Privers susigraudinti: vaikai piešia tai, ko labiausiai pasiilgo per karantiną

Savaites būti uždarytiems namuose nematant mylimų žmonių, pamiršus mėgstamiausias veiklas, vaikams ypač prailgo, todėl vis dar siaučiant koronavirusui, jie dalijasi savo piešiniais. Į balkonus, kiemus išėję vaikai iškėlę rodo didžiulius piešinius, kuriuose įamžino tai, ko pasiilgo labiausiai. 

 Vaikai iš viso pasaulio piešia tai, ko labiausiai pasiilgo.<br> „Reuters“ nuotr.
 Vaikai iš viso pasaulio piešia tai, ko labiausiai pasiilgo.<br> „Reuters“ nuotr.
Vaikai prisimena gyvenimą iki karantino.<br>  „Reuters“ nuotr.
Vaikai prisimena gyvenimą iki karantino.<br>  „Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 24, 2020, 2:31 PM, atnaujinta Apr 8, 2022, 12:15 PM

Nors dalintis savo piešiniais vaikai ėmė dalintis visame pasaulyje, jų išsiilgti dalykai kartojasi. Vieniems tai seneliais, kitiems draugams, o treti su ilgesiu prisimena futbolą.

Vaikų, stovinčių su piešiniais, vaizdai įamžinti Australijoje, Kuboje, Čekijoje, Prancūzijoje, Šri Lankoje, Japonijoje, Nigerijoje ir daugelyje kitų šalių.

„Labiausiai noriu pasimatyti su draugais“, - teigia 12 metų Yaya iš Japonijos.

„Aš nupiešiau tai ką labiausiai mėgstu, tai savo mylimiausias kavines „McDonalds“, „Starbucks“, KFC ir mokyklą, nes tai keturi mano mėgstamiausi dalykai pasaulyje, aišku, išskyrus draugus“, - prisipažino 10 metų indė Shaurya.

Lydia iš Niujorko labiausiai trūksta bendravimo, todėl ji nupiešė save pardavinėjanti limonadą, nes galėtų susitikti su kitais žmonėmis.

Voketijoje gyvenantis šešiametis Tomas paaiškina: „Aš nutapiau močiutės ir senelio namo paveikslą, nes aš jų labai pasiilgau“.

 

Be senelių, vaikai vaizduoja ir sportą, kurio jiems trūksta.

8 metų Ivanas Posta ir 11 metų brolis Vince'as, gyvenantys Vengrijos sostinėje Budapešte, nupiešė didžiulius futbolo kamuolius.

Už tūkstančių kilometrų Nigerijos mieste Lagosoje gyvenantis 11-metis Olatunji Adebayo taip pat nupiešė didžiulį futbolo kamuolį.

Sandithi Illeperuma yra 14 metų ir gyvena Šri Lankos sostinėje Kolombo. Piešinyje mergina sėdi viena apatiniame dešiniajame kampe, keliais iki smakro, dėvėdama veido kaukę. Viršuje grupė moteriškų figūrų sukamais sijonais šoka kartu, mėgaudamiesi.

„Prieš karantiną aš piešiau linksmus ir kūrybingus dalykus. Bet dabar... Aš pradėjau piešti savo emocijas. Tai privertė mane pasijusti labai vienišai, nes esu vienintelis vaikas šeimoje “, - sakė ji.

Kai kurie jaunuoliai patys susidūrė su koronavirusu.

Tailando Samuto Prakano provincijoje gyvenantis 10-metis Nipoon Kitkrailard'as nupiešė virusą, kaip monstrą, ateinantį įsiveržti į pasaulį, tačiau medicinos darbuotojai ir daiktai, įskaitant rankų gelį ir veido kaukes, jį sulaiko.

Damaske ketverių metų Hala virusą nudažė raudonai.

„Aš lieku namuose ir piešiu, piešiu, piešiu... Liksiu namie kol išnyks korona [virusas]“, - teigė Hala.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.