Mama rado sprendimą, kaip neišleisti daugybės pinigų vaikų kalėdinėms dovanoms

Australijoje gyvenanti Meagan Le Coq Kalėdoms ruošiasi savaip. 37 metų moteris, gyvenanti Sidnėjuje perka ir po eglute padeda naudotus žaislus savo 11 ir 7 metų vaikams.

Vaikams svarbiausia gauti tai ko prašė, bet tai nebūtinai turi būti nauja.<br>123rf asociatyvioji nuotr.
Vaikams svarbiausia gauti tai ko prašė, bet tai nebūtinai turi būti nauja.<br>123rf asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2022, 7:59 PM, atnaujinta Dec 18, 2022, 8:00 PM

„Pradėjau tai daryti pirmiausia todėl, nes pastebėjau, kad vaikai porą mėnesių su kažkuo pažaidę paskui labai greitai praranda susidomėjimą“, – portalui sbs.com.ua sako ji.

„Tiesiog nusprendžiau, kad nuolat pirkti naujas dovanas yra tikrai gana brangu, o jiems baigus žaisti su žaislais, jie atrodo bveik naujos būklės, todėl pamąsčiau, kad turbūt taip vyksta ne tik mūsų namuose ir pradėjau ieškoti naudotų daiktų, kurie yra beveik naujos būklės“, – prisipažįsta mama.

Meagan sako, kad ji pasakoja savo vaikams, kad Kalėdų senelis nerimauja dėl pasaulio aplinkos būklės, todėl stengiasi padėti, kai tik gali, perdirbdamas geros būklės dovanas.

„Mes tiesiog sakome, kad galite gauti dovaną, kuri yra naudota, nes jei Kalėdų senelis mainais gauna ką nors, ko prašėte, užuot pagaminęs naują žaislą, jis džiaugiasi, kad esi antrasis su juo žaidžiantis žmogus“, – paiškina australė.

Jos vaikai neprieštarauja, kad dovanos yra ne naujos.

„Jie niekada manęs neklausė: kodėl šis žaislas ne originalioje pakuotėje? Jiems yra didžiausias džiaugsmas gavus tai, ko jie prašė“, – paparastai kalba moteris.

Be to, Meagan kiekvienų metų pabaigoje kartu su vaikais apžiūri žaislus, kad atrinktų tuos, kuriuos būtų galima įdėti į maišelį, kurį Kalėdų Senelis galėtų atsiimti ir perdirbti kitiems.

Ji sako, kad ją motyvuoja ir tai, namuose nedaugėja nereikalingų daiktų namuose.

Parengta pagal „SBS News“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.