Baigėsi „LIDL vaikų sodelis“ konkursas: laimėtojai prizais gardžiuosis visą mėnesį

Pirmadienio vidurnaktį baigėsi beveik mėnesį trukęs naujienų portalo lrytas.lt projektas „LIDL vaikų sodelis“, kuriame tėvai ir pedagogai sulaukė daug naudingų patarimų, kaip įkalbėti mažuosius valgyti vaisius ir daržoves, o vaikai grūmėsi dėl pagrindinių prizų užduotyse panaudodami gamtos dovanojamas gėrybes.

„Mažasis ūkininkas“ Matas Dabravolskas.<br>Konkurso nuotr.
„Mažasis ūkininkas“ Matas Dabravolskas.<br>Konkurso nuotr.
Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos 1A klasės moksleivė receptų konkursui pasiūlė „daržinukų“ receptą. Tai sveikesni mėsainiai su daržovėmis.<br> Konkurso nuotr.
Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos 1A klasės moksleivė receptų konkursui pasiūlė „daržinukų“ receptą. Tai sveikesni mėsainiai su daržovėmis.<br> Konkurso nuotr.
 „Mažasis ūkininkas“ Jonas Čepinskas.<br> Konkurso nuotr.
 „Mažasis ūkininkas“ Jonas Čepinskas.<br> Konkurso nuotr.
„Mažasis ūkininkas“ Darius Kuzmenkovas.<br> Konkurso nuotr.
„Mažasis ūkininkas“ Darius Kuzmenkovas.<br> Konkurso nuotr.
Lopšelio-darželio „Liepsnelė“ „Varpelių grupės vaikai sukūrė daržovių pasaulį – daržoviukai su tėvais keliauja į darželį.<br> Konkurso nuotr.
Lopšelio-darželio „Liepsnelė“ „Varpelių grupės vaikai sukūrė daržovių pasaulį – daržoviukai su tėvais keliauja į darželį.<br> Konkurso nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 28, 2021, 5:40 PM, atnaujinta Sep 29, 2021, 1:41 PM

Sukūrė daržovių darželį

Užsukus į polapį „LIDL Vaikų sodelis“ lankytojų laukė ne tik dietologų, psichologų patarimai, užduotys vaikams ir galimybė atsispausdinti įspūdingas vaisių ir daržovių karūnas bet ir galimybė sudalyvauti net trijuose žaidimuose, kuriems projekto partneris LIDL paruošė ypatingus prizus.

Įdomu buvo tai, kad pirmą kartą dėl prizo dalyviai grūmėsi ne individualiai, o grupėmis ar klasėmis.

Ikimokyklinio amžiaus vaikai buvo kviečiami kurti savo daržovių karalystę. Vieni jas lipdė iš plastilino, kiti dalijosi pačių auginamomis gėrybėmis, piešė, karpė, spalvino.

Iš viso dalyvavo net 40 ikimokyklinio ugdymo grupių iš visos Lietuvos už kurių darbus skaitytojai atidavė daugiau 12 tūkst. balsų.

Pagrindinį prizą, 500 eurų LIDL dovanų rinkinį su įvairiausiomis kanceliarinėmis priemonėmis, visą mėnesį kiekvieną savaitę LIDL į darželio grupę pristatomą vaisių ir daržovių gėrybių dėžę ir medinį žaidimų namelį laimėjo lopšelio-darželio „Liepsnelė“ „Varpelių grupės vaikai.

3445 balsų sulaukusi grupė iš įvairių priemonių sukūrė instaliaciją, kurioje į darželį vedamos savo tėvelių, atkeliauja mažosios daržovytės ir vaisiai, o kūrinio aprašymas skamba taip: „Vaikučiai iš skirtingų šeimų kiekvieną rytą keliauja į lopšelį-darželį „Liepsnelė“.“

Prizas – visai klasei

1-4 klasių moksleiviai buvo kviečiami dalyvauti konkurse „Susidraugauk su daržovėmis“, kuriame jie turėjo pasidalinti savo išbandytu receptu ir jo nuotrauka su trimis daržovėmis ar vaisiais. Kaip ir darželiams skirtame konkurse, sumuojami buvo visos vienos klasės atsiųstų receptų balsai.

Šiame konkurse dalyvavo 63 pradinės klasės iš įvairiausių šalies kampelių, o už jų receptus balsavo beveik 23 tūkst. skaitytojų.

9 receptus atsiuntę ir 7938 balsus surinkę, I vietą laimėjo Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos 1A klasė, kuriai atiteko 500 eurų vertės kanceliarinių priemonių rinkinys visai klasei ir mėnesinė, kas savaitę klasę pradžiuginsianti, vaisių ir daržovių prenumerata – iš LIDL tiesiai į klasę atkeliaus didžiulė dėžė gardžių ir sveikų užkandžių.

Galimybę dalyvauti konkurse turėjo ir vaikai, kurie nelanko darželio, mokosi namuose, o gal nori išbandyti jėgas individualiai. „Mažojo ūkininko“ rinkimuose reikėjo atsiųsti smagiausią, gražiausią ir įsimintiniausią vaiko nuotrauką su mėgstamiausiomis daržovėmis ar vaisiais.

Šiame konkurse buvo renkami net trys laimėtojai, kuriais tapo Matas Dabravolskas, Jonas Čepinskas ir Darius Kuzmenkovas, kuriems bus įteikti po gausų kanceliarinį rinkinį kūrybiniams užsiėmimams.

„Dėkojame visiems dalyviams – toks gausus skaičius jų ir balsuotojų skaičius parodė, kad vaikai noriai į savo mitybą įtraukia vaisius ir daržoves, tereikia tik šiek tiek suaugusiųjų pastangų. Tikimės, kad įkvėpėme šias gamtos dovanas įtraukti į kasdieninę mitybą tiek mažuosius, tik jų tėvus ir pedagogus“, – projekto rezultatais džiaugiasi lrytas.lt rubrikos „Tėvams“ redaktorė Goda Prapuolenytė-Leonavičienė.

Receptai, dietologų ir psichologų patarimai visuomet bus pasiekiami skaitytojams net ir pasibaigus projektui, tad jei pritrūks idėjų, kaip įkalbėti vaikus valgyti vaisius ir daržoves, kviečiame užsukti: www.lrytas.lt/zyme/lidl-vaiku-sodelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.