Mokslo metus pasitikite be streso: lrytas.lt dovana vaikams ir jų tėvams – Rugsėjo 1-osios akademija

Auginantys vaikus jau suka galvas apie netrukus prasidėsiančius mokslo metus. Nesvarbu, namuose zuja būsimi darželinukai ar jau pravėrę mokyklos duris, kasmet rugsėjo 1-oji kelia daug iššūkių. Portalas lrytas.lt norėdamas palengvinti šią naštą ateinantį mėnesį „Rugsėjo 1-osios Akademija“ dalinsis aktualiausia informacija bei patarimais skirtais tėvams.

  Vienoje rubrikoje – daugybė naudingos informacijos skirtos apie artėjančius mokslo metus.<br> lrytas.lt koliažas
  Vienoje rubrikoje – daugybė naudingos informacijos skirtos apie artėjančius mokslo metus.<br> lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 13, 2020, 12:00 PM, atnaujinta Aug 19, 2020, 10:55 AM

Patars specialistai

„Pati auginu tris įvairaus amžiaus dukras, kurios lanko net tris skirtingas ugdymo įstaigas, todėl kiekviena rugsėjo pirmoji kelia daugybę iššūkių. Pradedant nuo praktiškų klausimų, kaip suruošti jas į mokyklą iki emocinio pasirengimo, kaip lengviau vėl priprasti prie naujo gyvenimo tempo“, – teigia lrytas.lt rubrikos „Tėvams“ redaktorė Goda Prapuolenytė-Leonavičienė.

Ši rugsėjo 1-oji išties ypatinga – daugelis vaikų į mokyklos suolus grįš po beveik pusmečio pertraukos. Prasidėjęs karantinas mokyklas perkėlė į namus ir daliai moksleivių sugrįžti tarp keturių ugdymo įstaigos sienų bus tikrai nelengva.

Geriausi savo sričių specialistai, edukologai, psichologai, mokytojai ir kiti pasidalins praktiškais patarimais tiek moksleiviams, tiek darželinukams, kaip (vėl) adaptuotis, mėgautis mokymosi procesu ir gaunamomis žiniomis.

Nemokami tvarkaraščiai

Ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje vis aštrėja patyčių problema, todėl „Rugsėjo 1-osios Akademija“ apie tai plačiau diskutuos rubrikoje „Visi skirtingi – visi ypatingi“.

„Kiekvienas mūsų yra kitoks, išskirtinis ir ypatingas, bet ne visus tuos skirtumus vaikai moka priimti. Ne tik mažieji, bet ir jų tėvai kartais problemas nori spręsti paprasčiausiu keliu – tiesiog nepritapėlį iškeliant į kitą klasę. O ten, vėl viskas iš pradžių. Todėl pasitelkėme būrį geriausių psichologų, kurie patars ne tik kaip vaikams integruotis į bendruomenę, bet ir kaip bendruomenei priimti vaiką, kuris galbūt yra jautresnis, turi specialių poreikių ar hiperaktyvus“, – pristato būsimas temas Goda.

Praktinių patarimų rubrikoje naudingos sau informacijos ras sukantys galvą, kaip išrinkti tam tikrus daiktus mokyklai, kokių reikėtų priemonių kairiarankiams ar kada viskuo pasirūpinti.

Dar vieni „Rugsėjo 1-osios Akademijos“ pagalbininkai šeimai – įvairūs tvarkaraščiai ir sąrašai, kuriuos kiekvienas galės atsisiųsti nemokamai ir atsispausdinti. Šeimos laiko planuokliai, laiko prie ekranų skaičiuokliai pravers norintiems rugsėjį pradėti kuo sklandžiau.

Laukia konkursas

Žinoma, ruoštis mokyklai ar darželiui reikia kartu, todėl paskaičius naudingą informaciją, atsispausdinus norimus tvarkaraščius (kuriuos galima ir nuspalvinti!), tėvai prie ekranų gali pakviesti būsimus moksleivius ar darželinukus.

Puslapyje jie ras staigmeną – specialų kryžiažodį, kuriame reikia išbraukyti žodžius ir iš likusių raidžių sudėliotą žodį užrašyti specialiame laukelyje. Vienas iš teisingai atsakiusių laimės piešimo popieriaus visiems metams – 100 vienetų „SM LT Art“ akvarelinių piešimo sąsiuvinių. Konkursas vyks iki rugsėjo 11 d., o laimėtojas bus paskelbtas rugsėjo 14 dieną.

Mokslo metus pradėti stipriu imunitetu ir sveikiems kviečia „Rugsėjo 1-osios Akademijos“ rėmėjai – „Lysi“ žuvų taukai, kurie gali vartojami, kaip gardžios vaisių skonio kramtomosios kapsulės arba natūralūs skysti, tik švelnesnio skonio menkių kepenų taukai, kurių sudėtyje yra tiek vitamino A ir D, kiek reikia vaikams.

Kramtomieji „ Lysi Children‘s Omega -3+Vitaminas D3“ papildo mitybą Omega -3 riebalų rūgštimis bei vitaminu D3. Vitaminas D3 palaiko normalią kaulų būklę ir raumenų funkciją, bei normalią imuninės sistemos veiklą. DHR padeda palaikyti normalią smegenų funkciją ir išsaugoti normalų regėjimą.

Rubriką palaiko ir „Floradix Kindervital ®“ – skanus skystas maisto papildas vaikams su kalciu ir vitaminu D. Sudėtyje esantys būtiniausi vitaminai dalyvauja daugelyje svarbių organizmo funkcijų. Vitaminai C, B6 ir B12 padeda palaikyti normalią imuninės sistemos veiklą. Šis produktas padeda užtikrinti kalcio, vitaminų A, D, E, C, B1, B2, niacino, B6 ir B12 pusiausvyrą. Kadangi šios mitybinės medžiagos jau ištirpusios, virškinimo sistemoje jos pasisavinamos greičiau nei išgėrus tabletę.

Daugiau mokytojų, psichologų, ekspertų patarimų besiruošiantiems naujiems mokslo metams – specialiame lrytas.lt projekte „Rugsėjo 1-osios Akademija“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.