Išpildykite vaikų dienos centrų svajones: juose besilankantieji laiką praleis prasmingiau

Vaikų dienos centras – lyg tarpinė stotelė tarp mokyklos ir namų. Juose vykdoma veikla yra didelė pagalba dirbantiems tėvams, neturintiems galimybės pasirūpinti vaikais pasibaigus pamokoms. Dar didesnę naudą jaučia tėvai, gyvenanties nepritekliuje, nes centruose vaikai leidžia laiką geresnėmis sąlygomis nei namuose.

Lietuvoje šiuo metu veikia 426 akredituoti vaikų dienos centrai.<br>„Vaikų svajonės“ nuotr.
Lietuvoje šiuo metu veikia 426 akredituoti vaikų dienos centrai.<br>„Vaikų svajonės“ nuotr.
Vaikų dienos centrus lankančių vaikų norų sąrašas labai platus – daugybė vaikų prašo stalo žaidimų, kuriuos galėtų žaisti visi kartu, kūrybinių piešimo ar lipdymo rinkinių, lauko pramogų, knygų ir kitų užsiėmimų.<br> „Vaikų svajonės“ nuotr.
Vaikų dienos centrus lankančių vaikų norų sąrašas labai platus – daugybė vaikų prašo stalo žaidimų, kuriuos galėtų žaisti visi kartu, kūrybinių piešimo ar lipdymo rinkinių, lauko pramogų, knygų ir kitų užsiėmimų.<br> „Vaikų svajonės“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 15, 2021, 3:53 PM, atnaujinta Jun 16, 2021, 9:27 AM

Kasdien ateinantys vaikai gali jaukiai ir linksmai praleisti laiką, ramybėje paruošti namų darbus, gauti skaniai paruošto maisto, kurį kartais net patys pasigamina su centro darbuotojų priežiūra. Visi centrai ne tik patenkina pagrindinius vaikų poreikius, tačiau ir ugdo, moko socializacijos, sprendžia problemas ar išklauso nusiskundimus

Lietuvoje šiuo metu veikia 426 akredituoti vaikų dienos centrai. Skaičiuojama, kad 2019 metais dienos centrus lankė per 13 tūkst. socialinę riziką ir 4,4 tūkst. negalią turinčių vaikų.

Simboliškai, birželio 1 d. socialinė iniciatyva „Vaikų svajonės“ startavo su nauju projektu, kviečiančiu išpildyti vaikų dienos centrų svajones.

„Buvo labai gera girdėti, kad darbuotojai ne patys sugalvojo, ko reikia centrui, tačiau tarėsi su vaikais, leido pasirinkti kiekvienam arba vieningai nubalsavo už vieną ar kitą poreikį. Iš viso sulaukėme 1626 svajonių ir dedame visas pastangas, kad būtų kaip galima daugiau jų išpildyta, – pasakoja Vaikų svajonių projektų vadovė Rasa Statulevičienė. – Vieną dienos centrą lanko apie 25, o kartais ir daugiau vaikų, tad norisi, kad jie turėtų įdomių veiklų, įtraukiančių stalo žaidimų, judėjimą skatinančių priemonių, tokių kaip kamuoliai, šokdynės, stalo, lauko tenisui skirtų rakečių ir t.t. Norime, kad praleistas laikas centre vaikams būtų dar smagesnis, tad kviečiame visus geradarius pildyti svajones www.vaikusvajones.lt“.

Prie iniciatyvos prisideda ir naujienų portalas lrytas.lt, kuriame daugiau sužinosite apie Vaikų dienos centrams trūkstamus daiktus ir priemones, kurios padėtų mažiesiems laiką leisti juose smagiau bei prasmingiau.

Projekto geradariai gali pasirinkti – dovanas nuvežti patys ar nori, kad už juos jas pristatytų kiti, nes pagrindinis partneris – DPD Lietuva jau aštuntus metus nemokamai pristato vaikų svajones, o perkantiems svajones Pigu.lt elektroninėje parduotuvėje taip pat dovanojamas nemokamas pristatymas. Taip svajonių išpildymas tampa dar paprastesnis.

Jei jums patinka „Vaikų svajonės“ veikla, kviečiame tapti projekto patronais per „Patreon“ platformą

 https://www.patreon.com/vaiku_svajones arba paremti projektą kitais būdais https://vaikusvajones.lt/parama

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.