Paaiškėjo populiariausios gimtadienių dienos Lietuvoje: liepos mėnuo – išskirtinis

Ateinantis sekmadienis bus ypatingas beveik 4 tūkstančiams atkurtos nepriklausomos Lietuvos gyventojams, kurie šią dieną švęs savo gimtadienius. Būtent liepos 11-oji yra ta diena, kai per daugiau kaip tris atkurtos Lietuvos nepriklausomybės metus gimė daugiausiai vaikų, rodo Registrų centro duomenų analitikų atlikta Gyventojų registro duomenų analizė.

Trys populiariausios gimtadienių datos būtent yra liepos mėnesį.<br>123rf nuotr.
Trys populiariausios gimtadienių datos būtent yra liepos mėnesį.<br>123rf nuotr.
Populiariausi liepos 11 dieną gimusių vardai.<br>Registrų centro maketas
Populiariausi liepos 11 dieną gimusių vardai.<br>Registrų centro maketas
Šių metų pirmąjį pusmetį gimė 11 tūkst. kūdikių, tai yra net 9 proc. mažiau negu pernai tuo pačiu laikotarpiu.<br>Registrų centro maketas
Šių metų pirmąjį pusmetį gimė 11 tūkst. kūdikių, tai yra net 9 proc. mažiau negu pernai tuo pačiu laikotarpiu.<br>Registrų centro maketas
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-07-09 15:46

Populiariausias mėnuo

Nuo 1990 metų Lietuvoje įregistruota daugiau kaip 1,2 mln. vaikų gimimų. O trys populiariausios gimtadienių datos būtent yra liepos mėnesį.

Iki šiol daugiausiai gimimų įregistruota liepos 11-ąją – artėjantį sekmadienį savo gimtadienius švęs net 3 634 asmenys. Nuo šios datos nedaug atsilieka ir šios savaitės ketvirtadienį buvusi liepos 8-oji, kuomet savo gimimo dienas minėjo 3 630 gyventojų. Gausiu jubiliatų skaičiumi pasižymės ir paskutinioji liepos savaitė – tuomet gimimo dienas švęs 3 620 gyventojų.

Šiomis dienomis gimusių berniukų ir mergaičių skaičius pasidalina beveik po lygiai.

Analizuojant populiariausius minėtomis datomis gimusių vaikų vardus turbūt nieko nenustebins tai, kad mergaitėms dažniausiai suteikiamas būtent Liepos vardas. Tarp populiariausių mergaičių vardų taip pat yra Emilija, Goda, Amelija, Lėja ir Ema.

Populiariausią gimimo dieną gimę berniukai dažniausiai pavadinti Jokūbo, Dominyko, Jorio, Luko, Dovydo ar Igno vardais.

Gimstamumo tendencijos nedžiugina

Nors sveikinti daugelis turi ką, bet, kas laukia ateityje – neaišku. Dvejus metus džiugino nemažėjantis Lietuvos gyventojų skaičiumi, šių metų tendencijos byloja visai priešinai – nuo sausio 12 tūkst. sumažėjo.

Didelę įtaką turi mažėjantis gimstamumas – šių metų pirmąjį pusmetį gimė 11 tūkst. kūdikių, tai yra net 9 proc. mažiau negu pernai tuo pačiu laikotarpiu. Mirtingumas išaugo 17 proc.

Ir nors santuokų per sausio-birželį, palyginus su praėjusiais metais, buvo 600 dangiau, susituokė daugiau nei 5000 porų, bet skyrybų nemažėja – per praėjusį pusmetį išsiskyrė 3600 porų, skelbia Registrų centras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.