Vyriausybės kanclerė, M. Navickienė ir UNICEF atstovė aptarė Ukrainos vaikų saugumą

Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė bei socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė su UNICEF vadove aptarė Ukrainos vaikų saugumo klausimus.

Lietuvoje jau gyvena virš 53 000 karo pabėgėlių iš Ukrainos, pusė iš jų yra vaikai.<br> 123rf nuotr.
Lietuvoje jau gyvena virš 53 000 karo pabėgėlių iš Ukrainos, pusė iš jų yra vaikai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-21 14:50, atnaujinta 2022-05-22 12:59

Kanclerė ir ministrė dalyvavo nuotoliniame susitikime su Jungtinių Tautų vaikų fondo (UNICEF) vykdančiąja direktore Catherine Russell (Ketrin Rasel), šeštadienį pranešė Vyriausybė.

G. Balčytytė susitikime pabrėžė ypač svarbų UNICEF vaidmenį apsaugant Ukrainos vaikus, kenčiančius dėl Rusijos sukelto karo.

Vyriausybės atstovės aptarė būtinybę stiprinti UNICEF bendradarbiavimą su tarptautiniais partneriais ir kuo greičiau imtis veiksmų, kurie padėtų surasti ir sugrąžinti Ukrainos vaikus, prievarta išvežtus į Rusiją.

„Lietuvoje jau gyvena virš 53 000 karo pabėgėlių iš Ukrainos, pusė iš jų yra vaikai. Esame pasirengę užtikrinti saugų ukrainiečių vaikų gyvenimą mūsų šalyje ir bendradarbiaujant su atsakingomis Ukrainos ir tarptautinėmis institucijomis priimti Ukrainos vaikus, kuriuos pavyktų susigrąžinti iš Rusijos,“ – pranešime sakė G. Balčytytė.

Susitikimo metu buvo aptarta Ukrainos vaikų situacija jų gimtinėje ir karo pabėgėlius priimančiose Europos valstybėse bei galimybės skubiai atliepti jų sveikatos, socialinės apsaugos, švietimo poreikius.

G. Balčytytė ir M. Navickienė pakvietė UNICEF kartu ieškoti sprendimų, kurie padėtų apsaugoti karo žiaurumus išgyvenančių vaikų teises.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.