10-mečiai dvyniai išgelbėjo tėtį: elgėsi taip, kaip matė filmuose

JAV gyvenantys dvynukai ir jų paauglys kaimynas išgelbėjo savo tėtį, skęstantį baseine, pasinaudoję judesiais, nukopijuotais iš klasikinių filmų.

Paniręs į pusantro metro gylio vandenį, Bradas prarado sąmonę. Berniukai pastebėjo, kad tėtis plūduriuoja po vandeniu sukryžiuotomis kojomis ir perspėjo Christianą, kuris greitai užsisegė akinius ir pasinėrė po vandeniu.<br>V.Balkūno nuotr.
Paniręs į pusantro metro gylio vandenį, Bradas prarado sąmonę. Berniukai pastebėjo, kad tėtis plūduriuoja po vandeniu sukryžiuotomis kojomis ir perspėjo Christianą, kuris greitai užsisegė akinius ir pasinėrė po vandeniu.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 16, 2022, 8:31 PM, atnaujinta Jul 19, 2022, 8:06 AM

Bradas Hassigas iš Mountain Bruko (Alabamos valstija) šėlo savo baseine su sūnumis Christianu ir Bridonu bei jų 11-mečiu kaimynu Samu Ebertu.

„Tai buvo įprasta popietė – per garsiakalbius skambėjo muzika, o aš dariau kvėpavimo pratimus po vandeniu, kad atsipalaiduočiau“, – portalui today.com pasakojo 46 metų chiropraktikas B. Hassigas.

Paniręs į pusantro metro gylio vandenį, Bradas prarado sąmonę. Berniukai pastebėjo, kad tėtis plūduriuoja po vandeniu sukryžiuotomis kojomis ir perspėjo Christianą, kuris greitai užsisegė akinius ir pasinėrė po vandeniu.

„Christianas pasakė, kad buvau ant šono ir drebėjau, o mano galva pamėlynavo. Jis šaukė, kad Bridonas ir Semas įšoktų, jie visi griebė už pečių ir nutempė mane prie laiptų“, – prisiminė B.Hassigas.

Kaimynų aplink nebuvo, todėl Christianas gatvėje sustabdė automobilį, kurio vairuotojas paskambino 911.

Tuo tarpu Bridonas pradėjo bandyti daryti dirbtinį kvėpavimą ir širdies masažą. Jis niekada nebuvo to daręs anksčiau, bet prisiminė, kaip rodo jo mėgiamuose filmuose

Berniukas nėra lankęs jokių pirmosios pagalbos kursų, tačiau jis prisiminė, kad dviejuose filmuose „Kablys“ ir „Žaidimų aikštelė“ matė „iš burnos į burną“ pučiamą orą, todėl mėgdžiojo tuos judesius, kol pasirodė policija ir greitoji pagalba.

Kaimynas, kuris taip pat yra kardiologas, išgirdo policijos sirenas rajone ir nubėgo į B.Hassigo kiemą ir atvilko jo kūną nuo baseino laiptų į kiemą.

Kai Bradas atgavo sąmonę, jis kosėjo krauju, putomis ir vandeniu. Jis pasakė, kad Christianas buvo šalia jo ir maldavo: „Tėti, grįžk. Tau turi būti viskas gerai“.

„Visur buvo žmonių“, – prisiminė vyras.

Medikai nuvežė jį į greitosios pagalbos skyrių, po to gydytojai paguldė į širdies intensyviosios terapijos skyrių. Po 24 valandų Brado gyvybinė veikla stabilizavosi ir jis buvo išleistas iš ligoninės, jam diagnozuota hipoksija (mažas deguonies kiekis organuose ir audiniuose), plaučių edema (sukelta skysčių kaupimosi plaučiuose) ir dusulys.

B.Hassigas vis dar sunkiai atgauna kvapą ir greitai pavargsta, bet jaučiasi vis geriau.

Vyras šeimai pažadėjo daugiau niekada nedaryti kvėpavimo pratimų po vandeniu ir neplaukioti vienas.

„Aš taip didžiuojuosi savo berniukais. Sakau jiems: „Atminkite, jūs, vaikinai, esate herojai“ ir būsiu jiems dėkingas amžinai“, – sakė B. Hassigas, tačiau prisipažįsta, kad kovoja ir su kaltės jausmu, nes sūnums teko grumtis už jo gyvybę.

B. Hassigo sūnūs dabar dalyvaus oficialiuose gaivinimo mokymuose, o jis įteikė jiems mobiliuosius telefonus ateities kritinėms situacijoms.

Parengta pagal „Today“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.