Verslo, politikos, švietimo bei tėvų atstovai – ar paruošime vaikus kovai su klimato krize

Ar teko girdėti, kad oro tarša kasmet sukelia apie 10 milijonų mirčių – daugiau nei per visą COVID-19 pandemijos laikotarpį? O tai, kad šis dešimtmetis yra karščiausias per visą užfiksuotą istoriją?

Klimato kaita — naujoji mūsų realybė, kurios padarinius pradedame stebėti jau šiandien.
Klimato kaita — naujoji mūsų realybė, kurios padarinius pradedame stebėti jau šiandien.
Klimato muziejaus atidarymas.
Klimato muziejaus atidarymas.
Klimato muziejaus atidarymas.
Klimato muziejaus atidarymas.
Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.
Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 18, 2022, 1:34 PM, atnaujinta May 18, 2022, 1:40 PM

Gegužės 19 d. 19 val., Vilniaus Katedros aikštėje, Klimato muziejaus vidiniame kiemelyje verslo, politikos, mokyklos bei tėvų atstovai diskutuos apie aplinkosauginį švietimą, jo problemas ir galimybes.

Aplinkosaugos krizės purto pasaulį vis dažniau. Klimato kaita – naujoji mūsų realybė, kurios padarinius pradedame stebėti jau šiandien, o mūsų vaikams ekstremalūs reiškiniai ir visiškai pakitusi gamta taps neišvengiama ateitimi.

Kaip galime rinktis mažiau baugius scenarijus ateinančioms kartoms?

Kokias žinias turime perduoti vaikams, kad užaugintume profesionalus, pasiruošusius klimato kaitos iššūkiams?

Mintys apie šiuos ir panašius klausimus skambės Klimato muziejaus vidiniame kiemelyje, diskusijoje „Švietimas klimato kaitos tema – ant popieriaus ir realybėje“.

Įžvalgomis dalinsis gamtos fotografas bei aplinkos ministro patarėjas Marius Čepulis, fizikos mokytojas bei aplinkosauginių projektų iniciatorius Mantas Pastolis, Lietuvos teatro, kino ir televizijos aktorius bei tėtis, kuriam rūpi, kokiame pasaulyje gyvens jo vaikai, Leonardas Pobedonoscevas bei „Telia“ tvarių projektų vadovė Indrė Bimbirytė-Yun.

„Bet kuriam kritiškai mąstančiam žmogui akivaizdu – pokyčiai vyksta visame pasaulyje ir šiandien mes tikrai neturime prabangos kalbėti apie tai, kada imsimės veiksmų. Veikti reikia jau dabar, kasdien ir kiekvienam“, – Klimato muziejaus atidarymo šventėje agitavo LR Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Diskusijos metu moderatorė Rugilė Matusevičiūtė kartu su renginio svečiais stengsis išsiaiškinti, kaip kiekvienas iš mūsų galime lengviau bei kryptingiau keisti įpročius, kurti aplinką, kurioje gera gyventi ir savo pavyzdžiu įkvėpti kitus.

Prieš renginį dalyviai kviečiami nemokamai apsilankyti Klimato muziejuje, kuris Vilniuje veiks iki gegužės 29 d.

Vėliau muziejus keliaus per 16 Lietuvos miestų: Vilnių, Trakus, Kėdainius, Telšius, Gargždus, Uteną, Panevėžį, Šiaulius, Mažeikius, Palangą, Šakius, Marijampolę, Birštoną, Tauragę, Jonavą ir Kauną. 2023-aisiais muziejus tęs savo kelionę Latvijoje.

Keliaujančio muziejaus projektą įgyvendina asociacija „Aktyvus jaunimas“, finansuoja Europos klimato iniciatyva.

Muziejaus kelione rūpinasi logistikos partneris „Hoptrans“. Projekto idėją Lietuvoje remia „Telia“, „IKI“, „Walk15“ ir „Mantinga“.

Sekti muziejaus naujienas bei įsigyti nemokamus bilietus galima Klimato muziejaus internetinėje svetainėje https://klimatomuziejus.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.