Kviečia padėti ukrainiečių vaikams – jų dviračiai ir paspirtukai liko karo niokojamoje šalyje

Laidoje „Nauja diena“ viešėjusi renginių „Draugų diena“ viena iš rengėjų Valdonė Ovadnevienė papasakojo, kaip lietuviai stengiasi ukrainiečių vaikų vasarą svetimoje šalyje paversti kuo normalesne.

Lietuviai kviečiami padovanoti nebereikalingas vaikiškas transporto priemones – dviračius, paspirtukus, riedučius ar riedlentes.<br>V.Ovadnevo nuotr.
Lietuviai kviečiami padovanoti nebereikalingas vaikiškas transporto priemones – dviračius, paspirtukus, riedučius ar riedlentes.<br>V.Ovadnevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-30 16:55, atnaujinta 2022-06-30 16:59

Šventė vaikams

Nuo kovo 5 dienos kiekvieną savaitgalį organizuojamos dienos stovyklos pabėgėlių iš Ukrainos vaikams. Kol orai buvo šalti, jos vyko Šiuolaikinio meno centre, o birželį persikėlė prie Baltojo tilto Vilniuje.

Šventėje kviečiami dalyvauti ne tik mažieji ukrainiečiai, bet ir Lietuvos atžalos, taip skatinant vaikus užmegzti tarpusavio ryšį.

„Šventėje vyksta įvairios meno veiklos, koncertai, yra batutų parkas, organizuojami sportiniai užsiėmimai, dalinami ledai ir kiti skanėstai. Siekiame, kad ukrainiečių vaikai bent kiek užsimirštų“, – apie idėją pasakojo Valdonė.

Dienos stovykloje kaskart apsilanko apie 3000–4000 ukrainiečių iš kurių trečdalį sudaro mamos, o visi kiti – pramogų ištroškę vaikai.

„Draugų diena“ vyksta šeštadieniais nuo 12 iki 17 val. prie Baltojo tilto.

Prašo padėti

Dar viena misija, kurią sau išsikėlė ukrainiečių vaikus globojanti bendruomenė – padovanoti vaikams ratuotą vasarą. Pabėgėliai mūsų šalį pasiekė vos su keletu daiktų, o vaikų paspirtukai, dviračiai ar riedlentės liko karo niokojamoje šalyje. Todėl jau antrą savaitę lietuviai kviečiami padovanoti nebereikalingas vaikiškas transporto priemones – dviračius, paspirtukus, riedučius ar riedlentes.

„Labai ačiū visiems, kurie veža panaudotas priemones, kurie perka naujas, bet poreikis vis dar didesnis nei gavome. Užsiregistravusių vaikų yra 4000, o išdalinti turėjome tik 1500“, – atsidūsta V.Ovadnevienė.

Ypatingas trūkumas transporto priemonių skirtų didesniems vaikams, paaugliams, kuriems tinka jau suaugusiųjų dviračiai.

„Nebijokite, jei priemonė šiek tiek parūdijusi, turime komandą, kuri atnaujins. Aišku, nereikia tokių, kur iš dalių telieka surinkti“, – šypteli moteris.

Pirmą šeštadienį norinčių eilė nusidriekė iki pat CUP prekybos centro, o dalinimui skirtų buvo mažai, tad keli šimtai vaikų liko nusivylę. Praėjusį savaitgalį priemonių buvo daugiau, bet taip pat pritrūko, kad visi išeitų su savo transporto priemone.

Akcija tęsis iki liepos 9 dienos. Transporto priemones galima atnešti:

  • Vilniuje šeštadienį prie prie Baltojo tilto nuo 9 val. arba darbo metu P.Vileišio 18A, įstaigoje „Pilietinė medija“.
  • Kaune – I.Kanto 25, įmonėje „Agathum“ (darbo metu).
  • Panevėžyje – parduotuvėje „Marijonas“, Marijonų g. 15, d. d. 9–17 val., šeštadieniais 9–14 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.