5 ženklai, kad jums reikėtų susirasti naują vaiko auklę

Daugelis vaikų likę su aukle negali dar aiškiai pasakyti, kaip ji elgiasi su jais. Didžiausio auklių tinklo pasaulyje „WeeCare“ vadovė ir mama Jessica Chang dalijasi penkiais ženklais, kuriuos stebėdami galite įsitikinti, kad jums reikėtų naujos auklės.

Auklė, kuri naudojasi telefonu ir tuo pačiu prižiūri vaikus, nėra puikus pasirinkimas.<br>123rf nuotr.
Auklė, kuri naudojasi telefonu ir tuo pačiu prižiūri vaikus, nėra puikus pasirinkimas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2022, 10:17 AM

„Ne visos auklės yra tinkamos jūsų vaikams“, – portalui insider.com pabrėžė specialistė ir išskyrė elgesio savybes į kurias reikėtų atkreipti dėmesį.

1. Jūsų vaikas nesidžiaugia ateinančia aukle

Pripažinkime, kad jūsų vaikui retkarčiais norisi pailsėti nuo jūsų, tiek kiek ir jums nuo jų. Paprastai gera auklė vaikams yra smagus nuotykis ir jis nekantrauja, kada ji ateis.

Aišku jei mažylis labai prisirišęs prie savo tėvų, tuomet jo nedžiugins jokia auklė, tačiau dažniausiai vaikai džiaugiasi, kad ateis kitas žmogus, kuris visą laiką su jais žais, lepins ir linsmins.

2. Abejotinos rekomendacijos

Auklei paliekate brangiausią savo turtą, todėl jos rekomendacijos turi būti kuo aiškiausios. Žinoma, geriausia gauti jas iš žmonių, kuriais pasitikite, bet dabar ir atsiliepimai socialiniuose tinkluose gali tapti informacijos šaltiniu.

3. Pirmosios pagalbos išmanymas

Jei auklę randate skelbimuose, o ne per oficialią įdarbinimo agentūrą, sunku žinoti apie jos gebėjimus, bet pirmosios pagalbos sertifikatas yra puiki paskata ja pasitikėti. Pasikalbėkite apie jos įgūdžius gaivinti užspringusius vaikus, ar ji žino ką daryti vaikui nusideginus ar nukritus nuo sofos. 

4. Socialiniai tinklai

Stebėkite, kaip ji elgiasi feisbuke ar instagrame – jei jums kelia nerimą tam tikri įrašai, tai normalu susimąstyti ar tinkamą žmogų pasirinkote savo vaikui prižiūrėti.

Lygiai taip pat iš anksto aptarkite apie tai, ar ji gali viešinti jūsų vaiko nuotraukas.

5. Pirmas prašymas – interneto slaptažodis

Žinoma, tai teisėtas prašymas, nes kol vaikas miega, auklė turi teisę prisijungti prie interneto. Tik tai neturi tapti prioritetu – jei įmanoma, paklauskite vaikų kiek auklė laiko praleidžia prilipusi prie telefono.

Parengta pagal „Insider“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą