„SOS vaikų kaimų“ globotinių fiziniam aktyvumui skatinti – sporto klubų ir menininko akcija

Kitais metais „SOS vaikų kaimų“ auklėtinių lauks daugiau aktyvių veiklų ir sporto užsiėmimų. Tokią dovaną jiems siekia padovanoti sveikatingumo klubai „Impuls“ ir „Lemon“ su menininku Algiu Kriščiūnu, kartu įtraukdami ne tik sveikatingumo klubų lankytojus, bet ir visus neabejingus fiziniam vaikų aktyvumui.

Algio Kriščiūno kurtame paveiksle matomi ne sporto salėje sportuojantys ar profesionalūs sportininkai, bet paprasti žmonės, kurie aktyviai gyvena.<br>  Pranešimo spaudai nuotr.
Algio Kriščiūno kurtame paveiksle matomi ne sporto salėje sportuojantys ar profesionalūs sportininkai, bet paprasti žmonės, kurie aktyviai gyvena.<br>  Pranešimo spaudai nuotr.
Organizatoriai tikisi, kad pardavus A.Kriščiūno darbais puoštus marškinėlius, gertuves ir maišelius surinks 5000 Eur.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
Organizatoriai tikisi, kad pardavus A.Kriščiūno darbais puoštus marškinėlius, gertuves ir maišelius surinks 5000 Eur.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 2, 2020, 10:27 AM

Tikisi surinkti 5000 Eur

„Šia gražia akcija siekiame ne tik prisidėti prie vaikų fizinio aktyvumo skatinimo, bet kartu kviečiame ir visus Lietuvos žmones kuo daugiau judėti. Tam, kad motyvacija palaikyti fizinį aktyvumą būtų dar didesnė, mūsų sveikatingumo klubai pradeda specialiai sukurtų marškinėlių, gertuvių bei maišelių pardavimus.

Įsigiję šiuos daiktus kiekvienas mūsų dalį pinigų paaukos „SOS vaikų kaimo“ vaikų fiziniam užimtumui skatinti. Tikimės, kad visų pastangomis pavyks surinkti bent 5 tūkstančius eurų“, – sako „Impuls“ ir „Lemon“ marketingo vadovė Donata Visockaitė – Laurinčikienė.

„SOS vaikų kaimų Lietuvoje“ marketingo ir komunikacijos vadovė Indrė Čepulytė sako, kad visi surinkti pinigai bus skirti įvairiems būreliams ir kitoms aktyvioms veikloms.

„Vaikams, gyvenime patyrusiems ne vieną nevaikišką traumą, fizinis aktyvumas yra ypatingai svarbus – tai viena iš jų emocinės gerovės sudedamųjų dalių. Dažnai vaikai būna ganėtinai vangūs, užsidarę savyje ir nenorintys bendrauti, tačiau į pagalbą atėjus specialistams ir atradus jiems tinkamas veiklas, vaikai pamažu ima atsiskleisti.

Neretai tai įvyksta ir aktyvių užsiėmimų metu, tad matome, kad tokia veikla yra geresnės vaikų savijautos dalis. Judėdami vaikai ne tik yra sveikesni, susiranda draugų, bet ir atranda užslėptus talentus.

Džiaugiamės, kad „SOS vaikų kaimai“ turi net keletą vaikų, kuriems sportas tapo pagrindine veikla – jie yra savo sporto šakų Lietuvoje čempionai“, – sako „SOS vaikų kaimų Lietuvoje“ marketingo ir komunikacijos vadovė I.Čepulytė.

Prisidėjo Algis Kriščiūnas

Ant marškinėlių, gertuvių bei maišelių, kuriuos jau galima įsigyti internetu, vaizduojamas specialiai Algio Kriščiūno kurtas paveikslas, kuriame, kaip sako menininkas, matomi ne sporto salėje sportuojantys ar profesionalūs sportininkai, bet paprasti žmonės, kurie aktyviai gyvena.

Anot menininko, tuo siekiama parodyti, kad judėti turime ir galime visi, tam nereikia būti pažengusiu sportininku.

„Karantinas apsunkino ir pristabdė darbus, bet jis neturėtų sustabdyti mūsų – dabar kaip niekad svarbu judėti. Iš asmeninės patirties galiu pasakyti, kad fizinis aktyvumas padeda susitvarkyti su nerimu ir liūdesiu.

Sportuokime namuose ar bėgiokime parkuose – pamatysite, diena prašviesės. O tai, kad įsigydami marškinėlius, gertuvę ar kitą prekę, galėsime prisidėti prie kitų, juolab vaikų gyvenimo kokybės gerinimo, daro mūsų pasaulį spalvingesnį ir gražesnį“, – kviečia nelikti abejingais A.Kriščiūnas.

„Ant marškinėlių, gertuvių, maišelių perkeltu kūriniu norėjome priminti visiems, koks reikšmingas yra judėjimas ir kiek teigiamų dalykų jis teikia mūsų sveikatai, fizinei bei emocinei būklei. Tam reikia labai nedaug, tik šiek tiek motyvacijos. Pradėkime nuo mažų žingsnių, kad ir lengvo pasivaikščiojimo. Dabartinėmis dienomis tai tampa reikalinga kaip niekad.

Tikimės, šie daiktai taps motyvacija daugiau judėti ne tik patiems, bet tokiu būdu galėsime paskatinti palaikyti fizinį aktyvumą kitus, įteikdami dovaną kaip tik artėjančių švenčių proga“, – sako D.Visockaitė – Laurinčikienė.

Marškinėlius, gertuves ir pirkinių maišelius galima įsigyti „Impuls“ arba „Lemon“ internetinėse parduotuvėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.