Galimybė sutaupyti ruošiant vaikus į mokyklą: rinktis atnaujintą kompiuterį

Rugpjūčio pabaiga tėvams reiškia ne tik vaikų vasaros atostogų pabaigą, bet ir pasiruošimą naujiems mokslo metams. Galime tik spėlioti kaip vaikai mokysis šiais metais, bet vienas dalykas tikrai aiškus – sklandžiam mokymosi procesui tikrai bus reikalingas kompiuteris. Ir ne paslaptis, kad už gerą kompiuterį gali tekti pakloti ne menką sumą.

Atnaujintas kompiuteris gali tapti puikiu pasirinkimu moksleiviams ir taip tėvams padėti sutaupyti ruošiantis mokslo metams.<br>V.Balkūno nuotr.
Atnaujintas kompiuteris gali tapti puikiu pasirinkimu moksleiviams ir taip tėvams padėti sutaupyti ruošiantis mokslo metams.<br>V.Balkūno nuotr.
 Įrenginių atnaujinimas ir pakartotinis grąžinimas į rinką sumažina atliekų kiekį, o taip prisidedate prie aplinkos tausojimo.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Įrenginių atnaujinimas ir pakartotinis grąžinimas į rinką sumažina atliekų kiekį, o taip prisidedate prie aplinkos tausojimo.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-08-26 17:21, atnaujinta 2021-02-03 14:50

Ar kada girdėjote apie atnaujintus (angl.„refurbished“) įrenginius? Jei ne, tuojau sužinosite apie labai efektyvų būdą ne tik sutaupyti, bet ir prisidėti prie aplinkos tausojimo. Kas tai yra atnaujinti kompiuteriai ir kodėl bei kada verta apie tokį įrenginį pagalvoti, įžvalgomis dalinasi Varlė.lt kompiuterinės technikos ekspertas Mindaugas Žylius.

Kas tai yra atnaujintos (angl. „refurbished“) prekės?

Refurbai arba įrenginiai, kurių pavadinimuose ir aprašymuose pateikiamas terminas „refursbished“ yra tokie produktai, kurie buvo gamykliškai atnaujinti. Tokios prekės, kurios negali būti parduodamos kaip naujos, nes buvo grąžintos gamintojui po trumpo naudojimo, būna gamintojo, autorizuoto ar specializuoto serviso atnaujintos, sutvarkytos ir pakartotinai grąžintos į prekybą.

Labai dažnai tokios prekės būna neoriginalioje ar pažeistoje pakuotėje, gali turėti mažesnio laikotarpio garantiją, nežymių išorinių pažeidimų, būti nepilnos komplektacijos, tačiau kainuoti 20–30% pigiau nei gamykliškai naujas analogas.

Senesnių modelių atvejais kainos būna dar labiau sumažinamos.  Šiandien prekyboje galima rasti atnaujintų telefonų, kompiuterių, buitinės technikos ir kitų įrenginių, tačiau didžiausio susidomėjimo sulaukia atnaujinti kompiuteriai.

Kaip atsiranda „refurbai“?

Paprastai atnaujintos prekės yra tos, kurias naudotojas po trumpo naudojimo dėl įvairių priežasčių grąžina gamintojui. Grąžintas produktas grįžta pardavėjui kaip išpakuotas, kartais turi nedidelių gedimų ar naudojimo žymių, būna be apsauginių plevėlių ar be originalios pakuotės, todėl net ir pilnai sutvarkytas negali būti parduodamas kaip naujas. 

Kitas „refurbų“ atsiradimo šaltinis yra tie produktai, kurių pats gamintojas negalėjo paleisti į prekybą kaip visiškai naujų dėl nedidelių kosmetinių pažeidimų, pavyzdžiui, smulkių įbrėžimų, kurie atsirado neatsargaus transportavimo metu.

Kodėl verta pirkti atnaujintą kompiuterį?

Pagrindinė ir svarbiausia priežastis yra, žinoma, mažesnė kaina. Investuoti į refurbą yra puiki proga sutaupyti šiek tiek pinigų, nors tai ir nėra vienintelis šio tipo įrenginių privalumas. Varlė.lt specialistas pažymi, kad atnaujintas nešiojamas kompiuteris leidžia mėgautis pilnu funkcionalumu, kaip analogiški gamykliškai nauji modeliai, todėl yra labai protingas sprendimas perkant kompiuterį moksleiviui.

Vieninteliai tokių įrenginių trūkumai yra vizualiniai, t.y. nedideli įbrėžimai ir kartais mažesnis garantinio aptarnavimo laikotarpis. Priklausomai nuo tų trūkumų kiekio ir garantijos laiko, paprastai proporcingai sumažinama ir įrenginio kaina. Tačiau, žinant vaikų naudojimosi ypatumus – kompiuteriai dažnai būna apipilami, numetami, netyčia subraižomi, todėl prekinės daikto išvaizdos  ir taip greitai nelieka.

Perkant tokį kompiuterį jau žinosite, kas turėjo sugesti tame modelyje, jau greičiausiai sugedo ir buvo pataisyta. Taip pat, galėsite ne tik ekonomiškai, bet ir ekologiškai paruošti vaiką mokslo metams -  įrenginių atnaujinimas ir pakartotinis grąžinimas į rinką sumažina atliekų kiekį, o taip prisidedate prie aplinkos tausojimo.

Ekonomiškas būdas paruošti vaiką mokyklai

Nešiojamo ar stacionaraus kompiuterio įsigijimas – reiškia dideles išlaidas, tačiau atnaujinti modeliai yra patrauklus būdas įsigyti aukštos kokybės ir pažangių parametrų įrangą už patrauklesnę kainą.

Toks įrenginys bus daugiau nei tinkamas vaikui atlikti visas mokyklos užduotis bei puikiai pritaikytas laisvalaikio poreikiams. Varlė.lt kompiuterinės technikos specialisto nuomone, jie puikiai tinka vaikams, kurie tik pradeda savo nuotykius su technologijoms, tiek tiems, tėvams, kurie nori sutaupyti, bet nupirkti puikiai veikiančią prekę.   

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti