Vilnius iki mokslo metų galo nuo nuomos mokesčių atleido būrelių organizatorius

Vilniaus miesto savivaldybės taryba šiandien nutarė atleisti neformalaus švietimo tiekėjus nuo stadionų, sporto salių ir kitų patalpų trumpalaikės nuomos mokesčių savivaldybės turtą valdančiose šveitimo įstaigose. Lengvatą numatyta taikyti atgaline data nuo kovo 1 d. iki mokslo metų pabaigos – rugpjūčio 31 d.

Lengvatą būrelių atstovams numatyta taikyti atgaline data nuo kovo 1 d. iki mokslo metų pabaigos – rugpjūčio 31 d.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lengvatą būrelių atstovams numatyta taikyti atgaline data nuo kovo 1 d. iki mokslo metų pabaigos – rugpjūčio 31 d.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2021, 5:35 PM

Priemonė nuo ankstesnių lengvatų skirsis tuo, kad nuo nuomos bus atleidžiami ne tik veiklą visiškai sustabdę tiekėjai, bet ir pagal Vyriausybės teikiamas rekomendacijas užsiėmimus vedantys mokytojai ir organizacijos.

„Užsitęsęs karantinas reikšmingai apribojo neformaliojo ugdymo veiklas, todėl jaučiamės įpareigoti kaip įmanoma padėti specialistams ir įstaigoms, dirbančioms šiose srityse. Tikimės, kad priemonė padės iki minimumo sumažinti patiriamas išlaidas, išlaikyti darbo vietas ir lengviau grįžti prie ugdymo organizavimo karantinui pasibaigus“, – sako Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas.

Nuo stadionų sporto salių ir kitų ugdymo įstaigų patalpų nuomos bus atleidžiami laisvieji mokytojai bei ne pelno organizacijos, kurių įstatuose yra numatyta sporto, sveikatingumo, kultūros, meno bei švietimo veikla, o užsiėmimus jos vykdo ne vyresniems kaip 21 metų asmenims. Nuomos mokesčiai taip pat bus netaikomi ne pelno siekiančioms visuomeninėms neįgaliųjų organizacijoms, kurių įstatuose yra numatyta neįgalių asmenų sporto, sveikatingumo, kultūros, meno bei švietimo veikla, kai patalpose organizuojami užsiėmimai neįgaliems asmenims.

Pagal esamas sutartis numatoma, kad lengvata galės pasinaudoti 138 organizacijos ir 148 laisvieji mokytojai.

Šiuo metu neformalaus švietimo tiekėjai iš viso yra sudarę 844 iki rugpjūčio galiojančias sutartis su 170 skirtingų švietimo įstaigų Vilniaus mieste. Skaičiuojama, kad bendrai šios organizacijos ir mokytojai kas mėnesį sutaupys apie 73 tūkst. eurų.

Prašymų lengvatai gauti pateikti atskira tvarka nereikės. Sutartys, sudarytos su neformaliojo švietimo tiekėjais, atitinkančiais reikalavimus, bus atrinktos automatiškai, o tiekėjams skirtos sąskaitos – kredituotos. Daliai nuomininkų sąskaitos už kovo mėnesį jau gali būti automatiškai sugeneruotos ir pateiktos, tačiau už šį laikotarpį, kaip ir balandžio-rugpjūčio mėnesius, jų apmokėti nereikės. Mokėjimus jau atlikę nuomininkai dėl permokos grąžinimo galės kreiptis nuoma@buhapskaita.lt.

Nenorintys gauti valstybės pagalbos nuomininkai galės lengvatos atsisakyti. Šiuo ir kitais klausimais neformaliojo švietimo tiekėjus savivaldybės darbuotojai konsultuos elektroniniu paštu nuoma@vilnius.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.