Žinomą žurnalistą ir jo ką tik gimusią dukrą lydi neįtikėtini sutapimai

Aurelijus Bezekavičius (30 m.), su drauge Monika Rimdžiūte (29 m.) susilaukęs dukters Ūlos, įžvelgė sutapimą. Televizijos žurnalistas gimė tą pačią dieną kaip Rusijos prezidentas, o jo dukros gimimo diena sutampa su Baltarusijos diktatoriaus gimtadieniu.

Televizijos žurnalistas gimė tą pačią dieną kaip Rusijos prezidentas, o jo dukros gimimo diena sutampa su Baltarusijos diktatoriaus gimtadieniu.<br> lrytas.lt koliažas
Televizijos žurnalistas gimė tą pačią dieną kaip Rusijos prezidentas, o jo dukros gimimo diena sutampa su Baltarusijos diktatoriaus gimtadieniu.<br> lrytas.lt koliažas
Televizijos žurnalistas A.Bezekavičius ir komunikacijos specialistė M.Rimdžiūtė tėvais tapo rugpjūčio 30-ąją.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Televizijos žurnalistas A.Bezekavičius ir komunikacijos specialistė M.Rimdžiūtė tėvais tapo rugpjūčio 30-ąją.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Laidos vedėjas dukros pirmosiomis savaitėmis buvo pasiėmęs atostogas.<br>LNK nuotr.
 Laidos vedėjas dukros pirmosiomis savaitėmis buvo pasiėmęs atostogas.<br>LNK nuotr.
Laidos vedėjas A.Bezekavičius su širdies drauge Monika vasaros pabaigoje susilaukė dukters.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Laidos vedėjas A.Bezekavičius su širdies drauge Monika vasaros pabaigoje susilaukė dukters.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Laidos vedėjas A.Bezekavičius su širdies drauge Monika vasaros pabaigoje susilaukė dukters.<br>FotoPlunksna nuotr.
 Laidos vedėjas A.Bezekavičius su širdies drauge Monika vasaros pabaigoje susilaukė dukters.<br>FotoPlunksna nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 19, 2020, 8:12 AM

Televizijos žurnalistas A.Bezekavičius ir komunikacijos specialistė M.Rimdžiūtė tėvais tapo rugpjūčio 30-ąją. Poros kūdikis pasaulį išvydo savaite vėliau, nei buvo planuota.

Kodėl Ūla neskubėjo pasaulio pasveikinti savo verksmu?

Įvykių sūkuryje gimė duktė

Juokais būtų galima pasakyti, kad kūdikis laukė įsimintinos datos, kuri garsiai nuskambėtų. Aurelijus ir Monika turi kitą paaiškinimą, kodėl dukra į pasaulį atėjo jiems apsilankius prie Ūlos upės Varėnos rajone.

O kas tuo metu vyko Baltarusijoje? Po rugpjūčio 9 dieną vykusių ginčijamų prezidento rinkimų kilo masiniai protestai, nes Baltarusijos tauta nesusitaikė su tuo, kad šaliai vėl vadovautų diktatorius Aliaksandras Lukašenka.

Mitingas vyko ir minint 66-ąjį A.Lukašenkos gimtadienį rugpjūčio 30 dieną, o protestuotojai nešė savotiškas rankų darbo „dovanas“, įskaitant kartoninį tualetą su užrašu, raginančiu autoritarinį lyderį „nuleisti save“, karstą su užrašu „Politinis lavonas“, tarakono maketą – opozicija taip yra praminusi prezidentą.

„Tuo metu jau nedirbau, buvau išėjęs atostogų, laukiau dukros gimimo. Aišku, kaip žurnalistas, įvykius sekiau ir seku, ir labai gaila matyti tai, kas vyksta Baltarusijoje. Turime palaikyti ir padėti savo kaimynams“, – tvirtino LNK laidos „Labas vakaras, Lietuva“ vedėjas A.Bezekavičius, rugpjūčio 30-ąją jau sūpavęs pirmagimę Ūlą ant rankų.

Tėvai atsigėrė iš Ūlos Akies

Nors pirmagimė gimė per A.Lukašenkos gimtadienį, tėvai dėl šio kurioziško sutapimo neketino keisti atžalos vardo, nes jau buvo iš anksto numatę ją pavadinti Ūla.

Prieš gimstant dukrai pora buvo išsirinkusi kelis vardus, nors Ūlos vardas atrodė arčiausiai širdies. Bet apsispręsti juodu neskubėjo – sakė, kai gims, pažiūrės į akis ir tada nuspręs, ar dukra tikrai bus Ūla, ar ne.

„Kadangi dukra gimė savaite vėliau, nei planuota, numatytą gimimo dieną dar spėjome nuvykti prie Ūlos upės, atsigerti iš Ūlos Akies šaltinio vandens.

Ir nors garsiai nesakėme, kad tikrai apsisprendėme dėl vardo, manau, jog tas apsilankymas buvo kertinis momentas. Abu su Monika toje vietoje pajutome neįtikėtiną ramybę“, – pasakojo A.Bezekavičius, gimęs spalio 7-ąją, kaip ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas (67 m.).

Nors žurnalisto ir jo pirmagimės gimimo dienos sutampa su prieštaringai vertinamų istorinių asmenybių, A.Bezekavičius į tai žiūri šmaikščiai. Galima pasakyti, jog atsitiktinis sutapimas primena anekdotą.

„Man tai labiau yra smagus sutapimas, tik gaila, kad tos asmenybės, su kuriomis gimtadieniai sutampa, nėra patys geriausi žmonės. Bet to nesureikšminu, iš to tikrai smagu pasijuokti – nemanau, kad tokių sutapimų yra daug. Dabar juokaujame, kad Monikai namuose teks gyventi su dviem diktatoriais.

Antra vertus, man teks gyventi su dviem Mergelėmis. O kas yra sunkiau, labai diskutuotinas klausimas“, – šmaikštavo A.Bezekavičius.

Supranta kūdikio grimasas

Laidos „Labas vakaras, Lietuva“ vedėjas iš anksto ruošėsi tėvystei, prieš naujo televizijos sezono pradžią išėjo atostogų, kad apsiprastų su naujomis pareigomis šeimoje.

Nors Aurelijus nesitikėjo, jog gimus dukrai viskas bus paprasčiau, dabar pastebėjo, kad kol kas yra lengviau, nei manė.

„Galbūt tai priklauso ir nuo to, jog ruošiausi tam, kad bus labai sunku. Tačiau nenoriu prisišnekėti, viskas šiuo metu klostosi puikiai“, – tikino vyras.

Aurelijus mėgaujasi tėvyste ir kiekvieną dieną jo meilė vaikui auga nežmonišku tempu.

Kartais net baisu, kokio dydžio ta meilė bus, kai dukra jau mokės duoti atgalinį ryšį.

„Nesakyčiau, kad kas nors labai nustebino, juk daugiau ar mažiau įsivaizdavome, kas mūsų laukia. Na, gal tik kartais nustembu, kiek įvairiausių grimasų dukra jau dabar sugeba padaryti ir kaip daug bendrauja įvairiais garsais, nors jai dar tik dvi savaitės.

O man atrodo, kad ji tuoj ims ir prabils. Sakys: „Tėti, gali nustoti mane bučiuoti? Tavo barzda badosi.“ Be abejo, sunku suprasti, kaip mes anksčiau galėjome be jos gyventi“, – tėvystės patirtimi dalijosi A.Bezekavičius.

Kūdikio dienotvarkė dabar tokia, kad tėvams dar nėra prie ko labai taikytis, – vaikui svarbu miegas ir maistas.

Aišku, Monika dabar yra visa ko pamatas, bet Aurelijus stengiasi padėti kaip tik gali. Jam nėra problema naktį atsikelti ir nuraminti verkiantį vaiką.

Ne kūdikis pakeitė tėvų kasdienybę, o jie patys tapo kitokie.

„Ūlos gimimas mus pačius turbūt pakeitė ta prasme, kad pagaliau pajutome visišką pilnatvę. Užmiegi su mintimi, kad turi vaiką, ir tai yra nuostabu – atsikeli lygiai su ta pačia mintimi. Labai dažnai dabar trise apsikabiname ir žiūrime vieni į kitus.

Kol kas kalbėti apie tai, kad vaiko gimimas kažkaip smarkiai pakeitė mūsų įpročius ir pomėgius, sunku, mat dukra dar labai maža.

Todėl natūralu, kad didžiąją laiko dalį praleidžiame namuose. Bet turint omenyje, kad bent kol kas mūsų dukrytė yra labai rami, ir žinant, kokie esame mes su Monika, manau, nebūsime iš tų žmonių, kurie susilaukę vaiko metus neišeina iš namų. Viską galima išspręsti, reikia tik noro“, – tikino žurnalistas.

Pora planuoja vestuves

Susilaukę dukrelės tėvai pasikalba ir apie vestuves. Mylimieji neabejojo, jog ši šventė vyks artimiausiu metu, bet tam jie nori tinkamai pasirengti.

„Be abejo, yra žmonių, kurie galvoja: „Jie nesusituokę ir jau turi vaiką, kaip čia taip?“ Tokiems galiu pasakyti tik tiek: pakelkite galvas, negyvenkite praeitimi“, – tuo, jog gyvenimas įvykius sudėlioja savaime tinkamiausiu metu, įsitikinęs A.Bezekavičius.

Aurelijaus ir Monikos pažinties istorija keistoka, net ją išsamiai papasakoti būtų sudėtinga, nors artimiausi žmonės ją žino.

„Sakykime taip – mes vienas kitą žinojome iš anksčiau, bet nueiti į pirmą pasimatymą padėjo pažinčių programėlė „Tinder“.

Viskas įvyko vietoje ir laiku, ir nors aš netikiu likimu, čia buvo vienas tų momentų, kurie mane galėjo priversti patikėti.

Aišku, eidamas į pirmą pasimatymą negalvojau apie tai, kad su Monika turėsime vaikų. Bet užteko nedaug laiko, kad suprasčiau, jog tai – mano žmogus.

Kai tai supranti, pradedi kurti bendrą gyvenimą ir kalbėti apie vaikus, tam pribręsti“, – glaustai meilės istoriją papasakojo žurnalistas.

Po vaiko priežiūros atostogų A.Bezekavičius jau pirmadienį, rugsėjo 14 dieną, grįžo į darbą. Dėl to, kad susilaukė dukters, tėvo darbo krūvis ne sumažės, o dar padidės.

„Laida „Labas vakaras, Lietuva“ ilgėja dvigubai – jos trukmė dabar dvi valandos. Laida bus išsamesnė ir ilgesnė. Laukia tikrai puikus laikas. Aišku, man plyš širdis, kad namuose turiu palikti dukrą, bet man darbas patinka, todėl pasiilgau ir jo. O kai išmoksti mylėti, meilės užtenka viskam“, – sakė laidos vedėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.