skaniausi kotletai – pagaminti mamos. Mėsą dažnai pati sumalu, į ją pridedu įvairiausių daržovių, kurias tik randu, o tuomet šiek tiek kepu ant keptuvės ir galiausiai – patroškinu“, – pasakoja mama.

Tiesa, nei ji, nei sūnus visiškai nevalgo saldumynų, todėl ir gaminti jų nemoka.

„Savaitgalį dažnai būna varškėčiai, nors juos gaminame ir darbo dienomis“, – pasakoja Ieva.

Tinklaraščio „Nėra blogo oro“ autorė Lina Vasiliauskienė šypsosi, kad vienas patiekalas yra toks mėgstamas, kad jo dukros prašo net vietoje gimtadienio dovanų.

„Tiek Meda, tiek Rūta gimtadieniui paprašė... tėčio mėsainio. Na, o jei noriu pagaminti visiems, tada ruošiu varškėtukus ar lazaniją – šiuos patiekalus noriai valgo visa šeima. Turiu paslaptį, kad tarp lazanijos sluoksnių priberiu špinatų lapelių – jų vėliau nesimato, tai, galima sakyti, slepiu daržoves“, – kvatoja Lina.

Tradicija – tortas

Pavasarį sūnaus Oskaro susilaukusi Liucina Rimgailė juokiasi, kad jų šeimos patiekalų tradicijoms atsirasti dar reikia laiko.

„Tadas miega dvigubai ilgiau nei aš. Keliuosi ir pusryčiauju penktą, o jis – pirmą, tai nieko bendro neturime. Ateityje, tai turbūt pasikeis“, – šypsojosi žinoma moteris.

Nuomonės formuotoja ir trimečio Manuelio mama Erika Valiukaitė turi tradiciją – sūnaus gimtadieniui paruošti nekeptą tortą.

„Kiekvieną kartą improvizuoju, bet ingredientai tie patys. Smulkintus sausainius apšlaikstau tirpdytu sviestu, į graikišką jogurtą šakute įtrinu keletą bananų. Sluoksniuoju ir viską aplieju želatina, kurią papuošiu uogomis. Vakare į šaldytuvą, o ryte – ant stalo“, – receptu dalijosi Erika.

Tūkstančius sekėjų turinčios Erikos namuose mėgstamas savaitgalio patiekalas yra tortilijos – visi į jas susideda mėgstamus ingredientus, o tuomet susukę valgo rankomis.

Kevino ir Gabrieliaus mama Inga Žuolytė juokiasi, kad anksčiau ji rašydavo draugei I.Trusovei klausdama patarimų, ką gaminti šiandien. Problema išsisprendė, kai Indrė išleido pirmąją knygą, o išleidus antrąją – atsiras dar įvairesnių receptų visai šeimai.

„Mūsų šeimoje mėgstamiausias patiekalas yra mano vyro firminė pica. Kuo ji ypatinga? Savo skoniu“, – kvatoja Inga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.