Helovino šventė šeimoms su vaikais: šiurpiausios ir paslaptingiausios vietos visoje Lietuvoje

Spalio 31-ą laukia šiurpiausia metuose diena ir Lietuvoje išpopuliarėjęs Helovino minėjimas. Galima įsigyti ne tik įvairiausių kostiumų, namų dekoracijų, bet ir apsilankyti tematiškai pasiruošusiose vietose visoje Lietuvoje. Tinklaraščio „Nėra blogo oro“ autorė Lina Vasiliauskienė dalijasi, kur šiemet Helovinas minimas šiurpiausiai ir šeimoms su vaikais patiks labiausiai.

Šiurpulingos pramogos „Farmland“ parke netoli Kauno.<br> Organizatorių nuotr.
Šiurpulingos pramogos „Farmland“ parke netoli Kauno.<br> Organizatorių nuotr.
Kirkilų nuotykių parke šalia Biržų Helovino miestelis įrengiamas jau antrą kartą.<br>Organizatorių nuotr.
Kirkilų nuotykių parke šalia Biržų Helovino miestelis įrengiamas jau antrą kartą.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 20, 2021, 6:09 AM

Švėkšna

Didžiulis rudenio lapais nuklotas Švėkšnos parkas savaitė iki Helovino įvardijamas, kaip gražiausia vieta, nes grafų Pliaterių parke tamsoje suspindi šimtai moliūgų. Šiemet šventė vadinasi „Mes už šviesą 2021“ ir vyks spalio 22-23 dienomis. Lankytojų taip pat laukia šviesos instaliacijos ir ekskursijos (būtina išankstinė registracija).

Anykščiai

„Labirintų parkas“ spalio 15-lapkričio 7 dienomis kviečia užsukti į Siaubo parką. Organizatoriai teigia, kad pavadinimas gimė neveltui – dingsta darbuotojai, girdisi paslaptingi klyksmai. Lankytojai kviečiami užsukti į siaubo kambarį, išbandyti vaiduoklišką laivą ir kitas pramogas. parke veikianti užkandinė pavirs raganų nameliu, kuriame bus verdama moliūgų sriuba ir įvairiausi karšti, nuo piktųjų dvasių ir virusų saugantys viralai. Specialiai šiam laikotarpiui meninę instaliaciją „Radioaktyvūs žaidimai“ rengia menininkas Robertas Gritėnas. Kaina asmeniniui su įskaičiuotomis pramogomis – 12 eurų.

Kaunas

Ramučių pašonėje I Sergaičikų kaime įsikūręs „Farmland“ parkas šį ir kitą savaitgalį laukia siaubo ištroškusių lankytojų, kurie pamatys moliūgų alėją, moliūgų namelį, galės nusileisti lynu, pašokinėti oro pagalvės batute, užsukti į apsėstą namą, sielų mišką ir raganos virtuvę. Bilieto kaina 10 eurų, vaikams nuo 7 iki 12 metų – 5 eurai, bilietai parduodami tik internetu.

„Dead Town“ Mirusiųjų mieste, kuris įsikūręs Novos kaime prie Zapyškio klaidžioje cheminės katastrogos paveiktieji, kurie elgiasi labai keistai ir gąsdina aplinkinius. Čia sutiksite baisiausias Helovino būtybes: šmėklas, raganas, zombius, trolius, goblinus ir kitus.

Parką galima aplankyti nuo spalio 25 iki lapkričio 7 dienos, išskyrus spalio 31 d. Bilieto kaina 10 eurų perkant vietoje, 7 eurai internetu, papildomai 5 eurai norintiems užsukti į siaubo kambarį.

Panevėžys

Bistrampolio dvare spalio 31 dieną 18 val. organizuojamas „Šiurpanaktis“. Lankytojų lauks ypatinga, vieną kartą metuose organizuojama ekskursija, kurios metu vakaro tamsoje Dvaro Siela ne tik supažindins su dvaro istorija, bet ir nuklaidins į dar nelankytas dvaro erdves, o sugrįžusius iš tamsoje paskendusio dvaro ekskursijos, „Labaiteatro“ spektaklis „Siaubo pasakos“. Dvaro restoranas vaišins specialiai šiam vakarui sukurtais vakarienės patiekalais.

Bilieto kaina suaugusiems – 20 eurų, vaikams 9 eurai.

Molėtai

Šarkos parke savaitgaliais 14 ir 17 val. organizuojamos pažintinės kelionės į Raganos kalvą, kur lankytojai bus vaišinami katile verdama arbata, moliūgų skanėstais, sužinos mitus ir faktus apie raganas, aplankys raganos namus. Bilieto kaina visiems vyresniems nei 4 metų – 6-8 eurai.

Vilnius

Lietuvos nacionalinis muziejus Istorijų namuose spalio 29 d 18 val. laukia 7-12 m. vaikų, kurie galės atšvęsti Heloviną mumijų parodoje. Jie sužinos, ką veikia mumijos užgęsus muziejaus šviesoms, kokios keistos būtybės slepiasi muziejaus salėse, susikurs amuletą ir pasipuoš ypatingu egiptietišku makiažu. Pačių drąsiausių muziejaus lankytojų lauks įvairūs iššūkiai ir akistata su tikrų tikriausia Senovės Egipto mumija. Kaina asmeniui – 20 eurų, trukmė 2,5 val.

Biržai

Šalia Biržų įsikūręs Kirkilų pramogų parkas spalio 15 – lapkričio 6 dienomis atveria Helovino miestelio duris, kuriame net lankytojus žavi daugiau nei tūkstantis moliūgų, įspūdingos dekoracijos ir apšvietimas, dūmų uždangos ir šiurpuliukus keliantys garsai, kuriuos skleidžia tamsoje atgijusios šmėklos. Apsilankymo kaina parke ir laboratorijoje kainuoja 6 eurus, papildomai 3 eurai už siaubo kambarį.

Gargždai

Sezono uždarymo proga – Laugaliuose įsikūręs „Nuotykių parkas 77“ organizuoja Helovino laipynes su šiurpuliukais. Svarbu šiltai apsirengti ir turėti žibintuvėlį ant galvos. Raganos kūrens laužą, vaišins žolelių arbata. Pramogos vyks palio 29, 30, 31 dienomis, 18-22 val. Bilieto kaina 5-10 eurų priklausomai nuo trasų skaičiaus.

Kazlų Rūda

„Girių labirintai“ lapkričio 6 dieną kviečia į helovininę „trail“ bėgimo šventę Kazlų Rūdoje. Atsižvelgdami į pasirengimą, galima rinktis 500 m „Vaikų zombinukas“, 5 km „Pažintinis zombių takas“, 10 km „Girių labirintai- Pelkių siaubas“, 25 km „Girių labirintai- Helovinas“ trasas. Bus apdovanoti ne tik greičiausi bėgikai, bet ir gausiausiai bėgęs kolektyvas, jauniausias ir vyriausias dalyvis, įdomiausio kostiumo savininkas. Oranizatoriai vaišins koše ir arbata. Išankstinė registracija internetu.

Pasvalys

Vytartų dvare spalio 16-lapkričio 5 dienomis laukiami drąsiausi lankytojai, kurie ne tik sutiks paslaptingų būtybių, bet galės pamatyti ir šviečiančius Jurės Baliūno paveikslus. Apsilankymo kaina 4-6 eurai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.